Ένα ολόφρεσκο ψαροφαγικό εστιατόριο άνοιξε στο Κολωνάκι δίνοντας νέα πνοή στον πεζόδρομο της Μηλιώνη.
Το Casta Diva είναι είναι ένα new concept ψαροφαγικό εστιατόριο στο εντυπωσιακό κτήριο που στέγαζε το θρυλικό Πρυτανείο. To νέο εγχείρημα που έχει την επιχειρηματική υπογραφή των αδερφών Φουρνιστάκη και του Γιάννη Λιέα, γνωστών από τα εστιατόρια "Αλλού Γυαλού" και "Ono Concept" στη Σύρο, εστιάζει στην ποιότητα των πρώτων υλών και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο επιβλητικός χώρος που συναντά το συριανό αέρα και το φιλικό προσωπικό, προσφέρουν μία ζωντανή εμπειρία φιλοξενίας. Το εστιατοριο απλώνεται σε τρία επίπεδα, ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες. Το ξύλο και η πέτρα συναντιούνται αρμονικά και συνθέτουν ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική. Η συνολική εικόνα του εστιατορίου παραπέμπει σε αστική τραπεζαρία σε μέρα γιορτής.

Ο chef, Άκης Σουλτάνης, φέρνει την πολύτιμη εμπειρία του από τα εστιατόρια "Eternal Blue" στην Κρήτη και το "Opson" στη Σαντορίνη και παρουσιάζει ένα ψαροφαγικό κατά κύριο λόγο μενού, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά τα υλικά της Σύρου με ένα ασιατικό twist.

Κάθε γεύμα ξεκινά με το ψωμί από χαρούπι και προζύμι το οποίο παρασκευάζεται in – house. Σερβίρεται ζεστό μαζί με βούτυρο με λιαστή ντομάτα, βούτυρο με τρούφα και ελαιόλαδο από την Πελοπόννησο.


Το μενού φιλοξενεί signature πιάτα, όπως η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι, η ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, crumble καπνιστής ρέγγας και τραγανά puffs πατάτας και τα εκπληκτικά χειροποίητα spaghetti με ροφό. Έμφαση δίνεται στα πιάτα robata, όπως το σουβλάκι γαρίδας με yuzu και το σουβλάκι από ψάρι ημέρας με λαδολέμονο συριανού μάραθου. Ο chef κάνει μία μικρή αλλά σημαντική αναφορά στο κρέας με κάποια στιβαρά, κρεατοφαγικά πιάτα όπως η picanha ψημένη στη robata και η κοιλιά από αρνάκι, σιγομαγειρεμένη για 18 ώρες με salsa verde και δεντρολίβανο. Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τα εκπληκτικά γλυκά, με κορυφαία την Πάβλοβα με μους γιαουρτιού και λευκής σοκολάτας, κόκκινα φρούτα και σάλτσα από λουκούμι τριαντάφυλλο.

Το κρασί αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της εμπειρίας, με μια επιλογή πάνω από 180 ετικετών από ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες,που επιμελείται ο έμπειρος sommelier Κωσταντίνος Σιγανάκης. Τώρα που ο καιρός είναι καλός είναι υπέροχα να καθίσετε στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο για after office fine dining στην καρδιά της πόλης ή για ένα αξέχαστο δείπνο.

Casta Diva
Δ/νση: Μηλιώνη 7, Κολωνάκι, τηλ. 30 210 3616294