December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Νηστίσιμα κανελόνια με σουτζουκάκια φακής

13.12.2019
Νηστίσιμα κανελόνια με σουτζουκάκια φακής

Μία συνταγή από τον green chef Νίκο Γαϊτάνο.

Αν σου λέγαμε ότι, ακόμα και αν νηστεύεις, μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα κανελόνια με σουτζουκάκια θα μας πίστευες; Καλά θα κάνεις να μας πιστέψεις, γιατί με τη σημερινή συνταγή θα ξεχάσεις όσα ήξερες μέχρι σήμερα για τη νηστεία. Το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο είναι η λύση για όσους για λόγους υγείας ή στάσης ζωής, έχουν αποκλείσει το τυρί από τη διατροφή τους.

Ένα πρωτοποριακό προϊόν, που έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη και την πρώτη θέση στο τραπέζι όσων νηστεύουν και όσων παρουσιάζουν ευαισθησία ή δυσανεξία στη λακτόζη και γλουτένη. Κρίνεται κατάλληλο για να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, που ακολουθεί τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής.

Ακολουθεί παρακάτω μία νηστίσιμη λαχταριστή συνταγή για κανελόνια από τον green chef Νίκο Γαϊτάνο:

Υλικά

1 πακέτο λαζάνια χωρίς αυγό

3 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό

κομμένο σε κύβους

3 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό, τριμμένο

στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζανιού άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

 

Για τα σουτζουκάκια

300 γρ. φακές βρασμένες

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 πρέζα ρίγανη

1 πρέζα θυμάρι

1 πρέζα πάπρικα

1 κ.γ. κύμινο

1 /4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο

65 γρ. αλεύρι

Αλάτι/πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

 

Για τη σάλτσα

2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. ζάχαρη

Αλάτι/πιπέρι

κανελόνια

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις ντομάτες κονκασέ. Όλα τα υλικά της σάλτσας τα προσθέτουμε σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Παράλληλα στο μπλέντερ αναμιγνύουμε τις φακές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια. Αφού τα ζυμώσουμε καλά, τα πλάθουμε σε μικρά σουτζουκάκια. Τηγανίζουμε σε άφθονο λάδι, μέχρι να χρυσίσουν. Βουτάμε τα λαζάνια σε καυτό νερό για 3 περίπου λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν και τα κόβουμε στη μέση.

Ανακατεύουμε τα 2 φλιτζάνια ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό, με τα μυρωδικά. Παίρνουμε το κάθε λαζάνι και απλώνουμε λίγο από το μείγμα με τα μυρωδικά. Τοποθετούμε στο κέντρο του ένα σουτζουκάκι και τυλίγουμε σε ρολό. Με αυτόν τον τρόπο τυλίγουμε όλα τα λαζάνια.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα και βάζουμε τα κανελόνια. Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ λευκό, κλείνουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το ΕβΛΟΓΗΜΕΝΟ νηστίσιμο

εβλογημενο

 

Είναι ένα μη γαλακτοκομικό προϊόν, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από προσεγμένης ποιότητας φυτικά συστατικά: νερό, λάδι καρύδας, άμυλο πατάτας και ταπιόκας, φυσικό εκχύλισμα ελιάς, β-καροτένιο, φυτικό άρωμα, βιταμίνη Β12. Ο συνδυασμός τους προσφέρει ένα μοναδικό αποτέλεσμα τόσο σε γεύση, όσο και σε θρεπτική αξία. Επιπλέον, ο εμπλουτισμός του με τη βιταμίνη Β12 (2mg/100gr) και με το αντιοξειδωτικό φυσικό εκχύλισμα ελιάς, το καθιστούν ένα διατροφικά ανώτερο προϊόν.

"ΕβΛΟΓΗΜΕΝΕΣ” συνταγές θα βρείτε στο www.evlogimeno.com.

Αποκλειστική διάθεση από την FAMILY FOOD

BEST OF NETWORK