Ένας ειδικός μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το ιδανικό pairing κρασιών και τυριών
H άποψη ότι ο συνδυασμός κρασιών και τυριών είναι από απλός έως αυτονόητος, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μύθους. Σύμφωνα με τον Γιάννη Μακρή*, το μυστικό που καθορίζει κάθε ιδανικό συνδυασμό είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια. Αν δεν πετύχουμε ακριβώς τον τέλειο συνδυασμό ενός πιάτου θαλασσινών με κάποιο λευκό κρασί ή ενός πιάτου με βάση το κρέας με κάποιο κόκκινο, μπορεί να μην πλησιάσουμε το μέγιστο της απόλαυσης, αλλά δεν θα επέλθει και η καταστροφή. Στην περίπτωση του δίπολου κρασί-τυρί όμως, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι όντως καταστροφικό. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχουμε να παντρέψουμε δύο συστατικά με έντονη προσωπικότητα και χαρακτήρα. Τι ιδανικότερο, λοιπόν, από το να προσπαθήσουμε να τα συμφιλιώσουμε; Ας δούμε, όμως, μερικούς κλασικούς "γάμους" για εγγυημένη επιτυχία.
Διάβασε περισσότερα στο Esquire.gr