Κι έχουν τις καλύτερες συνταγές
Το μαγείρεμα μπορεί να είναι πραγματικά καταπραϋντικό - ένα είδος ενεργού mindfulness, αν θέλεις.Η περίοδος της καραντίνας ώθησε όλο και περισσότερους ανθρώπους στην κουζίνα - το banana bread αναδείχθηκε το φαβορί του lockdown. Ακόμα όμως κι αν δεν συμμετείχες στον μαραθώνιο ψησίματος, ποτέ δεν είναι αργά να ασχοληθείς με τη μαγειρική.
Υπάρχει κάτι μαγικό στο να ανακαλύπτεις νέες συνταγές και να βλέπεις τις δημιουργίες σου να γίνονται πραγματικά και να γεύεσαι κυριολεκτικά τους καρπούς των κόπων σου. Όσοι ασχολούνται όμως με τη μαγειρική, θα συμφωνήσουν ότι εκτός από μια ασχολία που χαλαρώνει το μυαλό και διώχνει το στρες, είναι και μια ένδειξη αγάπης και προσφοράς για τους ανθρώπους που νοιαζόμαστε - ένας όμορφος και απλός τρόπος να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας χωρίς λόγια. Γι' αυτό συγκεντρώσαμε τα πιο κομψά βιβλία μαγειρικής που προσφέρουν και μερικές από τις καλύτερες συνταγές.
Casper Andre Lugg, Sourdough
Rukmini Iyer, The Roasting Tin
Casper Andre Lugg, Sourdough: Wholesome Recipes, Organic Grains
Isa Chandra Moskowitz, I Can Cook Vegan
Nuno Mendes, Lisboeta
James Morton, Super Sourdough
Richard Bertinet, Crumb: Show the Dough Who's Boss
Caroline Bretherton, Complete Baking
Margarita Carrillo Arronte, Mexico: The Cookbook
Michael Zee, SymmetryBreakfast