top article

Είναι πραγματικότητα! Η γυναικεία επιχειρηματικότητα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, όμως ακόμα κρύβει μέσα της αρκετές αντιφάσεις. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες επιχειρηματίες είναι ένα πραγματικό tour de force για τον κόσμο του επιχειρείν, με την αποδοτικότητά τους* να υπερβαίνει τον μέσο όρο της αγοράς, παρόλο που μόνο 4 στις 10 πιστεύουν στις δυνατότητές τους.**

Αν δούμε τη μεγάλη εικόνα, οι επιχειρήσεις που διοικούνται από γυναίκες αποτελούν το 30% της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη σήμερα και είναι συνδετικός κρίκος για την οικονομία και την κοινωνία. Η ανάπτυξη των επιχειρήσεων που ανήκουν σε γυναίκες αποτελεί βασικό ζητούμενο παγκοσμίως με κυβερνήσεις και διάφορες οργανώσεις να παρέχουν σημαντικά κίνητρα, όπως προγράμματα ένταξης, ανάπτυξης και επιδότησης για την ενίσχυσή τους.

Ο καθρέφτης λέει την αλήθεια για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Τα ευρήματα μιλούν από μόνα τους. Οι γυναίκες δίνουν βαρύτητα στη διατήρηση της κερδοφορίας τους σε υψηλά επίπεδα, παρουσιάζοντας πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της αγοράς. Η λέξη κλειδί γι’ αυτές είναι αποτελεσματικότητα. Τι είναι, λοιπόν, αυτό που τις κρατάει να πάνε την επιχείρησή τους ένα βήμα παραπέρα;

Ένας βασικός λόγος είναι η έλλειψη εξοικείωσης με την τεχνολογία. 1 στις 3 γυναίκες αναγνωρίζει ότι έχει περιορισμένη γνώση σχετικά με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της***, γεγονός που οδηγεί στη μη αξιοποίηση του digital marketing προς όφελος της επιχείρησής της. Χρειάζεται λοιπόν το σωστό μείγμα για όραμα και στρατηγική!

Vodasfone advertorial

Έχοντας όλα αυτά τα σημαντικά στοιχεία, η Vodafone δημιούργησε μία νέα καμπάνια αφιερωμένη στην ενδυνάμωση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, τοποθετώντας στο σκηνικό έναν καθρέφτη, το βασικό στοιχείο που αντανακλά και την αλήθεια της πρωτοβουλίας αυτής. Τέσσερις επιτυχημένες γυναίκες επιχειρηματίες κλήθηκαν να συμμετάσχουν, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι πραγματικά θα συμβεί, με σκοπό να συνειδητοποιήσουν με έναν πολύ συναισθηματικό και ανθρώπινο τρόπο την αξία τους.

Καθισμένες μπροστά από μία μεγάλη πόρτα, που στην πραγματικότητα έκρυβε έναν καθρέφτη, άκουσαν ότι πίσω της υπάρχει μια επιχειρηματίας που ξεχώρισε στον κλάδο της για την αποδοτικότητα της επιχείρησής της και ρωτήθηκαν τι θα της έλεγαν για ό,τι κατάφερε.

Κάθε προσκεκλημένη αναγνώρισε αβίαστα το πόσο σημαντικό είναι αυτό που έχει καταφέρει, τονίζοντας πόσο απαιτητικός και δύσκολος είναι ο δρόμος της, ότι αξίζει συγχαρητήρια και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για πολλές άλλες.

Όταν σηκώθηκαν, περιμένοντας να την γνωρίσουν, αυτό που αντίκρισαν στον καθρέφτη ήταν η μορφή τους. Παρατηρήσαμε μαζί τους αντιδράσεις έκπληξης, αμηχανίας και συγκίνησης, γιατί οι ίδιες δυσκολεύονται να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και ακόμη πιο δύσκολα να πουν μπράβο στον εαυτό τους. "Καμιά φορά χρειάζεται να το δεις στον καθρέφτη για να το πιστέψεις", είπε χαρακτηριστικά μία από αυτές.

Μαζί με αυτήν την εμπιστοσύνη που αρχίζει να χτίζεται, χρειάζεται και ο κατάλληλος σύμμαχος στο πλευρό κάθε γυναίκας επιχειρηματία για την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Γι’ αυτό, η Vodafone με την πρωτοβουλία WomenInBusiness.Connected, που στηρίζει τις γυναίκες επιχειρηματίες να σχεδιάσουν μια δυνατή ψηφιακή παρουσία για την επιχείρησή τους, δημιούργησε ένα πακέτο υπηρεσιών που προσφέρεται δωρεάν για έναν χρόνο, και περιλαμβάνει εξειδικευμένη συμβουλευτική από προσωπικό σύμβουλο Vodafone Business Advisor, δημιουργία website ή eShop από τη Vodafone και δυνατότητα αναβάθμισης σύνδεσης σε Fiber 100Mbps για υπερυψηλές ταχύτητες.

Vodasfone advertorial

Το τρίπτυχο της επιτυχίας λοιπόν είναι η γυναικεία παρουσία στο επιχειρείν, η μεγαλύτερη πίστη στις ίδιες και στις δυνατότητές τους και η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας χάρη στην τεχνολογία.

Μάθε περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

* Βάσει έρευνας ICAP 2021 για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

**Βάσει έρευνας Focus Bari 2020

*** Βάσει έρευνας Focus Bari 2020

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>