Ξεκινώντας από τη γεύση, το Kensho Ornos έχει την lush μυστική συνταγή που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις.
Η μέρα μου ξεκινά αντικρίζοντας τα αγαπημένα μου χρώματα. Το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας που εκτείνεται κατά μήκος των αμφιβληστροειδών μου και το γαλήνιο λευκό της κυκλαδίτικης φιλοσοφίας. Ησυχία. Το μυαλό μου αναθεωρεί, η αύρα μου εξευγενίζεται, η ενέργεια μου επαναφορτίζεται, το κέντρο μου βρίσκει ξανά την κατεύθυνση και τον προορισμό του. Ηρεμία. Απαλές μελωδίες διεγείρουν την ακοή μου. Εισπνοή. Το στρες αρχίζει να αποχαιρετά και η πίεση να αποτελεί παρελθόν όσο χαλαρώνω δίπλα και μέσα στην πισίνα. Είμαι στη Μύκονο. Στο Kensho Ornos. Ήδη βιώνω μία διαφορετική, συνάμα αναζωογονητική εμπειρία. Και είναι μόνο η αρχή.

Δυσκολεύομαι να το περιγράψω. Το Kensho Ornos διαθέτει ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα. Ανήκει στην ελίτ κατηγορία εκείνων των ξενοδοχείων που σε κάνουν να νιώθεις σαν το σπίτι σου από το πρώτο λεπτό. Από τα πρώτα βήματα που κάνεις από τη στιγμή που πραγματοποιείς το απαραίτητο check – in μέχρι το δωμάτιο σου – πολυτελές και ξεχωριστό κι αυτό. Είμαι στο σπίτι μου. Εντάξει. Στην πιο πολυτελή, premium εκδοχή του. Αλλά, έτσι αισθάνομαι. Είναι οι άνθρωποι του που σου μεταδίδουν θετική ενέργεια και vacation vibes. Σε προσέχουν, σε καλοδέχονται, σε βοηθούν σαν να είσαι ο μόνος επισκέπτης του ξενοδοχείου – κάτι που διαπιστώνω από την πρώτη στιγμή ότι δεν ισχύει μιας και το Boutique ξενοδοχείο στον Ορνό είναι full booked από το Opening Day. Είναι οι υπηρεσίες του – βραβευμένες και μοναδικές – που αναβαθμίζουν την εμπειρία σου. Με γνώμονα το Quiet Luxury, την ταξιδιωτική τάση της νέας εποχής. Και η γεύση του που έχει σαγηνεύει ήδη τον ουρανίσκο σου.

Ας εστιάσουμε σε αυτό. Εξάλλου, το μπάνιο στην αναζωογονητική πισίνα ολοκληρώθηκε, το jacuzzi στο μπαλκόνι του δωματίου έγινε και είμαι έτοιμος να δοκιμάσω τη νέα γαστρονομική πρόταση του Boutique Hotel που βρίσκει τον τρόπο κάθε χρόνο να με κερδίζει.
Το μενού των 11 premium απολαύσεων
Το ηλιοβασίλεμα απλώνεται ονειρικά στο λευκό του Kensho Ornos όσο η μουσική σε ταξιδεύει σε έναν άλλον κόσμο. Μακριά από αρνητικές σκέψεις, κριτική, άγχος. Ανεβαίνω τα σκαλιά. Από το εστιατόριο του ξενοδοχείου βλέπεις πανοραμικά όλον τον Ορνό – θάλασσα και ορεινούς δρόμους. Ο αρχιτεκτονικά άρτιος σχεδιασμός και οι διακοσμητικές αρχές που διέπουν το εστιατόριο με προετοιμάζουν για μία εντυπωσιακή γαστριμαργική εμπειρία. Ο ήλιος δύει, το αεράκι αρχίζει να φυσά και το κοκτέιλ μου μόλις έφτασε – θα σου μιλήσω σε λίγο για αυτό.

Περιμένοντας να ξεκινήσει η γευσιγνωσία, η Άντζελα Μπιτσάνη (σ.σ. Marketing & Communications Director του ξενοδοχείου) μού εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη νέα – καινοτόμο – γαστρονομική πρόταση του Kensho Ornos. 11 πιάτα – από starters, amuse bouche, ορεκτικά, κυρίως, γλυκό – ξεδιπλώνονται προοδευτικά με σύνεση, σειρά, όραμα συνοδευμένα – προαιρετικά – από κρασί εμβληματικών και πολυβραβευμένων αμπελώνων. Ένα pairing γεύσεων και αισθήσεων που ικανοποιεί κάθε ουρανίσκο. Σε λίγα λεπτά, και τον δικό μου. Με την υπογραφή του ταλαντούχου και πάντα δημιουργικού σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη – αεικίνητος, οξυδερκής, με διαρκή εξέλιξη και τη συνδρομή της ταχέως ανερχόμενης Κωνσταντίνας Παναγιωτοπούλου.

Ο κύριος Άγγελος Αγγελόπουλος με καλωσορίζει με μία premium τσικουδιά διπλής απόσταξης από το Ρέθυμνο, ένα ρομαντικό Moshato Of Spinas στην πιο Finest εκδοχή του. Το πρώτο amuse buche είναι ένας αρωματικός σφαιρικός κεφτές ντομάτας από άνυδρο ντοματάκι Σαντορίνης, emulsion λιαστής ντομάτας και τεμπούρα ρίγανης. Νιώθω την φρεσκάδα του στον ουρανίσκο μου και την απαραίτητη οξύτητα που προσφέρει το Spirit – Pairing μου. Ακριβώς δίπλα του, προσγειώνεται μία φινετσάτη ροζέτα γαρίδας με κουλί κόκκινης πιπεριάς και κρέμα φέτας – ισορροπημένο, αναζωογονητικό, συνώνυμο του τρυφερού ελληνικού καλοκαιριού.

Τα δύο πρώτα amuse buche και η τσικουδιά αποσύρονται. Το ποτήρι μου τώρα γεμίζει με ένα premium υψηλών προδιαγραφών Chardonnay από το Πάλπο, όπως αποκαλύπτει το όνομά του. Ένας ηδονικός γάμος ανάμεσα σε πυρινόκαρπα φρούτα, όπως ροδάκινο, βερίκοκο, μοσχολέμονο και την ύπαρξη της δρυός με βελούδινη επίγευση. Στο ματσάρισμα του, το τρίτο amuse buche. Μυκονιάτικο λουκάνικο – ζουμερό, σωστά ψημένο, απολαυστικό σε κάθε του μπουκιά, με σοτέ σπανάκι και Espuma από λευκά φασόλια. Φιλική συμβουλή: κατανάλωσε το αργά σχεδόν βασανιστικά για να το γευτείς σε όλη του την ένταση. Kudos, κύριε Αναγνωστέλη. Παραμένουμε στο νησί των ανέμων και με το τέταρτο πιάτο του μενού. Αυτή τη φορά, στο τραπέζι μας πρωταγωνιστεί μία Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα καλυμμένη σε σοτέ περιτύλιγμα Gyozas με φρέσκο κρεμμυδάκι, τυροβολιά Μυκόνου, λαρδί, Emulsion από άνηθο και περιχυμένη με κονσομέ από το κρεμμύδι. Μικρές μπουκίτσες λοκάλ κουζίνας που συμπυκνώνουν στο σώμα τους τη γεύση του cosmopolitan καλοκαιριού .

Το μενού συνεχίζει να ακμάζει και να (με) εντυπωσιάζει. Μία σπάνια ποικιλία Fokiano, αποτέλεσμα ενός έρωτα που γεννήθηκε στη Σκωτία και άνθισε στη γειτονική Σύρο. Το πέμπτο πιάτο του γαστρονομικού Project είναι και το πιο πολυσυζητημένο. Καλαμάρι – κομμένο με τρόπο ιδιαίτερο και διαφορετικό από τα συνήθη αρωματισμένο με κρέμα γραβιέρας, Yuzu και ένα dressing από μοσχολέμονο και κουρκουμά. Εμπνευσμένο από τον τρόπο που οι μαμάδες μας μαγείρευαν το καλοκαίρι – γεμιστό με τυρί και άφθονο λεμόνι στην κορυφή -, το συγκεκριμένο πιάτο επαναπροσδιορίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα προσαρμόζοντας την στις απαιτήσεις του σήμερα με μοντέρνα twists. Η εμπειρία εμπλουτίζεται με ντοματάκι αρωματισμένο με κάπαρη, πένες αγγουριού, έναν διαυγή αρωματισμένο αέρα ντομάτας – την κυκλαδίτικη ντομάτα δηλαδή -, το οποίο συνοδεύεται από χειροποίητο πολύσπορο ψωμί με αλεύρι ζέας.

Φτάσαμε στον αριθμό επτά. Τον αγαπημένο μου γενικά και ίσως και ειδικά. Μίνι pasta μεθυσμένη σε ζωμό καλαμαριού και με μικρές lush εκπλήξεις από χαβιάρι. Ένας αναπάντεχα καλά ενορχηστρωμένος συνδυασμός. Απολαμβάνεται καλύτερα με σπάνιο ασύρτικο, το οποίο αφουγκράζεται την λιπαρότητα και την οξύτητα του εδάφους της Σαντορίνης. Το κρασί μένει ίδιο, εμείς, όμως, φτάσαμε στον αριθμό οκτώ του μενού. Με αύρα θαλασσινή και γεύση μεσογειακή, η σφυρίδα σιγοβράζει κονφί και σερβίρεται σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – αυστηρά επιλεγμένο μαζί με καπνιστά μύδια.


Το τελευταίο εκ των αλμυρών του μενού γευσιγνωσίας είναι ένα πιάτο που σε κανονικές μαγειρικές συνθήκες δεν αποτελεί προσωπική μου αδυναμία. Όμως, το στιφάδο από Wagyu A4 Striploin μία μοσχαρίσια πανδαισία που συνοδεύεται από κρεμμυδάκι και μία εθιστική emulsion μπαχαρικών και πατάτας ομολογώ ότι με κέρδισε. Μία γουλιά από το δυνατό μουχτάρο και ήγγικεν η ώρα του γλυκού.

Το μενού γευσιγνωσίας ολοκληρώνεται διττά και γλυκά. Με μία γλυκιά, δροσιστική λεμονιά βάση με σορμπέ πράσινου μήλου και βασιλικού – μία αρμονική χρωματικά και γευστικά επιλογή και με ένα σοκολατένιο γλυκό με απαλή πραλίνα, κρέμα λευκής σοκολάτας, νότες ελαιολάδου και σορμπέ Framboise. Η γαστρονομική πρόταση ολοκληρώνεται κυκλικά με ένα πανδαισιακό λικέρ τσικουδιάς με νότες από κρητικό μέλι.
Comfort Gastronomy & Spirits Time!
Ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης, ένας μαγειρικός καλλιτέχνης που άνθισε στο Kensho Boutique Hotel & Villas από την αρχή – σχεδόν – της καριέρας του ενορχηστρώνει ένα μενού με ελληνικό DNA, ντόπια ταυτότητα και προσωπικότητα πλούσια στις δικές μας παραδοσιακές θύμησες. Σε αρώματα που ακουμπούν απαλά τη νοσταλγία του εγκεφάλου και μεριμνούν για την ευδαιμονία του ουρανίσκου. Η γεύση και το όραμα είναι αδιαμφισβήτητα ελληνικά. Οι τεχνικές και οι τελικές πινελιές αφουγκράζονται στοιχεία της διεθνούς δημιουργικής κουζίνας, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι πρώτες ύλες του νησιού – αδιαπραγμάτευτη αρχή. Κάπως έτσι, προκύπτει ένα γευστικό κράμα που οι Έλληνες επισκέπτες αναπολούν και οι διεθνείς jetsetters δεν χορταίνουν να ανακαλύπτουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος επιλογών και γαστριμαργικής έμπνευσης το Gastrocomfort μενού του εστιατορίου. Η "δική τους χωριάτικη" ξεχωρίζει. Για τα θερινά της υλικά – το άνυδρο ντοματάκι στην απόλυτη ακμή του και το food styling. Όπως και η ταμπουλέ. Από τα starters, αξίζει να δοκιμάσεις την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με φέτα και τον αφρό (sic) ελαφρώς καπνισμένης φέτας με καρύδα και λεπτές φέτες από λούζα Μυκόνου – η τοπική γεύση ξανά στο επίκεντρο. Η πειραγμένη Κυκλαδίτικη Cacio e Pepe είναι το πιάτο στο οποίο θα επιστρέφω κάθε φορά που ο ταξιδιάρικος δρόμος με οδηγεί στο Kensho Ornos. Για την ιδανικά – ούτε δευτερόλεπτο περισσότερο ή λιγότερο – βρασμένη Pasta Fresca και αυτόν τον ανάλαφρο ζωμό αρνιού που υπογράφει γευστικά το πιάτο χωρίς να του προσθέτει βάρος, πλήρως ισορροπημένο με την tuile από μαύρο πιπέρι και τον αφρό ανθότυρου. Ο σεφ ξεδιπλώνει την γαστρονομική του φιλοσοφία και τη μαγειρική του ικανότητα. Εδώ. Για ένα αξέχαστο atoutaler, το καραμελένιο Paris – Brest υπόσχεται ένα ερωτικό ταξίδι στον ουρανίσκο.

Σε αυτό το σημείο, οφείλω να σου μιλήσω για την Signature Cocktail List, η οποία εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία απελευθερώνοντας θεϊκή αίσθηση στον ουρανίσκο σου. Ο Δίας, η Αφροδίτη, ο Ηρακλής και πολλές ακόμη γνωστές φυσιογνωμίες χαλαρώνουν στο ποτήρι σου προσφέροντας σου ένα νόστιμο – και αρκετά έξυπνο – ποτό πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το δείπνο. Δικό μου αγαπημένο το Zeus Smash με βάση το Gin. Cheers!

Breakfast O' Clock!
Η μέρα – και η νύχτα – κυλούν γλυκά, σαν καλό κρασί που αναθερμαίνει συνετά τη σχέση των γευστικών σου καλύκων με το αλκοόλ. Κοιμήθηκα ήρεμα. Σχεδόν, δεν κατάλαβα πότε έφτασε η ώρα του πρωινού. Κατεβαίνω. Κάθομαι στο Lounge. Ξεφυλλίζω το e-μενού. Δύσκολο να καταλήξω. Οι επιλογές είναι ειλικρινά πολλές, πολυποίκιλες. Από τις αλμυρές έως τις γλυκές υπάρχει, όμως, ένας συγκινητικός – για εμένα – συνδετικός κρίκος. Οι πρώτες ύλες – όσες υπάρχουν σε περίσσεια – έχουν Μυκονιάτικη ταυτότητα με το μενού να αγκαλιάζει τις πρώτες ύλες του νησιού και χαρακτηριστικά προϊόντα των Κυκλάδων.


Θα ξεκινήσω με Μυκονιάτικα αυγά, ζουμερή ένωση στραπατσάδας με καγιανά ελαφρώς πιπεράτη σε φρυγανισμένο ζυμωτό ψωμί με νότες ελαιόλαδου, κοπανιστή Μυκόνου και λούζα από το νησί. Η ομώνυμη ντοματοσαλάτα δροσιστική και αγαπημένη των επισκεπτών από το εξωτερικό, ένα κράμα κρητικού ντάκου με παραδοσιακή χωριάτικη και κοπανιστή Μυκόνου στο επίκεντρο. Η σφακιανή πίτα παντρεύεται αρμονικά με το μέλι, ενώ τα Norwegian Eggs παραδίδουν μαθήματα γευστικής ισορροπίας ανάμεσα στον σολομό και τη σος ολαντέζ. Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι το αρωματικό ψωμί – όπως και κάθε αρτοσκεύασμα – παρασκευάζονται καθημερινά στον φούρνο του ξενοδοχείου, ενώ οι μπάρες δημητριακών ετοιμάζονται λίγο πριν φτάσουν στο τραπέζι. Από τις γλυκές επιλογές, το Tsoureki French Toast με κρέμα από σαντιγί και βανίλια Μαδαγασκάρης – την αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη κουταλιά και οι αφράτοι λουκουμάδες με μέλι ξεχωρίζουν.

Good To Know…
Ανέκαθεν, πίστευα ότι οι λεπτομέρειες κάνουν πάντα τη διαφορά. Το Kensho Ornos με επιβεβαιώνει. Μέσα από συνειδητές αποφάσεις και επιλογές που αναβαθμίζουν τη συνολική εμπειρία διαμονής. Δεν μπορώ, λοιπόν, να μην αναφερθώ…

- Στο one & only βραβευμένο Cave Spa. Η φυσική σπηλιά του Kensho Ornos είναι εντυπωσιακά κρυμμένη, μοναδικά ανακουφιστική. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ένα μέρος αλλιώτικο από τα άλλα. Σε έναν χώρο όπου πραγματοποιώ το δύσκολο ταξίδι του επανασυντονισμού με τον εαυτό μου χαλαρώνοντας. Μία σπιθαμή φωτός ταρακουνά την lush κυριαρχία του μπλε. Αν κοιτάξεις προσεκτικά, θα διαπιστώσεις ότι το παράθυρο φωτός οδηγεί στο κάτω μέρος της μεγάλης επίγειας πισίνας. Εδώ ακούς μόνο τις σκέψεις σου. Και το νερό που ακουμπά θεραπευτικά το σώμα σου. Το κερασάκι στην τούρτα της χαλάρωσης δεν είναι άλλο από τις πολυθρόνες χρωμοθεραπείας. Τα χρώματα τους αλλάζουν συμπαρασύροντας και τη διάθεση σου. Χαλαρώνεις. Λείπει μόνο ένα θεραπευτικό μασάζ. Οι εξειδικευμένες θεραπείες και οι καταρτισμένοι θεράποντες κατευνάζουν τις αισθήσεις και τον πόνο από το πρώτο άγγιγμα.

- Στη μίνιμαλ αρχιτεκτονική πανδαισία της σουίτας και του ξενοδοχείου. Λευκό και ρουστίκ συναντώνται σε έναν interior-design γάμο με custom – made υλικά και smooth φιλοσοφία. Δεν θα συναντήσεις αλλού τις διακοσμητικές πινελιές του Kensho Ornos. Σοφά μελετημένες και αυστηρά επιλεγμένες, κατασκευάζονται στο εξωτερικό αποκλειστικά για το ξενοδοχείο. Συλλεκτικά, σπάνια είδη. Όπως τα συναισθήματα που αναπτύσσεις όσο μυείσαι στο Kensho Lifestyle.

- Στο προσωπικό Jacuzzi στον εξωτερικό χώρο της σουίτας. Εκεί που ο ήλιος δύει και το γαλάζιο του Ορνού δημιουργεί το ιδανικό καρέ, έχεις τη δυνατότητα να ενδώσεις σε μία αναζωογονητική θεραπεία χωρίς να κάνεις βήμα από το δωμάτιο σου. Ευκαιρία να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να ανανεωθείς, να αγκαλιάσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.
- Στις νέες yachting υπηρεσίες του Ομίλου. Στο ίδιο μήκος κύματος με την πυξίδα του στραμμένη στην premium φιλοξενία, τα νέα σκάφη του ομίλου εμπνέονται από κορυφαία και σε ταξιδεύουν μέχρι τη Δήλο, τα Ρήνεια, τη Σύρο, τις Κυκλάδες, ακόμη και στην Αθήνα. Cause A Little Yachting Never Kill Nobody!
Ετοιμάζω τη βαλίτσα της επιστροφής. Ούτε που κατάλαβα πότε πέρασαν οι μέρες. Επιβιβάζομαι στο πλοίο καινούριος και πλήρης. Με την υπόσχεση να επιστρέψω σύντομα. Όπως τόσοι ακόμη λάτρεις του Kensho. Εκπνοή. Join The Kensho Way Of Living!
εικόνα widgetεικόνα widgetεικόνα widget