Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei
Ο Σπύρος Μαυροειδής, ένα χρόνο προτού τελειώσει τη σχολή Le Monde, ξεκίνησε εργασία και μαθητεία στο Rock ’n’ Roll και το Balthazar. Παρέμεινε άλλα 10 χρόνια και αποχώρησε ως executive chef. Το 2017 ανακάλυψε τη Nikkei κουζίνα στο Nikkei (Ξανθίππου 10, Πλατεία Δεξαμενής, τηλ.: 210 7239366), το πρώτο εστιατόριο του είδους που άνοιξε στη χώρα μας. Γρήγορα ανέλαβε ως executive chef και συνεχίζει.
Όπως ο ίδιος ομολογεί, "μπορεί να έχω ασχοληθεί στο παρελθόν με διάφορες κουζίνες, αλλά η περουβιανή ήταν αυτή που με κέρδισε στο τέλος, αφού η ποικιλία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις είναι τεράστια και η ποιότητα των πρώτων υλών εξαιρετική. Όταν τα υλικά αυτά συναντήσουν την ιαπωνική τεχνική, το πάντρεμα είναι συναρπαστικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκλονιστικό για ένα μάγειρα από το να συνδυάζει τα πάντα αρμονικά σε ένα πιάτο. Η μαγειρική άλλωστε είναι ένα ατέρμονο πείραμα συνδυασμών".
Διάβασε περισσότερα στο Esquire.gr