top article

Είναι γεγονός πως η καθημερινότητα της σύγχρονης γυναίκας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα απαιτητική. Καθημερινά καλείται να συνδυάσει ρόλους. Να είναι σωστή επαγγελματίας στην δουλειά της, να είναι καλή μητέρα, να φροντίζει τον σύντροφό της και να βρίσκει πάντοτε χρόνο που θα τον αφιερώνει αποκλειστικά στον εαυτό της. Όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις άγχος και στρες και στο τέλος είναι σαν μην μπορείς να πάρεις ανάσα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. 

Μήπως όμως ήρθε η στιγμή να αλλάξουμε φιλοσοφία επειδή η ζωή -όσο κλισέ και να φαίνεται - είναι πολύ μικρή; Η καθημερινότητα κυλά με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς όμως είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις. Έφτασε η στιγμή να αδιαφορήσεις για ανθρώπους που δεν έχουν θέση στην ζωή σου και να περάσεις χρόνο με εκείνους που βρίσκονται πλάι σου χωρίς ανταλλάγματα. Έφτασε η στιγμή να εκτιμήσεις την αξία των μικρών πραγμάτων όπως μία βόλτα με το παιδί σου, να δεις την αγαπημένη σου σειρά με τον σύντροφό σου ή ακόμα να ετοιμάσεις το δικό σου comfort food στο σπίτι παρέα με ένα ποιοτικό ποτό. 

Ο χρόνος και κυρίως το πώς εσύ τον καθορίζεις παίζει σημαντικό ρόλο και αυτή ακριβώς είναι η ιδέα στην οποία στηρίζονται οι άνθρωποι του Zacapa Solera 23. Το ρούμι από την Γουατεμάλα είναι ένα από τα πιο premium spirits στον κόσμο. Στο "σπίτι πάνω από τα σύννεφα", σε υψόμετρο 2.300 μέτρων, αποστάζεται με εξειδικευμένο τρόπο και αργή διαδικασία ωρίμανσης. Στην παραγωγή του τίποτα δεν γίνεται βιαστικά, ενώ σε αντίθεση με τα περισσότερα ρούμια που χρησιμοποιούν μελάσα, εδώ υπάρχει συμπυκνωμένο παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου. 

Σε μία απαιτητική καθημερινότητα χρειαζόμαστε την φιλοσοφία του "art of slow"

Η παλαίωση παίρνει το χρόνο της, μέσω της ισπανικής διαδικασίας Sistema Solera, που επιτρέπει σε blends από διαφορετικά Reserved Rums διαφορετικών ηλικιών -6 έως 23 ετών- να "ξεκουράζονται" σε επιλεγμένα βαρέλια, τεσσάρων ειδών (βαρέλι ουίσκι, καπνισμένο βαρέλι ουίσκι, βαρέλι Olorosso sherry και βαρέλι sherry Pedro Ximenez). Και επειδή το ρούμι ωριμάζει πιο αργά σε μεγαλύτερα υψόμετρα, καθώς ο ψυχρός αέρας του βουνού ελαττώνει την εξάτμιση του αποστάγματος, η διαδικασία επιτρέπει στο χρώμα, το άρωμα και τη γεύση, να πάρουν όλο το χρόνο που χρειάζονται, για να ωριμάσουν σε τέλεια αρμονία.

Η πολυδιάστατη γεύση του Zacapa Solera 23 είναι βαθιά ριζωμένη στην καταγωγή του, την κουλτούρα από την οποία προέρχεται, και αποτυπώνεται σε κάθε πτυχή της παραγωγής του, με έμφαση στη λεπτομέρεια, μια διαδικασία απολαυστικά αργή, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Master blender Lorena Vásquez.

zacapa

zacapa

Όσο για το εξαιρετικό του άρωμα και την γεύση του εκεί συμβαίνει κάτι εξίσου μαγικό. Έντονο άρωμα με αναφορές καραμέλας και βανίλιας, που αναμειγνύονται γλυκά με νότες sherry, καπνιστού ξύλου και φουντουκιού και γεμάτη ισορροπημένη γεύση με γλυκές νότες μελιού – χαρακτηριστικό των παλαιωμένων spirits. Σε δεύτερο επίπεδο διακρίνονται οι νότες αποξηραμένων φρούτων, ενώ στο αποκορύφωμά της, αλμυρές νότες βελανιδιού, μοσχοκάρυδου και καπνού, συνδυάζονται με νότες καφέ και βανίλιας. Ελκυστική επίγευση με μια πικάντικη αίσθηση κανέλας και τζίντζερ.

Αν μας μαθαίνει κάτι η διαδικασία ωρίμανσης του Zacapa Solera 23 είναι πως χωρίς υπομονή δεν υπάρχει κανένα νόημα στις εμπειρίες της ζωής. Θέλεις να ζήσεις από κοντά μία αυθεντική The Art of slow εμπειρία;

Το Madame Figaro σού δίνει την δυνατότητα να είσαι μία από τις 3 τυχερές  που θα κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση στο γεύμα μαζί με την Zacapa Solera 23, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Sapou.

Πάρε μέρος εδώ.

Ιούλιος 2018

>