December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Αυτή είναι η συνταγή για την αυθεντική carbonara

13.10.2019
Αυτή είναι η συνταγή για την αυθεντική carbonara

Ούτε κρέμα γάλακτος, ούτε μπέικον

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά πιάτα όλων των εποχών. Η ιστορία και η προέλευσή της έχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι βαφτίστηκε από τους ανθρακωρύχους (carbonari) που δούλευαν στα βουνά της περιοχής του Lazio, γύρω από την Ρώμη και που μπορούσαν να κουβαλούν μαζί τους απλά υλικά για να φτιάξουν ένα γεύμα που θα τους "κρατάει".

Η πρόσθεση του αλλαντικού σχετίζεται με τη δεύτερη θεωρία, αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ένας τυχαίος μάγειρας κλήθηκε να φτιάξει μια μακαρονάδα με τα δυο μόνο υλικά που είχε στη διάθεσή του, τα αυγά και το μπέικον, τα οποία συνδύασε με το τοπικό τυρί, το πεκορίνο και το πιπέρι. Το πιάτο έγινε ανάρπαστο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών, κάνοντας έτσι αργότερα το γύρο του πλανήτη. 

Διάβασε τη συνταγή στο Esquire.gr

Tags:

BEST OF NETWORK