Η Ειρήνη Σιώτη μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για ένα πιάτο που αποπνέει φρεσκάδα και καλοκαιρινή διάθεση
Η Ειρήνη Σιώτη αγαπάει το καλοκαίρι και το αποδεικνύει μέσα από το brand της Esiot. Η δημιουργός των σανδαλιών που μας κάνουν να ονειρευόμαστε παραλίες και ηλιοβασιλέματα, δεν θα μπορούσε παρά να προτείνει μια συνταγή που αποπνέει φρεσκάδα και καλοκαιρινή διάθεση.
Zucchini Noodles
Υλικά

Για 2 μερίδες
4 κολοκύθια
1 κρεμμύδι
6-7 μανιτάρια μικρά
1 σκελίδα σκόρδου
8 ντοματίνια
100 γρ. ανθότυρο
80ml κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι, λάδι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στον ειδικό κόφτη ώστε να τους δώσουμε τη μορφή noodles. Τον δικό μου τον έχω αγοράσει από το ίντερνετ 13€.
Κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα ντοματίνια.
Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τέλος προσθέτουμε το σκόρδο λίγο πριν τα σβήσουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ προσθέτουμε τα κολοκύθια και μισή κούπα νερό.
Τα αφήνουμε να μαλακώσουν ανάλογα πόσο al dente τα θέλουμε και τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε με ντομαντίνια, τριμμένο ανθότυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι- αν θέλουμε περισσότερη ένταση, μπορούμε να προσθέσουμε και έξτρα τριμμένη παρμεζάνα. Μπορούμε να το κάνουμε με ό,τι υλικά θέλουμε. Το έχω δοκιμάσει και με γαρίδες και είναι εξίσου ωραίο. Αλλά και με οποιαδήποτε σάλτσα που θα βάζαμε σε μακαρόνια.