Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.
Υλικά
Για την τάρτα:
1 λαδόκολλα
300 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κρόκους αυγών χτυπημένους
100 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροτριμμένα
300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση:
1 κιλό κεράσια φρέσκα ή κονσέρβα, ή βύσσινο γλυκό
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά ολόκληρα
50 γραμ. ζάχαρη
2-3 κουταλιές λικέρ
2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
50 γραμ. καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα αμύγδαλα,για το πασπάλισμα
Δες την εκτέλεση στο tasty-guide.gr