Ο βασικός κανόνας είναι να έχεις υπομονή. Αρκετή υπομονή
Το παράδοξο με πιάτα όπως το κοκκινιστό μοσχάρι είναι ότι δεν προέκυψαν -και εν τέλει καθιερώθηκαν στις γαστρονομικές συνειδήσεις- χάρη στην εφευρετικότητα κάποιων πρωτοπόρων σεφ αλλά εξαιτίας των οικογενειακών παραδόσεων και την ανάγκη για ένα καλομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Άλλωστε, ρωτώντας σε οποιοδήποτε σπίτι, το πιθανότερο είναι να πάρεις πολλές διαφορετικές συνταγές για το εν λόγω φαγητό.
Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του ελληνικού κυριακάτικου τραπεζιού, οπότε τα twists είναι αμέτρητα, βασισμένα κυρίως στη φαντασία και τη δημιουργικότητα της εκάστοτε μαγείρισσας. Έπειτα, υπάρχει ευρύ πεδίο επιλογών όσον αφορά τα συνοδευτικά του: Πουρές ή λαχανικά, ψητές ή τηγανητές πατάτες, κριθαράκι, μακαρόνια ή ρύζι είναι μόνο κάποια από αυτά. Πώς όμως μπορείς να φτιάξεις ένα αψεγάδιαστο κοκκινιστό μοσχάρι που θα θυμίζει εκείνο του καλύτερου μαγειρείου ή θα πλησιάζει ακόμη και τη συνταγή της μητέρας σου;
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr