Μία από τις πιο απλές, εύκολες και νόστιμες συνταγές που θα συναντήσεις στην ιταλική κουζίνα
H αματριτσιάνα είναι η παραδοσιακή ρωμαϊκή σάλτσα ζυμαρικών με βάση το guanciale (διατηρημένο μάγουλο χοιρινού), το τυρί πεκορίνο και την ντομάτα. Κατάγεται από την πόλη Αματρίτσε της ορεινή Επαρχία Ριέτι και πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές σάλτσες ζυμαρικών στη Ρωμαϊκή και Ιταλική κουζίνα. Γι' αυτό, μάλιστα, η Ιταλική κυβέρνηση το έχει χαρακτηρίσει ως το παραδοσιακό αγροδιατροφικό προϊόν της περιοχής Λάτσιο της Ρώμης.
Η αματριτσιάνα προέρχεται από τη συνταγή gricia. Grici οι πωλητές άρτου και φαγώσιμων. Ονομάστηκαν έτσι επειδή ένας μεγάλος αριθμός εξ αυτών μετανάστευσε από το ελβετικό καντόνι του Grisons στη Ρώμη.
Διάβασε περισσότερα στο esquire.gr