top article

Είναι πεντανόστιμο και πολύ πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις. Μάθε πώς θα φτιάξεις κι εσύ σπίτι σου το καλύτερο τιραμισού που έχεις δοκιμάσει.  

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα

● 200 γρ. μασκαρπόνε ● 2 αβγά ● 100 ml κρέμα γάλακτος ● 150 γρ. μπισκότα βουτύρου ● 100 γρ. ζάχαρη ● 2 κ.σ. κεράσια μαρασκίνο ● 1 κ.σ. στιγμιαίος καφές ● 1 κ.γ. σκόνη κακάο ● 4 βύσσινα

Εκτέλεση

Σπάμε τα αβγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τους κρόκους σε μία σαλατιέρα και τα ασπράδια σε ένα πήλινο σκεύος. Χτυπάμε τους κρόκους με 50 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει, προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2 ακόμη λεπτά. Διαλύουμε το στιγμιαίο καφέ στο νερό και βουτάμε τα μπισκότα για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, τα θρυμματίζουμε και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, ρίχνουμε το μείγμα στη σαλατιέρα με τους κρόκους και ανακατεύουμε προσεκτικά. Μοιράζουμε τα μισά κεράσια στα ποτήρια με το θρυμματισμένο μπισκότο, από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα κεράσια και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε. Πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και γαρνίρουμε με ένα βύσσινο. Αφήνουμε τα τιραμισού τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Ιούλιος 2018

>