December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Πρώτη γεύση από το 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά

21.10.2023
Πρώτη γεύση από το 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά

Στην πρεμιέρα του ως restaurateur, ο ταλαντούχος σεφ διηγείται τις δικές του fusion ιστορίες. Και το κάνει με έναν ξεχωριστά νόστιμο τρόπο.

Το εστιατόριο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά, στην οδό Εμπεδοκλέους και το Παγκράτι, έγινε σουξέ πολύ προτού ανοίξει. Βλέπεις, το μαγειρικό background του ταλαντούχου σεφ-πατρόν (πια) και το γενικότερο coolness του, συνδυαστικά με το ρεύμα της high end μπιστρονομίας που ολοένα και περισσότερο παγιώνεται στην πόλη, προσέθεσαν πόντους ανυπομονησίας και αμείωτου ενδιαφέροντος στο -τότε- επερχόμενο project καθ όλη τη διάρκεια των περασμένων μηνών για όσους άμεσα ή έμμεσα πατούν στο γαστρονομικό τερέν της πρωτεύουσας. 

Ένα από μηχανής εστιατόριο

Και το 'Ex Machina' έγινε πραγματικότητα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Χώρος που ΄φωνάζει' από μακριά Άνταμ, με πολύ πιο μεγάλο βάθος από αυτά που πιάνει αρχικά το μάτι, καθώς οτιδήποτε εδώ έχει και μία ιστορία από πίσω του: Από τις old school απεικονίσεις και τις ιδιαίτερες πινελιές στους τοίχους -αν σου θυμίζουν κάτι, αυτά είναι τα tattoos του σεφ- μέχρι το δωμάτιο στο πατάρι και τα σκεύη. Καρδιά του feelgood χώρου η ανοιχτή και μονίμως σε κίνηση κουζίνα.

"Το μαγαζί αυτό το κοιτάω πολλά χρόνια και επιτέλους κατάφερα να το πάρω, για να κάνω ένα fusion μπιστρό, όπου θέλω να θυμίσω και την ελληνική ταβέρνα με έναν δικό μου τρόπο. Έναν χώρο δημιουργίας, fusion μπιστρονομίας όπως στο Παρίσι, αλλά χωρίς μενού dégustation, με γεύσεις κατανοητές και λιχούδικες, με κόστος προσιτό, που να νιώθεις ότι σε φροντίζουν. Θα μαγειρεύω σοβαρό φαγητό σερβιρισμένο πιο χαλαρά" έλεγε το περασμένο καλοκαίρι ο Άνταμ Κοντοβάς στη συνέντευξή του στον Δημήτρη Αντωνόπουλο, κατορθώνοντας να τικάρει στο απόλυτο όλα τα κουτάκια των λεγομένων του, τρεις μήνες αργότερα.

Στο κομμάτι του φαγητού λοιπόν, ο Άνταμ Κοντοβάς μπλεντάρει επιθυμίες, εμπειρίες, ιδέες και αναμνήσεις, βάζει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του το zero waste και το sustainability, ενώνει στοιχεία από Ελλάδα, Αίγυπτο, Μέση Ανατολή και Ασία και τα παρουσιάζει όλα αυτά σε ένα περιεκτικό μενού, απόλυτα ταιριαστό με το γευστικό του mindset.

Αφού καθοδηγηθείς μέσω ενός μίνι glossary για κάποια πράγματα (μη μου πεις για παράδειγμα πως ήξερες τι είναι η taameya) και εφόσον ενημερωθείς πως το "χαβιάρι πάει με όλα",  θα διαπιστώσεις εύκολα, περνώντας από όλες τις κατηγορίες της κάρτας (Ωμά & Κρύα/ Τηγανητά & Μαγειρευτά/ Της Ώρας/ Γλυκά), πως οι fine dining τεχνικές χωρούν αβίαστα σε μερίδες ενός καθαρόαιμου αστικού new age μπιστρό και σε πιάτα που έχουν τη φιλοσοφία του μοιράσματος. Όλα τα παραπάνω γίνονται ακομπλεξάριστα, άμεσα και ευκόλως κατανοητά, σε ένα πεδίο με κοινή συνιστώσα την εξαιρετική πρώτη ύλη και, εν τέλει, τη βαθιά γεύση.

Ο ωμός κέφαλος με βινεγκρέτ τσίλι, ταπιόκα και κάσιους σηματοδοτεί ένα δυνατό ξεκίνημα (αν και ένα κλικ πιο γλυκό από όσο θα χρειαζόταν), με το ίδιο να ισχύει και για τις γαρίδες κοκτέιλ, που πλαισιώνονται από μία ιντριγκαδόρικη πάστα από πιπεριά Φλωρίνης.

Δείτε περισσότερα στο athinorama.gr

BEST OF NETWORK