Το Lemnos Philema φέρνει κοντά παραγωγούς, οινοποιούς και εστιάτορες.
Σε μία περίοδο που τα ταξίδια φαντάζουν ένα απόμακρο όνειρο και η εστίαση παραμένει κλειστή, μία ενδιαφέρουσα ενέργεια έρχεται να μας δώσει έμπνευση στην κουζίνα και να μας κάνει να ονειρευόμαστε καλοκαιρινά τραπέζια.
Το Lemnos Philema είναι μια πρωτοβουλία της Άνθειας Κώτση για την ανάδειξη της γαστρονομίας και του οίνου της Λήμνου. Ξεκίνησε ως φεστιβάλ από το 2017 και έχει εξελιχθεί σε μια προσπάθεια που τρέχει όλο το χρόνο με ενδιαφέρουσες δράσεις. Μία από αυτές είναι και η σύμπραξη 8 καταξιωμένων chef που αναδεικνύουν τα προϊόντα της Λήμνου μέσα από τα πιάτα τους. Άγγελος Λάντος, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Νίκος Μπίλλης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Μανώλης Παπουτσάκης, Κυριάκος Μελάς, Μιχάλης Μάρθας και Δημήτρης Δημητριάδης δίνουν άλλη διάσταση στη γαστρονομία της Λήμνου.

Τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες των chef σε μια πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου. Η όμορφη αυτή σύμπραξη έχει στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων.

Η ανάδειξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Οι δράσεις του Lemnos Philema είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων κινήσεων στο χώρο της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια.
Στα social media του Lemnos Philema θα βρεις τα πιάτα και τις συνταγές των chef.
Δημήτρης Δημητριάδης: μοσχαρίσιος καβουρμάς Λήμνου με χόρτα φρικασέ, σούμακ και φασόλια μπαρμπούνια, συνοδευόμενα α πό ένα ροζέ κρασί από τις ποικιλίες ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας & ΠΟΠ Λημνιό.
Άγγελος Λάντος: παραδοσιακά φλωμάρια με καπνιστές σαρδέλες Λήμνου και λαχανικά.

Μιχάλης Μάρθας: μελόπιτα με μέλι θυμαρίσιο & αγριοβοτάνων Λήμνου και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Κυριάκος Μελάς: Μπισκότα από αλεύρι καρύδας γεμιστά με άλειμμα υπερτροφών Λήμνου με πραλίνα αμυγδάλου, μέλι & χαρούπι. Και, κολοκύθοσούπα με τρούφα, λάδι δεντρολίβανου, λούζα και κρουτόν από παξιμάδι ξινής ζύμης με ελαιόλαδο.
Νίκος Μπίλλης: χυλός ή αλευρόσουπα με αλεύρι σταρένιο Λήμνου και μελίχλωρο τυρί, με καβουρδισμένο αλεύρι με μπαχαρικά και μαγειρεμένο με 'νερό' απο μελίχλωρο τυρί, άγρια χόρτα τσιγαριαστά σε γλίνα και καμένη γλίνα για το τέλος.
Μανώλης Παπουτσάκης: καλτσούνια χαρουπιού γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου, καρύδι και δυόσμο, λουσμένα με σταφυλόσταγμα.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης - λαδόψωμο με αλεύρι Λήμνου, τυρί κασκαβάλι και λαχανικά.
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: τσιγαριαστά χόρτα με σπανάκι, ασπρομύτικα φασόλια, πάπρικα, μαριναρισμένο κοτόπουλο σοτέ και το έξτρα παρθένο Λημνιό ελαιόλαδο.