top article

Μία ωδή στο καλοκαίρι, τις μικρές χαρές της ζωής και τα δυνατά συναισθήματα είναι το νεοσύστατο brand ODE to socks. Όσο οι καλοκαιρινές εικόνες ξεθωριάζουν τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να κρατήσεις μέσα σου όλες αυτές τις όμορφες στιγμές και αυτή φαίνεται να είναι και η φιλοσοφία της δημιουργού του ODE.

Η ιστορία

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για μία "ωδή στις κάλτσες" αλλά και σε άλλα προϊόντα, όπως ρούχα και τσάντες. Όλο το brand είναι εμπνευσμένο από την Ελλάδα και παρουσιάζεται σαν μια ιστορία καθώς οι χαρακτήρες που απεικονίζονται μεταφέρονται από τις κάλτσες και στα υπόλοιπα είδη.

Meet the designer: ODE to socks

Η δημιουργός του brand και λάτρης της κάλτσας, ήθελε να ενώσει την δύναμη πολλών ταλαντούχων ανθρώπων ώστε να βγουν στην αγορά, κάλτσες καλής ποιότητας που να τις αντιμετωπίζει κάποιος σαν ρούχο και όχι σαν ένα δευτερεύον αξεσουάρ.
Στη συνέχεια, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει και στην Ελλάδα αυτό το κοινό, που δίνει σημασία στην κάλτσα που θα επιλέξει και την θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ του.

odetosocks

Ode to (my) socks
 

Έμπνευση για το όνομα του brand αποτέλεσε το αγαπημένο ποίημα της δημιουργού τού, "ode to my socks", από τον Pablo Neruda. "Πρόκειται για ένα ποίημα που αναφέρεται στην ευτυχία που προκάλεσε στον ποιητή, ένα ζευγάρι κάλτσες που του έκανε δώρο μία φίλη του που τις είχε πλέξει η ίδια. Με συγκινεί πολύ η υπενθύμιση του ποιητή σε όλους εμάς που έχουμε ξεχάσει να αντλούμε χαρά από τα απλά, καθημερινά πράγματα που έχουμε ή μας συμβαίνουν".

odetosocks


"Θεωρώ ότι στην Ελλάδα, κανένας δημιουργός δεν έχει ξαναδώσει τόσο έμφαση στην κάλτσα αλλά και στο γεγονός ότι αυτό συνδυάζεται με ήρωες, ιστορίες και μηνύματα που προσπαθεί να περάσει το brand.
Για παράδειγμα, ο ναύτης είναι ένα εντελώς συμβολικό σχέδιο που ξεκινάει μεν από την κάλτσα, αλλά καταλήγει στο T-shirt με απόσπασμα από ποίημα που αναφέρεται στην ξενιτιά και στον πόνο του ξεριζώματος - ένα οικουμενικό φαινόμενο που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο από πάντα.

Η συλλογή


Εκτός από κάλτσες (φυσικά), η συλλογή περιλαμβάνει επίσης Τ-shirt, hoodies, τσάντες και μια vintage σειρά ρούχων. H vintage συλλογή προέκυψε καθώς υπάρχουν πολύ όμορφα ρούχα εκεί έξω που δεν αξιοποιούνται και με μια μικρή μεταποίηση εμπεριέχονται και αυτά στην  ιστορία του brand. Η αποτύπωση των ηρώων στα ρούχα μας γίνεται με χειροποίητη μεταξοτυπία σε ένα συμπαθητικό εργαστήριο στα Εξάρχεια και οι ήρωες του ODE είναι σχέδια της ζωγράφου Μίνας Γερασκλή.

odetosocks


"Έμπνευσή μου είναι σίγουρα το μέρος που ζώ και ταξιδεύω πιο πολύ, αλλά περισσότερο η ίδια η καθημερινότητα. Αυτά που μας απασχολούν καθημερινά, τα συναισθήματα, οι ιδέες και οι φόβοι μας, αφορούν όλους του ανθρώπους από όπου κι άν προέρχονται. Το brand αναφέρεται αρκετά σε έννοιες και αέναα αναπάντητα ερωτήματα όπως τι σημαίνει αγάπη ή  σπίτι για τον καθένα μας".
odetosocks

"Τα προϊόντα μας αφορούν όλες τις εποχές, καθώς οι κάλτσες ανάλογα με την σύνθεση τους μπορούν να φορεθούν όλο τον χρόνο. Επίσης, με προβληματίζει αρκετά η έννοια του "τουριστικού σχεδίου" και γιατί πρέπει ό,τι θυμίζει έναν τόπο να φοριέται αποκλειστικά από τουρίστες ή μόνο το καλοκαίρι. Κανονικά, θα έπρεπε να προτιμάμε να "φοράμε" τη θάλασσα τον χειμώνα που δεν την έχουμε, παρά την εποχή που την έχουμε μέσα στα πόδια μας!".

Info

Facebook: ode to socks

Instagram: @odetosocksΦωτογραφίες: Έφη Γούση
Κεντρική Φωτογραφία: Συμεών Χατζηλίδης

Ιούλιος 2018

>