September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Κηφισιά ή Κολωνάκι; 2 fusion spots για fine dining στην καλοκαιρινή Αθήνα

Κηφισιά ή Κολωνάκι; 2 fusion spots για fine dining στην καλοκαιρινή Αθήνα

2 διευθύνσεις που θα σε ταξιδέψουν μέχρι την Ασία σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας.

Τα γαστρονομικά διλήμματα κρύβουν ευρεσιτεχνία, δημιουργικότητα, σασπένς, προβληματισμό και - μικρή - δυσκολία. Δημιουργούν αμφιβολία στο μυαλό, γεννούν δεύτερες σκέψεις στον ουρανίσκο, ιντριγκάρουν την σεροτονίνη, καθιστούν κάθε γεύμα ένα νοητό ταξίδι γεύσεων, αρωμάτων, δημιουργιών. Μεγάλη σε έκταση και με στιβαρή γαστρονομική ταυτότητα, η Αθήνα απογειώνει τη fusion κουζίνα σε δύο διαφορετικές περιοχές - με το ίδιο, όμως, πάθος και ταλέντο. Κηφισιά ή Κολωνάκι; Πού θα περάσουμε τα καλοκαιρινά μας βραδιά; 

Διαβάστε επίσης: 5 νέες (και άκρως ενδιαφέρουσες) αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Cash Athens

Cash Athens | Από το Κεφαλάρι με (πολλή) αγάπη 

Έχει τον δικό του ατόφιο τρόπο να σε σαγηνεύει από την πρώτη στιγμή που θα διαβείς την μαύρη πόρτα με σφυρήλατο σίδερο στο αριθμό 54 της οδού Δηλιγιάννη. Το, διαχρονικά αγαπημένο, Cash είναι επιβλητικό, όπως το νεοκλασικό κτίριο στο οποίο στεγάζονται premium γαστριμαργικές βραδιές που θυμίζουν ιεροτελεστία. Δροσερό, όπως η αυλή του, η οποία κάθε καλοκαίρι λίγο πριν από τη δύση του ηλίου ζωντανεύει με τρόπο ιδιαίτερο - ηδονικό στους αμφιβληστροειδείς - και ταυτόχρονα οικείο. Ξεχωριστό, όπως οι γαστρονομικές του προτάσεις. Αγνό, όπως οι πρώτες ύλες που αξιοποιούνται στις αλμυρές και γλυκές του παρασκευές. Μεθυστικό, όπως τα κοκτέιλ που δημιουργούν ειδικοί mixologists στο ήδη πολυφωτογραφημένο θερινό του μπαρ. Φιλόξενο, όπως η αύρα και η ευγένεια του οικοδεσπότη του, Νεκτάριου Ντάλλα. 

Το Cash Athens δεν είναι ένα απλό Bar - Restaurant. Από την αρχή της λειτουργίας του, υπόσχεση του στο απαιτητικό γαστρονομικό κοινό της πόλης ήταν να αναγάγει το φαγητό σε μία συναισθηματική ολιστική εμπειρία, διεγερτική των πέντε αισθήσεων, αξεπέραστη στη μνήμη. Και το κάνει πράξη. 

Cash Athens

Το Cash Athens διαθέτει εκείνο το στοιχείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις από την πρώτη στιγμή που που κινείσαι σε έναν χώρο, χαρακτήρα. Την θερινή του προσωπικότητα συγκροτούν ο ολάνθιστος του κήπος, ικανός να προσφέρει δροσιά ακόμα και την πιο ζεστή καλοκαιρινή βραδιά (sic), το προσεγμένο art de la table με μαρμάρινα τραπέζια - μία τάση που επανέρχεται δυναμικά στους εξωτερικούς χώρους - και αυστηρά επιλεγμένα είδη σερβιρίσματος, η μπάρα στην οποία οι ειδικοί αναμειγνύουν τα συστατικά και δημιουργούν αλκοολούχα κράματα για κάθε ουρανίσκο, η μουσική με μοναδικά lives που απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο σε βραδιές με ολόγιομο φεγγάρι. 

Cash Athens

Το μενού περιέχει όλα τα μυστικά της επιτυχίας. Ρίσκο, όραμα, δημιουργικότητα, καινοτομία και δυνατή υπογραφή. Ο executive chef Αλέξης Αποστολόπουλος - επί χρόνια συνεργάτης των Χρόνη Δαμαλά και Γιώργου Βενιέρη- είναι ο άνθρωπος που υπογράφει το καλοκαίρι ο μενού του εστιατορίου, οδηγώντας την μαγειρική του ταυτότητα ένα βήμα παραπέρα. Το γευστικό μονοπάτι του Cash συνθέτουν κλασικές ιαπωνικές γεύσεις με αέρα Μεσογείου, καλά παντρεμένα και πιστά στην κουζίνα που ακολουθεί κάθε καλοκαίρι. 

Cash Athens

Η βραδιά ξεκινά με ένα κοκτέιλ - αλμυρό, γλυκό ή με πικάντικη εσάνς - με signature αποστάγματα, σηματοδοτώντας μία δροσιστική έναρξη με ήδη διεγερμένο ουρανίσκο. Η αφετηρία της γαστρονομικής εμπειρίας συνοδεύεται με καλοφτιαγμένα ρολάκια σούσι και τάρταρ τόνου ή μοσχαριού με άφθονες νότες λεμονιού - ένα από τα best sellers πιάτα της κουζίνας ανάμεσα τόσο στα starters όσο και στα κυρίως. Από τα chopsticks σου δεν πρέπει να αποδράσουν τα ρολάκια με σολομό κι εκείνα με ψίχα καβουριού. Αν η κρεατοφαγία είναι το δικό σου comfort zone, μην παραλείψεις να γευτείς το τακάκι μόσχου με σως εσπεριδοειδών και τρούφα και τα bao με μοσχάρι ωρίμανσης

Cash Athens

Πριν φτάσεις στο κυρίως, ένα παιχνιδιάρικο - επίθετο διόλου τυχαίο μιας και στόχος σου στο επόμενο πιάτο είναι να εντοπίσεις την ιδιαίτερα spicy πιπεριά - πιάτο με ιαπωνικές πιπεριές με σως σουσαμιού και μερικές τραγανιστές γαρίδες με αναζωογονητικά καπνιστή σως τσίλι ή κοτόπουλο μαγειρεμένο με yakitori τρόπο καλό είναι να υπάρχουν στο τραπέζι. Για την απαραίτητη fingerfood ευδαιμονία... 

Cash Athens

Όσον αφορά τα κυρίως, ο μαέστρο Αλέξης Αποστολόπουλος ενορχηστρώνει ένα καλά κουρδισμένο μενού με fine dining επιλογές για pescetarian και κρεατοφάγους. Ο μαύρος μπακαλιάρος (σ.σ. Black God) προσγειώνεται στο τραπέζι όμορφα γλασαρισμένος με σως από πράσινο μήλο και miso, απαραίτητα για την επιθυμητή οξύτητα και αντίθεση, όσο το Ribeye με μαγιονέζα τρούφας και αέρα εσπεριδοειδών υποβάλει τους γευστικούς σου κάλυκες σε ένα νόστιμο φλερτ. 

Η βραδιά ολοκληρώνεται πάντα με γλυκά επίγευση - απαραίτητη μετά το ταξίδι σε fusion μονοπάτια. Με την απαλή υφή της κρέμας lemongrass με παγωτό lichi και sponge κέικ και της πάντα ευπρόσδεκτης σοκολάτας, η οποία κάνει την εμφάνιση της ως lava cake με butterscotch και παγωτό καραμέλας

Nikkei Floresta

Nikkei Floresta | Η Δεξαμενή ανθίζει 

Αν υπάρχει ένα εστιατόριο που έχει ταυτίσει το όνομά του με την κουζίνα που εκπροσωπεί αυτό είναι σίγουρα το Nikkei Peruvian Resto Bar. Αυτό το καλοκαίρι, o fine dining προορισμός του Κολωνακίου διατηρεί την κοσμοπολίτικη αύρα που το χαρακτηρίζει και αγκαλιάζει την ανθισμένη διάθεση του θέρους - σαν να είχε προβλέψει την παρατεταμένη ζέστη που επικρατεί. 

Το όνομα του αλλάζει, διατηρώντας τη βάση του σε κάθε επίπεδο. Το Nikkei Floresta είναι γεγονός. Στην πλατεία Δεξαμενής, δεσπόζει πλέον μία όαση. Ένα καταφύγιο - εξωτερικού χώρου - δροσιάς, πολύχρωμων νημάτων και γαστρονομικού ταξιδιού από το Περού στην Ιαπωνία και σε κάθε Μέκκα της παγκόσμιας fusion κουζίνας. 

Κάθε Nikkei θα είναι και μία έκπληξη. Αυτό είναι το νέο μότο του Nikkei Floresta - ολόφρεσκο και δημιουργικό, όπως ακριβώς το μενού του. Εξού και η αλλαγή του ονόματος ως μετάβαση σε μία νέα εποχή. Το Floresta σηματοδοτεί την εποχή της ανθισμένης γοητείας, της πλουραλιστικής διάθεσης, της επιμελημένης ανεμελιάς. Την εποχή του καλοκαιριού ευρύτερα. Την γεμάτη από αρώματα αυλή με καταπράσινα φυτά και ισχυρές δόσεις οξυγόνου πάνω από signature κοκτέιλ και δίπλα από fusion πιάτα. 

Στην πράξη, η παραπάνω προαναγγελία σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. "Nikkei" είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν. 

Το μενού του Nikkei Floresta υπογράφει ο Νίκος Ψηλός, ένας σεφ ο οποίος δικαίωσε τον τίτλο του αξία ανερχόμενου, χαρακτηριστικό που του αποδόθηκε το 2011. Με περγαμηνές το Cavo Tagoo Mykonos, το Zuma Restaurant και το Costa Navarino, ο Νίκος Ψηλός δημιουργεί ένα μενού απολαυστικό όσο το ελληνικό καλοκαίρι και η νησιώτικη - σε παγκόσμια κλίμακα - αύρα. 

Η βραδιά ξεκινάει με σούσι - πώς θα μπορούσε αλλιώς; Σούσι πειραγμένο και με μαεστρία τυλιγμένο. Στο σώμα τους μπορείς να βρεις από ταρτάρ μαγιάτικο και χτένια σε ένα ιδιαίτερο κράμα δροσιάς και φρεσκάδας, όσο το ρόλο με τραγανή tempura γαρίδα κλείνει το μάτι στον ουρανίσκο σου. Τα gyoza με πάπια, ωραία τρούφα και πεντανόστιμη, βελούδινη κρέμα παρμεζάνας είναι - ίσως - το πιάτο που οφείλεις να γευτείς πριν οδηγηθείς στο κυρίως μέρος της βραδιάς. Προηγουμένως, απόλαυσε μία - δύο ή τρεις - χορταστικές μπουκιές από το Otoro nigiri dumbling με scallop και chorizo ή αλλιώς η πιο ευφάνταστη και fancy προσέγγιση του κλασικού nigiri στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, το ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό σε ένα ηδονικό πάντρεμα, τις αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, και τα πάντα ευπρόσδεκτα tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi σος.

Στα του κυρίως, ο Black Cod - ίσως και God του μενού - συνοδεύεται με σαλάτα με σταμναγκάθι και απογειώνεται με miso από γκρέιπφρουτ. Για να κλείσει η βραδιά, μην διστάσεις να ζητήσεις απλά το γλυκό με τον ανανά. Δεν θα σου πω περισσότερα. Η απόλαυση που θα βιώσουν οι γευστικοί σου κάλυκες θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη σου για πολύ καιρό. 

Φυσικά, όλα τα πιάτα αποκτούν διαφορετική γεύση με το σωστό pairing με funky κοκτέιλ - ευφάνταστα, καλλιτεχνικά, Signature και Nikkei φιλοσοφίας - της Μαίρης Ταλαίπωρου. Οι συστάσεις περιττές. Την αναγνωρίζεις από τις αρτιστίκ μεθυστικές της δημιουργίες και την ευχαριστείς για τη γεύση που προσδίδει στις καλοκαιρινές σου βραδιές. 

Κάτι μου λέει ότι στην ατζέντα σου έχουν κερδίσει θέση - και dinner date - και οι δύο. Εξάλλου, η εποχή ευνοεί τις συνεργασίες. Let the fuse fine dining cuisine amaze you! 

BEST OF NETWORK