top article

Τι έχει τελικά νόημα σε αυτή την καραντίνα; Να ερχόμαστε πιο κοντά μεταξύ μας και να γελάμε. Και ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος βρήκε τον πιο ασφαλή τρόπο για να το κάνει. Κάτι είναι και αυτό. Όσοι τον έχουν συναντήσει πίσω από την μπάρα των πιο γνωστών μπαρ της Αθήνας θα μιλήσουν για έναν τύπο με αστείρευτη δημιουργικότητα και άρτια τεχνική σε κάθε κοκτέιλ που ετοιμάζει. Και φυσικά χιούμορ. Αυτό είναι διάχυτο στον λογαριασμό του και αν έχει τύχει να τον ακολουθήσεις στο Instagram θα το διαπιστώσεις από μόνη σου. 

Τώρα μας συστήνει έναν ακόμη λογαριασμό για τα σχετικά, τα άσχετα, τα ενδιαφέροντα. Μια σελίδα χωρίς λόγο και κάποιο βαθύτερο νόημα που στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για να μας φτιάξει τη διάθεση. Με αφορμή το @kati_einai_kai_auto μιλήσαμε με τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο για τα μέρη που αγαπάει στην Αθήνα, τι του φτιάχνει τη διάθεση και το αγαπημένο του ποτό στην καραντίνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alejandro Gkikopoulos (@alejandrogk) στις

Είσαι πάντα αυτός ο φαν τύπος; Τι σου φτιάχνει τη διάθεση ώστε να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με τους followers σου;

Νομίζω πως πραγματικά είμαι αυτός ο φαν τύπος, ψάχνω ακόμα και στις "άσχημες" στιγμές να βρίσκω την πτυχή του χιούμορ που θα υπάρχει μέσα, γιατί σίγουρα κάποιος μας κάνει πλάκα ή έτσι περνάει σε εμένα τουλάχιστον. Εάν δώσεις στην καθημερινότητα υπόσταση, είναι σαν να σου λέει "Σήμερα φιλενάδε, θα παίξω μαζί σου", όποτε γιατί να μην το μοιραστείς αυτό με τον κόσμο με μια όμορφη και κάποιες φορές ακραία νότα;

Πώς προέκυψε το "Κάτι Είναι Και Αυτό";

Το τελευταίο διάστημα που για όλους τα πράγματα πηγαίνουν σχεδόν, όχι έτσι όπως τα είχαν φανταστεί, αναλύοντας την άσχημη πλευρά πάντα έσκαγε στο βάθος (σαν ένα τρένο που το βλέπεις να έρχεται αργά αργά) και κάτι θετικό. Όποτε εξωτερικεύτηκε το θετικό και ονοματίστηκε "κάτι είναι και αυτό" και δημιουργήθηκε μια σελίδα χωρίς λόγο ύπαρξης, μια σελίδα παρότρυνσης, μια σελίδα ανάλυσης, μια σελίδα διανθισμένη με χιούμορ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κάτι Είναι Και Αυτό (@kati_einai_kai_auto) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κάτι Είναι Και Αυτό (@kati_einai_kai_auto) στις

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κάτι Είναι Και Αυτό (@kati_einai_kai_auto) στις

Πέρα από την πλάκα είσαι ένας καταξιωμένος bartender. Τι σου δίνει ευχαρίστηση στη δουλειά σου;

Ευχαρίστηση πάντα μου έδινε η χαρά της δημιουργίας αλλά εκεί που έφτανα στην πραγματική έκσταση ήταν η επαφή με τον κόσμο. Ένα συναίσθημα και μια συνθήκη που πραγματικά για μένα ήταν το κάτι άλλο. Είναι αυτή η συνθήκη που ενδόμυχα έχει εκβιάσει την μοίρα ώστε να μου αρέσει αυτή η δουλειά.

Πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα bars της Αθήνας;

Σίγουρα το take away και το delivery αποτελεί μια λύση την οποία την έχουμε όλοι καταλάβει και την στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να την στηρίζουμε, αλλά κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε ακούει στο όνομα Μέτρον Άριστον. Η πρώτη αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία της οποίας μέλη είναι bartenders, και που σκοπός της είναι να προάγει την υπευθυνότητα στον χώρο της εστίασης και φυσικά να υποστηρίζει τον ίδιο τον χώρο.

Τι σου αρέσει να κάνεις στην Αθήνα;

Αρχικά αυτό που μου αρέσει είναι να ζω μέσα της! Είναι ωραίο και όμορφο συνάμα να δουλεύεις και να στριφογυρίζεις σε μια πόλη, που πανεύκολα μπορείς να την περιγράψεις σαν ένα αχαλίνωτο κομφούζιο. Τώρα για να μην μακρηγορώ, μου αρέσει να πηγαίνω για φαγητό, να παρατηρώ τα κτήρια από το έδαφος προς τον ουρανό, μου αρέσει να κάνω βόλτες με το αμάξι ειδικά το βράδυ , μου αρέσει να κάνω ποδήλατο, μου αρέσει να ζω τις νύχτες της Αθήνας συντροφιά με ρούμι και μπύρα, μου αρέσει να πίνω καφέ σε διαφορά καφέ το πρωί, μου αρέσει να περνάω κάθε πρωί από την Πειραιώς έξω από το μουσείο Μπενάκη και να βλέπω τα έργα του Τάκις να γυρίζουν, μου αρέσει να απολαμβάνω την ησυχία της πόλης της πρώτες πρωινές ώρες και το κομφούζιο μετά, γενικά μου αρέσει αυτή η πόλη.

Ποιο είναι το ποτό της καραντίνας; Δώσε μας μια συνταγή.

Ποτό της καραντίνας είναι αυτό που σου αρέσει και σε κάνει να περνάς όμορφα και να χαμογελάς. Εμένα μου αρέσουν τα παντς όποτε θα σας δώσω μια συνταγή για ένα Χριστουγεννιάτικο παντς για τέσσερα άτομα που μπορείς να το μοιραστείς με την πολυκατοικία σου! Το όνομα αυτού Xmas
Delerium!

Δώσε μας ένα top 3 λογαριασμών στο Instagram που σε εμπνέουν/φτιάχνουν τη διάθεση.

@cartheberbant
@nowness
@davidchang

 

Ακολουθεί η συνταγή για το Xmas Delerium

Υλικά

360 ml ρούμι λευκό (Plantation 3 stars)

180 ml ρούμι αγκρικόλ (clement blanco)

120 ml τεκίλα λευκή (tapatio)

120 ml σιρόπι "Καλώς Ήρθατε Χριστούγεννα, πάλι" 

360 ml Σιρόπι "σταγόνα επίγευσης"

240 ml χυμός πράσινου μήλου

240 ml χυμός αχλαδιού

100 ml χυμός μανταρίνι

96 (σταγόνες) αρωματικά μπίτερς (bittermens transatlantic)

για το γαρνίρισμα: τριμμένη tonka, μοσχοκάρυδο, μαύρο πιπέρι, φέτες λεμονιού

Σιρόπι " Καλώς Ήρθατε Χριστούγεννα, πάλι "

Εξοπλισμός:

Τηγάνι

Εστία

Κουτάλα

Υλικά:

Τζίντζερ

Κανέλα

Γαρύφαλλο

Πορτοκάλι

Λευκή Κρυσταλλική

Νερό

Διαδικασία:

Σ ’ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε 300γρ ζάχαρης, 300ml νερό, 8γρ τριμμένο τζίντζερ, ένα γαρύφαλλο, ένα στικ κανέλας και 4γρ πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε σε λεπτό συρμάτινο σουρωτήρι και εάν θέλουμε σουρώνουμε και σε φίλτρο του καφέ και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο.

Σιρόπι "σταγόνα επίγευσης"

Εξοπλισμός:

Βάζο γυάλινο με καπάκι

Υλικά:

Ζάχαρη

Λεμόνι

Χυμός Λεμονιού

Διαδικασία:

Στο βάζο, τοποθετούμε 200γρ ζάχαρης λευκής κρυσταλλικής με τις φλούδες από 5 ευμεγέθη και καλά πλυμένα λεμόνια. Τ’ αφήνουμε για οκτώ ώρες με κλειστό το καπάκι σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το πέρας των 8 ωρών προσθέτουμε 200mlτον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρούμε τις φλούδες και αποθηκεύουμε σε γυάλινο με καπάκι στο ψυγείο

Χυμός Granny Smith

Βάζουμε στον αποχυμωτή τα μήλα μας και βγάζουμε 240mlχυμού.

Χυμός Αχλαδιού

Βάζουμε στον αποχυμωτή τα αχλάδια  μας και βγάζουμε 240mlχυμού

Χυμός Μανταρίνι

Στύβουμε τα μανταρίνια και βγάζουμε 100mlχυμού

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>