Μία δυναμική μεταγραφή, ένα μπαρ που θυμίζει Χριστούγεννα και ένα νέος chef με μεγάλο όραμα
Balthazar


Για να ζήσεις την εμπειρία του νέου Balthazar θα πρέπει να δοκιμάσεις ξεχωριστά τις δύο κουζίνες. Από τη μία, ο Χριστόφορος Πέσκιας παίζει στα δάχτυλα την ελληνική fusion κουζίνα με πιάτα που “φωνάζουν” το όνομά του, όπως το fish n chips, τα κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές allumettes και μοσχαρίσιο tataki με lime – σέλινο και αλμυρίκια και από την άλλη ο Μανώλης Κονιωτάκης με την ομάδα του να προσφέρουν ένα από τα καλύτερα sushi της πόλης. Τα πράγματα μπερδεύονται όμως λίγο, αφού ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει παραχωρήσει τρία πιάτα στο μενού του Freud Oriental και το αντίθετο. Στα highlights η cocktail list του Αλέξανδρου Γκικόπουλου και τα γλυκά του chef patissier Διονύση Αλέρτα.


Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αμπελόκηποι, 210 6412300-309 / 6942559231
Καθημερινά μετά τις 21:00 εκτός Κυριακής
Συνέχεια στη σελίδα 2
Noel


Από τον bar manager Γιάννη Κοροβέση που επιμελήθηκε τη λίστα των 21 κοκτέιλ με μεσογειακά και εποχιακά υλικά και τον chef Νίκο Θωμά που σχεδίασε ένα μενού με άρωμα Ιταλίας μέχρι τον barista Δημήτρη Μπαϊγκούση που φτιάχνει με μεράκι και γνώση τους εξαιρετικούς καφέδες της Taf, το Noel μπορεί να υπερηφανεύεται για τη δυνατή ομάδα του. Αυτό όμως που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι η ξεχωριστή προσοχή που έχει δοθεί στην εξυπηρέτηση με στόχο την προσωποποιημένη υπηρεσία. Το Noel διαθέτει μία ομάδα 15 bar tender -μεταξύ αυτών και ο bar manager Γιάννης Κοροβέσης- που δεν έχουν τον κλασικό ρόλο, αλλά αναλαμβάνουν εναλλάξ, εκτός από το πόστο τους πίσω από την μπάρα, από την υποδοχή ως το σερβίρισμα στα τραπέζια, τόσο στο ποτό όσο και το φαγητό.


Η μουσική κινείται γύρω από Cafe Paris και gipsy jazz για τα απογεύματα, jazz, soul και funk όσο περνάει η ώρα, ενώ η διακόσμηση έχει τη σφραγίδα του Αλεξ Πετράκη. Εκτός από το bar και τη στοά, το Noel διαθέτει κι έναν χώρο στον επάνω όροφο, το Noel Etage, που φιλοξενεί εκδηλώσεις πολιτισμού, live και ομαδικά events.
Κολοκοτρώνη 59Β, στοά Κουρτάκη
Ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 4 π.μ.
Συνέχεια στη σελίδα 3
CTC



“Η μαγειρική για εμένα έμοιαζε πάντα με ένα ταξίδι. Έπειτα, λοιπόν, από μία μακριά προσωπική περιπλάνηση σε διαφορετικές κουζίνες, σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, θέλησα να ορίσω ένα μόνιμο λιμάνι-σταθμό επιβίβασης: το CTC. Ακολουθώντας αυτήν ακριβώς τη λογική, τα μενού degustation που ετοίμασα ονoμάζονται "Trip" και "Voyage". Έτσι, αυτά τα δύο μενού δεν αποτελούν παρά «οχήματα» μέσα απο τα οποία ο καθένας μπορεί να γνωρίσει τα γαστρονομικά βιώματα που έχω κερδίσει από τα χρόνια που μαγειρεύω στις κουζίνες του κόσμου”.

Διοχάρους 27, Ιλίσια, 210 7228812