December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Όλα για τη γαλοπούλα

Όλα για τη γαλοπούλα istock

Γιατί το συμπαθές πουλερικό πρέπει να κερδίσει μία θέση στο τραπέζι σου τις ημέρες των γιορτών αλλά και πέρα από αυτές.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η γαλοπούλα συνδέεται κυρίως με την Ημέρα των Ευχαριστιών ή, αλλιώς, Thanksgiving. Για την ακρίβεια, δε νοείται να "τιμηθεί" η τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου χωρίς να υπάρχει γαλοπούλα στο τραπέζι, γι’ αυτό άλλωστε θα συναντήσεις το εν λόγω δρώμενο και με το πολύ κατατοπιστικό όνομα Turkey Day, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.

Η γαλοπούλα είθισται να στρογγυλοκάθεται στο χριστουγεννιάτικο –κυρίως– τραπέζι και να αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα εναλλακτική στα όσα συνήθως τρώμε. Εκτός από τα προφανή, δηλαδή το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα αν φτιαχτεί με ιδανικό τρόπο, συγκαταλέγεται στα πιο υγιεινά κρέατα που υπάρχουν, με λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Είναι, ακόμη, ένα από τα πιο "χαλαρωτικά" εδέσματα, καθώς περιέχει την τρυπτοφάνη, ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα και ένα από τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα στην ανθρώπινη διατροφή, που ουσιαστικά συνδέεται, μεταξύ άλλων, με τη μελατονίνη, την ορμόνη που βοηθά στον έλεγχο του ύπνου. Κοινώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο που μετά από μπόλικη κατανάλωση γαλοπούλας θέλεις να ξαπλώσεις για λίγες ώρες στον καναπέ.

Στο καθαρά πρακτικό σκέλος, για να ψηθεί σωστά χωρίς να στεγνώσει, μπορείς να την αλείψεις με μαργαρίνη ή βούτυρο και να καρφώσεις στο στήθος της κάποια λιπαρή ύλη, με επικρατέστερη λύση τις φέτες μπέικον. Μπορείς επίσης να τη γλασάρεις με μείγμα από σιρόπι σφενδάμου, ουίσκι, σάλτσα σόγιας, μουστάρδα Dijon και καστανή ζάχαρη. Έπειτα υπάρχουν κάποια πολύ συγκεκριμένα υλικά που την πλαισιώνουν άψογα και εμπλουτίζουν κατά πολύ τη γευστική εμπειρία. Μια θαυμάσια γέμιση με κιμά (μείξη μοσχαρίσιου και χοιρινού), κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι θα κάνει και με το παραπάνω τη δουλειά.

Τα συνοδευτικά

Όσον αφορά τα συνοδευτικά, οι επιλογές μόνο λίγες δεν είναι. Cranberry sauce, πουρές πατάτας ή (ακόμη καλύτερα) γλυκοπατάτας, κολοκυθόπιτα με κρέμα τζίντζερ ή τάρτα κολοκύθας με μπαχαρικά, γαρίδες κοκτέιλ, χοντρές φέτες μπέικον (πέρα από αυτές του ψησίματος), σοτέ λαχανάκια Βρυξελλών και mac and cheese όχι μόνο αναβαθμίζουν το αποτέλεσμα, αλλά και διαμορφώνουν ένα τραπέζι που παραπέμπει περισσότερο σε foodporn dinner παρά σε εορταστικό γεύμα. Καθόλου άσχημα δηλαδή.

Στα συν το γεγονός ότι τα leftovers μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σάντουιτς με μουστάρδα Dijon, την εναπομείνασα cranberry sauce, μαρούλι και τσένταρ. Τέλος, δε γίνεται να μη φροντίσεις και για το κατάλληλο pairing με κρασί ή ποτό. Οινικές επιλογές όπως το Pinot Noir, το Riesling και το Sauvignon Blanc, τζιν τόνικ, κάποια lager μπίρα, σκοτσέζικα malts με ένα παγάκι ή ακόμη –για τους non-alcoholic aficionados– και τσάι Κεϊλάνης συνοδεύουν αρμονικά τη γαλοπούλα.

Πηγή: Esquire.com.gr

BEST OF NETWORK