Οι patissiers καθέ χρόνο τέτοια εποχή βάζουν τα δυνατά τους και συναγωνίζονται για το ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό Buche de Noel.
Ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό ή άλλιώς Buche de Noel; Πραγματικά είναι τόσο τέλειες αισθητικά οι δημιουργίες των μάγων της ζαχαροπλαστικής που λυπάσαι να τις φας. Όταν καμφθούν οι αντιστάσεις όμως, αποζημιώνεσαι γιατί και σε γεύση δεν υστερούν!

O patissier του ξενοδοχείου Le Bristol στο Παρίσι Pascal Hainigue ξέρει ότι δεν υπάρχει χριστουγεννιάτικη μαγεία χωρίς χιόνι. Δημιούργησε ένα αριστούργημα αγνότητας και γλυκύτητας με παγόβουνα με πούδρα με τις μπλε ανταύγειες του παγετώνα, το σπίτι της μεγαλειώδους λευκής αρκούδας.

Ο Maxime Frédéric, ο ταλαντούχος ζαχαροπλάστης στο Cheval Blanc Paris, για το Bûche de Noël 2022, επιστρέφει στην παιδική ηλικία με ένα υπέροχο γλυπτό από σοκολάτα, ένα εξαιρετικό κουνιστό άλογο, ένα παιχνίδι πραγματική απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο.

Στο Plaza Athénée, οι σεφ Jean Imbert, Angelo Musa και Elisabeth Hot αποκαλύπτουν το "Le Chalet du Plaza", ένα υπέροχο κούτσουρο σοκολάτας που μας μεταφέρει στα βουνά, δίπλα στο τζάκι.


Για τους εορτασμούς του τέλους του χρόνου, η αλυσίδα ξενοδοχείων Evok προσφέρει μια συλλογή Buche de Noel εμπνευσμένη από τη Βενετία, ως teaser των εγκαινίων του Nolinski Venezia στις αρχές του 2023 . Ο Yann Brys, Directeur de la Création Sucrée et Meilleur Ouvrier de France, οραματίστηκε πέντε δημιουργίες που αποτίουν φόρο τιμής στη βασίλισσα της Αδριατικής.