Υπάρχουν κάποιοι πολλοί συγκεκριμένοι λόγοι που το ιαπωνικό ποτό ξεκινά να κυριαρχεί στα μπαρ
Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις που επικρατούν στις μητροπόλεις του παγκόσμιου bartending είναι εκείνη που θέλει το σάκε να είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα spirits εντός μπαρ και μάλιστα ένα από τα ιδανικότερα ποτά για pairing με φαγητό. Το trend ασφαλώς δεν έχει εξαπλωθεί -τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα- στη χώρα μας, αλλά παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον διεθνώς. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά.
Το σάκε είναι το εθνικό ποτό της Ιαπωνίας, που προέρχεται από το ρύζι, με αγνό και φυσικό τρόπο παρασκευής. Δεν αποτελεί απόσταγμα, καθώς η δημιουργία του δεν έχει να κάνει με απόσταξη αλλά αντιθέτως είναι προϊόν ζύμωσης, με την όλη διαδικασία να θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη της μπύρας.
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr