Είναι επίσημο, τα social media μας κόβουν την όρεξη.
Είναι γεγονός ότι hashtags που περιλαμβάνουν τη λέξη #food είναι ίσως τα πιο δημοφιλή, και όσο και αν ισχυριζόμαστε ότι μας έχουν κουράσει, αυτή η μανία των social media, όχι μόνο επιμένει αλλά μοιάζει να μας επιρρεάζει πολύ περισσότερο απ'ότι συνειδητοποιούμε.
Ειδικοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η 'εικονική σίτιση' κάνει τη γεύση του πραγματικού φαγητού μας να μοιάζει χειρότερη. Σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, δόθηκαν σε μια ομάδα ανθρώπων φωτογραφίες αλμυρών φαγητών και σε μία άλλη γλυκών. Λίγο αργότερα οι άνθρωποι και από τις δύο ομάδες έπρεπε να φάνε τα φιστίκια που τους δόθηκαν και να αναφέρουν κατά πόσο τους φάνηκαν απολαυστικά. Όσοι είχαν δει τις φωτογραφίες των αλμυρών φαγητών -αν και δεν τους είχαν δοθεί συγκεκριμένα φωτογραφίες φυστικιών- δήλωσαν ότι δεν τα βρήκαν ιδιαίτερα απολαυστικά σε αντίθεση με τους ανθρώπους που είχαν δει φωτογραφίες γλυκών.
«Κατα κάποιο τρόπο, μια γεύση είναι ικανή να σε «κουράσει» χώρις καν να την γεύεσαι», δήλωσε ο συγγραφέας Ryan Elder μετά τη μελέτη. Αφήστε που σε σχέση με τα 'φιλτραρισμένα΄φαγητά που μας ταϊζουν καθημερινά στην οθόνη, αυτά που τελικά προσγειώνονται μπροστά μας στο τραπέζι μοιάζουν να ωχριούν. Μήπως την επόμενη φορά που θα βγεις για δείπνο, να αποφύγεις να κοιτάξεις το instagram σου, για να είσαι σίγουρη ότι θα το απολαύσεις.
Σχετικά άρθρα:
Οι detox συνταγές της Gwyneth Paltrow
DIY: Cocktail hour
Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist