Μία από τις καλύτερες συνταγές που υπάρχουν εκεί έξω για το απόλυτο ποτό του brunch
Aν υπάρχει ένα ποτό που είναι συνδεδεμένο με το brunch, τότε αυτό είναι σίγουρα το Bloody Mary. Το cocktail με το βαθύ κόκκινο χρώμα φτιάχτηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας τους 1920, στο δημοφιλές μπαρ του Παρισιού "Harry's New York Bar", από τον bartender Fernand Petiot (που μεταξύ άλλων άραζε με τον Ernest Hemingway και τα έπιναν παρέα). Όσον αφορά το όνομα του ποτού, αυτό προέρχεται από μια κοπέλα που δούλευε στο μπαρ "Bucket of Blood" και φυσικά ονομάζονταν Mary.
Η πρώτη συνταγή του Bloody Mary περιελάμβανε μόνο βότκα και χυμό ντομάτας, ισόποσα μοιρασμένα, για να προστεθούν στην πορεία των ετών και τα υπόλοιπα υλικά (tabasco, σάλτσα Worcestershire κ.α.) και να καταλήξει στη σημερινή του μορφή. Για πολλούς θεωρείται ένα ιδανικό ποτό πριν το φαγητό, για άλλους ένα περίεργο υβρίδιο σούπας ντομάτας και αλκοόλ.
Αν όμως νιώθεις έτοιμος για ακόμη περισσότερες περιπέτειες, μπορείς να το κάνεις λίγο πιο spicy, με έναν μικρό πειραματισμό. Υλικά όπως η Sriracha σως ή κάποια άλλη καυτερή σάλτσα μπορούν να προσδώσουν μια διαφορετική γεύση και να απογειώσουν το cocktail σου, ακόμη κι αν το κάνουν λίγο πιο πικάντικο. Μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση άλλωστε αναλόγως των γούστων σου. Άλλωστε, ειδικά αν είσαι πρωτάρης στο εν λόγω ρόφημα, μπορείς να ξεκινήσεις από το κλασικό Bloody Mary και μετά να προχωρήσεις στα πιο "βαριά". Ορίστε λοιπόν η κατάλληλη συνταγή για να το πετύχεις αυτό.
Διάβασε την συνταγή στο Esquire.gr