Το ολοκαίνουριο Woo Woo στο Κολωνάκι φέρνει τον ασιατικό εξωτισμό στα μέτρα μας και αυτό μας αρέσει πολύ.
Το Woo Woo βρίσκεται στο χώρο που συναντούσαμε παλιά το Cabaret, στον όροφο πάνω από τη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου. Η είσοδος όμως είναι επί της Π. Ιωακείμ, μία εντυπωσιακή μαύρη πόρτα μέσα από την οποία κρύβεται η φωτισμένη με νεόν κρυφό φωτισμό σκάλα, και το τονίζω γιατί προσωπικά έψαχνα για ώρα την είσοδο. Όταν λοιπόν τελικά τη βρήκα και ξεκίνησα να ανεβαίνω τη σκάλα, διαπίστωσα πως η exotic "ιστορία" αρχίζει ήδη από εκεί, όπου ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αναδεικνύει όμορφα τις ζωγραφισμένες στο χέρι λεοπαρδάλεις στους τοίχους.

Ναι, το νέο Woo Woo είναι ατμοσφαιρικό και όμορφα εξωτικό, είναι πλουραλιστικό και έντονα εξωστρεφές, είναι κάπου που θα πας για να περάσεις καλά: βεραμάν αναπαυτικές πολυθρόνες και οροφή στα ίδια χρώματα με τίγρεις και λεοπαρδάλεις να σε κοιτούν από εκεί ψηλά, ξύλινες κατασκευές που παραπέμπουν σε κορμούς δέντρων στους τοίχους, ασύμμετροι μπαμπού κύλινδροι που κρέμονται από το ταβάνι, ένα πορτοκαλο-κόκκινο δάσος τραβάει το βλέμμα, καθώς δημιουργεί μία όμορφη γωνιά "κρυμμένη" δίπλα στην είσοδο.

Στο κέντρο αυτού του φιλόξενου και μαξιμαλιστικού σκηνικού βρίσκεται το μπαρ, ένα τετράγωνο "νησί" με πάσο περιμετρικά, όπου το όμορφο 30something κοινό του Woo Woo απολαμβάνει τα -επίσης εξοτίκ- cocktail που φέρουν την υπογραφή του πολυσχιδούς Σπύρου Κερκύρα.

Και μία και ξεκινήσαμε με τις "υπογραφές" να πούμε πως το νέο Woo Woo είναι το τέκνο της συνεργασίας του Γιάννη Μωράκη και του Τάκη Διδασκάλου (μόνο επιτυχία μπορούσε να υποσχεθεί ένας τέτοιος συνδυασμός, όπως άλλωστε καλά γνωρίζουμε) και το comfort pan-Asian menu επιμελείται ο Σταμάτης Σκριάπας (τον είχαμε συναντήσει και συζητήσει για το εξαιρετικό του χέρι και ταλέντο στο Kiku παλαιότερα). Έτσι λοιπόν από την κουζίνα του σεφ βγαίνουν πολλά και ασιατικότροπα, αλλά χωρίς εξεζητημένες επιλογές και περιττολογίες, αφού το concept εδώ είναι σαφές: φαγητό ασιατικής λογικής μεν, αλλά βατό και οικείο, που μοιράζεται εύκολα και τρώγεται στη μέση ή απολαμβάνεται στο μπαρ ή συνοδεύει τα κοκτέιλ και γενικά δεν παιδεύει και τρομάζει, ακόμη και ανθρώπους που θεωρούν πως δεν πρόσκεινται φιλικά προς την ασιατικής λογικής κουζίνα.

Αφράτα και γευστικά bao buns με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, λαχανικά και κόλιανδρο, που λιώνουν στο στόμα, μία δροσερή σαλάτα μανιταριών με τοσάζου σος, ένα ελαφρύ και ευχάριστο πιάτο, ένα ισορροπημένο ταϋλανδέζικο σεβίτσε αστακού και γαρίδας με μάνγκο, yuzu και λάδι chives, μία πρόταση με ωραίες οξύτητες, είναι ιδανικά για αρχή, όπως άλλωστε και το Green Gingy από την cocktail list, ένα δροσερό και ευκολόπιοτο κοκτέιλ με Tanqueray infused με lemongrass, αγγούρι και λεμόνι μεταξύ άλλων συστατικών.

Στα πιο "main courses", αν και δεν είμαι σίγουρη πως θα έχουν αυτήν τη λογική, τα μαριναρισμένα παϊδάκια αρνιού σε Korean-style σος ήρθαν τέλεια ψημένα (ίσως απλώς θα τα ήθελα λίγο λιγότερο καυτερά, αλλά αυτό είναι θέμα γούστου καθαρά), όπως ακριβώς και το πολύ νόστιμο Black angus rib-eye με πόνζου σος και ανθό αλατιού, και επίσης ευχάριστα θα έπαιρνα ξανά το τραγανό καλαμάρι τεμπούρα με ωραία κρεμώδη σος από σόγια, ξίδι, λάιμ, λεμόνι, mayo και tabasco από jalapeno. Στην cocktail list νομίζω το Be My Slave με Roe & Co whiskey (από τις πιο αρωματικές νέες αφίξεις στην ελληνική αγορά), φρέσκο yuzu και cranberry bitters είναι ότι πρέπει για τη συνέχεια, καθώς έχει μία αρκετά δροσερή αλλά και όσο πρέπει πληθωρική γεύση για να μπεις στο κλίμα της διασκέδασης. Και λέω διασκέδαση, γιατί πέρα από τις ωραίες μουσικές που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια, υπάρχει και live act με την πολύ ωραία φωνή του Αντώνη Domino να ερμηνεύει γνωστά κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Και φυσικά, πως θα μπορούσα εγώ από όλους τους food editors του κόσμου να αφήσω εκτός περιγραφής τα γλυκά, όπου εδώ έχεις τρεις επιλογές: Σπρινγκ ρολ σοκολάτας με σος φρούτα του δάσους και ανανά, Κρέμα από ιαπωνικό κίτρο και τραγανούς κόκκους από καρπό του κακάο και Crème Brulee λεμονόχορτου. Προσωπικά ψηφίζω crème brulee χωρίς δεύτερη σκέψη.
Πατριάρχου Ιωακείμ 43, Κολωνάκι.
Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram.
* Tidbit : a small piece of food
: a small piece of news or interesting information