Μία all day εμπειρία για το καλοκαίρι
Κοσμικό θέρετρο πολιτικών και διασημοτήτων από τις αρχές του περασμένου αιώνα, η Λίμνη της Βουλιαγμένης, σε σχέση με την εξωστρέφεια της υπόλοιπης Αττικής Ριβιέρας, ήταν πάντα ένα κρησφύγετο ταυτισμένο με τις ευεργετικές θεραπείες του Υδροθεραπευτηρίου. Αυτό το πρώιμο spa, εκμεταλλεύτηκε τα ιαματικά, υφάλμυρα νερά της Λίμνης, που χάρη στην ηφαιστειακή τους σύσταση είναι πλούσια σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία αλλά και σταθερά χλιαρά από 21-22 βαθμούς όλο το χρόνο.

Δέος και έκσταση αλλά και μια ιδιαίτερη ενέργεια, είναι αυτό που θα νιώσεις στην πρώτη σου επαφή με έναν από τους πιο παράξενους, παραμυθένιους γεωλογικούς σχηματισμούς του Αττικού Τοπίου. Μέσα σε μια ματιά, βλέπεις και ακούς σχεδόν, το υπόκωφο βουητό των βράχων, τότε που 2000 χρόνια πριν, η κορυφή του τεράστιου υπόγειου σπηλαίου κατέρρευσε, αποκαλύπτοντας τη λίμνη που κοιμόταν εκατομμύρια χρόνια στα σπλάχνα της γης, αυτή που θα δώσει το όνομά της σε ολόκληρη την περιοχή.
Το "Σήμερα" στη Λίμνη
Η ζωή στη Λίμνη της Βουλιαγμένης βιώνει το καλοκαίρι όλες τις μέρες του χρόνου. Ενταγμένη στο Natura 2000, η Λίμνη λειτουργεί σαν παρένθεση διακοπών μισή ώρα μόλις από το κέντρο της Αθήνας, για μπάνιο, καφέ, ποτό ή φαγητό.

Το ΝERO είναι η επόμενη μέρα και μια ολοκαίνουρια ευκαιρία για τη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Το παλιό σκηνικό ανασκευάζεται, η Λίμνη πια μοιάζει με αιγαιοπελαγίτικη παραλία, με ένα νεανικό, κοσμοπόλιταν κοινό. Το NERO έρχεται να γυρίσει σελίδα τόσο στο κομμάτι της αισθητικής όσο και της νοστιμιάς. Μια all day εμπειρία όπως μας την προτείνει ο Σωτήρης Χρόνης και η εταιρία Terrablue, που ήδη μας έχει δώσει 4 επιτυχημένα Il Barretto, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο Golden Hall, στο River West και το McArthurGlen αλλά και το αγαπημένο Σερσέ λα Φαμ στη Μητροπόλεως. Μέσα από μια σύγχρονη επιχειρηματική άποψη, η Terrablue ενδιαφέρεται για τον πράσινο πλανήτη, την αειφόρο ανάπτυξη, τη νέα πολυτέλεια της απλότητας που επενδύει στην ουσία και την επιστροφή στην αληθινή κουζίνα που στηρίζεται στην παράδοση και το τοπικό προϊόν. Το NERO με φόντο το νερό της λίμνης, έρχεται να ενώσει δύο σε μία, τις αγάπες της Terrablue για την Ιταλία και την Ελλάδα, στο ίδιο, ήρεμο, ζεστό κύμα. Η Μεσόγειος στην πιο αυθεντική της εκδοχή. Εκεί που η πίτσα και ο τραχανάς συναντούν την ψυχή της Ιταλίδας και της Ελληνίδας μαμάς, παύοντας να ‘ναι ακόμη δύο λέξεις χωρίς ουσία σε άλλο ένα μενού της εποχής. Το NERO κάνει τη διαφορά γιατί μαγειρεύει την ουσία.

Μια εμπειρία για κάθε στιγμή της ημέρας
Δυο διαφορετικοί χώροι σε δύο επίπεδα, ο ένας κοιτάζει αφ’ υψηλού τη θέα στο νερό και στους λουόμενους, ο άλλος πλησιάζει τη Λίμνη με τα πόδια σχεδόν στο νερό. Φερ φορζέ κατευθείαν από τη δεκαετία του '60 και τη βεράντα του πατρικού μας σπιτιού, σε μια λιτή διάταξη που αναπαράγει τις καθαρές γραμμές του μοντερνισμού εκείνης της δεκαετίας. Πίσω από το μοναδικό ντεκόρ, το γραφείο Cosmosanima και δύο γυναικείες ματιές, της Μιράντας Καραμανλή και της Φαίδρας Αναστασιάδη. Με τη δύση του ήλιου, το NERO παίρνει μια μικρή ανάσα για να αλλάξει το σκηνικό του. Οι ξαπλώστρες μαζεύονται, στήνονται και στους δύο χώρους τα τραπέζια του δείπνου. Στα μπαρ ετοιμάζονται τα κοκτέιλ. Το μενού του all day café εστιατορίου-που σερβίρεται και στις ξαπλώστρες- διαδέχεται το βραδινό μενού. Και τα δύο, μιλούν την πιο νόστιμη διάλεκτο της μεσογειακής εσπεράντο, εκεί όπου η Ιταλία και η Ελλάδα ενώνουν τις πιο νόστιμες στιγμές τους.

Προσγειωμένη νοστιμιά, που ασπάζεται όση δημιουργικότητα χρειάζεται για να αναπαράγεις τη μνήμη της παραδοσιακής κουζίνας στις καλύτερες στιγμές της, όταν μαγειρεύεται με τις σπάνιες, μοναδικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα. Ο πελτές, το τσαλαφούτι, η φάβα της Σχοινούσας, η σταφίδα, το χταπόδι και το φρέσκο μπαρμπούνι μαγειρεύουν πιάτα του σήμερα, γεμάτα νοσταλγία και ιστορίες απλές, αληθινές, στέριες σαν τα βράχια του ελληνικού νησιού. Όπως στο Σερσέ λα Φαμ και το Il Barretto, έτσι κι εδώ, ο Ανδρέας Λαγός, που έχει την καθοδήγηση του μενού, δίνει τη δική του, ιδιαίτερα προσωπική άποψη για τη νέα ελληνική γεύση. Πίσω από την φιλοσοφία και τον σχεδιασμό των πιάτων, ο executive chef Βασίλης Πέππας. Τον ξέρουμε από το Ombra του Ψυχικού και τη δική του "Αρχόντισσα" της Πατησίων. Έχει πάθος για την παραδοσιακή ελληνικότητα και διαθέτει το έμφυτο ταλέντο της βαθιάς νοστιμιάς, σε ό,τι και να μαγειρέψει.

Το μενού
Τόσο στο all day όσο και στο βραδινό μενού, η Μεσόγειος μαγειρεύεται με όλους τους τρόπους, άλλοτε παραδοσιακή, με μια μακαρονάδα με ντομάτα και βασιλικό, άλλοτε αφήνοντας τα υλικά να δώσουν το στίγμα της, όπως σε ένα λαβράκι σχάρας με σπανάκι σοτέ και φρέσκα μυρωδικά. Στο πρωινό Sunrise μενού υπάρχει ναπολετάνικη πίτσα, σάντουιτς με μπριός, χοτ-ντογκ, bagel με σολομό, σαλάτα με κινόα με φακές, λαχανικά και σάλτσα εσπεριδοειδών, κλαμπ με σπιτική μαγιονέζα, κρουασάν και ομελέτες, καθώς επίσης και φρέσκιες μακαρονάδες, μπέργκερ, τηγανητές πατάτες με φέτα και δεντρολίβανο, γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα, δροσερή λέμον-πάι και εκμέκ με τσουρέκι.

Με τη δύση του ήλιου, το NERO αλλάζει το σκηνικό του και η νύχτα μοιράζεται στα δύο: Στον χώρο του all day το Sunset μενού περιορίζεται στα νοστιμότερα, μια κρητική τσικουδιά, ένα κρασί ή ένα κοκτέιλ με μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών που κλείνει μέσα της σαν ταξίδι, τη γεύση της Ελλάδας, μια πίτσα, μια σαλάτα, ένα τσιζ-κέικ και μια πιο lounge διάθεση.

Στον χώρο του fine dining, πάνω κυριολεκτικά στο νερό, μπορείς να φορέσεις και τα καλά σου, να νιώσεις την πιο "βραδινή" διάθεση του NERO. Εδώ η Ελλάδα εκφράζεται σε μια πιο κοσμοπολίτικη διάλεκτο μέσα από ένα μικρό μενού που τιμά τα αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού. Αχινοσαλάτα με καπίρα-τη σαμιώτικη μπρουσκέτα με προζυμένιο ψωμί- και τηγανητή κάπαρη, οι ρεβιθοκεφτέδες παντρεύονται με τσαλαφούτι και πελτέ, μια κρέμα φέτας δροσίζει τα τραγανά μπισκότα από μελιτζάνα και κολοκύθι, το χταποδάκι στη σχάρα γλυκαίνει με πετιμέζι και αγιολί πατάτας, η σαρδέλα τηγανίζεται σε αρωματικό κουρκούτι, το κοτόπουλο μαγειρεύεται με τραχανά και σερβίρεται με χόρτα, το χειροποίητο κριθαράκι παντρεύεται με μύδια αχνιστά.

Τα signature cocktails ταιριάζουν καλύτερα στο ηλιοβασίλεμα αλλά και για το κέφι του μεσημεριού ή της νύχτας θα φροντίσουν οι πιο βιολογικές στιγμές του ελληνικού αμπελώνα, το βιολογικό τσίπουρο, η κρητική τσικουδιά ή ένα αφρώδες demi-sec από το Αμύνταιο. Greece is the new cool!
NERO, Λίμνης Βουλιαγμένης Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08:00π.μ. έως 02:00π.μ. Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8962590 Κρατήσεις: Μάγδα Άμπτελχαϊ 6988332274