Ήρθε η ώρα για μια επίσκεψη στο Point a
Υπάρχει κάτι μαγικό όταν χαζεύεις την Αθήνα από ψηλά. Με έναν περίεργο τρόπο καθετί παράταιρο και άσχημο εξαφανίζεται και η πόλη απλώνεται μπροστά σου δημιουργώντας μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας. Αρκεί να βρεθείς στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Το ανανεωμένο Point a | Bar, η υπέροχη ταράτσα που βρίσκεται στο roof garden του Herodion Hotel, αποτελεί την αφετηρία ενός ταξιδιού που μπορεί να φτάσει όσο μακριά θέλει η ματιά σου. Η ειδυλλιακή τοποθεσία του μπαρ προσφέρει πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και το Μουσείο, όπου τα εκθέματα αναδεικνύονται με έναν υπέροχο τρόπο έτσι όπως είναι φωτισμένα πίσω από τις γυάλινες προσόψεις του τελευταίου ορόφου.

Στην ξύλινη μπάρα του Point a | Bar η Barflies επιμελείται και δημιουργεί τη λίστα των φετινών Point a | Signature Cocktails αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τις αναφορές της από κορυφαία μπαρ της υφηλίου, χρησιμοποιώντας τα αρώματα των ελληνικών βοτάνων και τη δυναμική των εγχώριων αποσταγμάτων.

Το Wine Spritz με μαστίχα, το Sexy Mule με ρακόμελο, το Herodion Cocktail με METAXA 12 αστέρων, το Unlikely Gimlet με τσίπουρο και το Meraki με ούζο είναι μόνο μερικές από τις δημιουργικές - tailor made προτάσεις της Barflies για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Παράλληλα, το Cosmopolitan Highball, η Spicy Margarita και το Cherry Negroni επαναπροσδιορίζουν με πρωτότυπα twists την έννοια του "κλασικού" στα ποτήρια μας. Από τον κατάλογο δεν απουσιάζουν βέβαια και τα Mocktails, όπως το Virgin Mary και οι Fancy Lemonades που δεν περιέχουν αλκοόλ αλλά είναι συνταγές γεμάτες γεύση.

Στην ίδια μπάρα προσφέρεται μία γαστρονομική εμπειρία σε μερίδες που προορίζονται για να τις μοιραστούμε. Το tapas bar menu έχει την υπογραφή των αναγνωρισμένων και ταλαντούχων σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριου Πιρπιρίδη που μας ταξιδεύουν στις γειτονιές του κόσμου κάνοντας πολλές και ποιοτικές στάσεις στην Ελλάδα.
Το Tapas Bar Menu έχει δημιουργηθεί με υλικά και μεθόδους παρασκευής του Μεξικού, της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιαπωνίας, με μανούρι Ελασσόνας, τόνο Αλοννήσου, ζαμπόνι Νάξου και λούζα Μυκόνου που μεταξύ πολλών άλλων συνθέτουν την εκλεκτή πρώτη ύλη που έχει συγκεντρώσει η κουζίνα του Point a.
Τραγανό nigiri με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και σκόνη ρυζιού, λαβράκι ceviche με Συριανό λουκούμι πιπερόριζας, ψωμάκια ατμού με καβουρμά Θράκης και τηγανητό αυγό και αφράτη βάφλα με πράσο και γκοργκοντζόλα είναι μερικοί από τους αναπάντεχα νόστιμους συνδυασμούς που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις. Αν πάλι μετά από αυτή τη fine drinking εμπειρία θέλεις να απολαύσεις ένα δείπνο με ακαταμάχητη θέα, το εστιατόριο του Point a σε περιμένει με ιδιαίτερα πιάτα που καλύπτουν κάθε απαίτηση και που μπορείς να απολαύσεις με ένα ποτήρι από την άκρως ενημερωμένη λίστα κρασιών.
Info: Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, τηλ. 210-9238991
Κεντρική Φωτογραφία: Christos Drazos