Αυτά είναι τα καινούργια στέκια και οι πιο γευστικές νέες είσοδοι στo μενού της φετινής χρονιάς<br />
Σχετικά θέματα:
O Βασίλης Καλλίδης μας ξεναγεί στη δική του "Άθενς"
Tasty Guide: Asia Now!
Food trend: Μαμαδίστικο gourmet

in & out

μπιστρο
Bistro
«Η γαλλική κουζίνα ξαναχτυπά» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του έργου που εκτυλίσσεται στα ελληνικά εστιατορικά δρώμενα φέτος. Μια ανανεωμένη εκδοχή της, πιο ανάλαφρη, που ταιριάζει σε μπιστρό και μπρασερί, σε ολοήμερες καταστάσεις δηλαδή, δείχνει ότι κερδίζει τις εντυπώσεις και έρχεται ως νέα πρόταση πλάι στις πολλές και διαφορετικές εκδοχές των ισπανόφωνων μεζέδων.

wine bar
Wine Bars
Πού πήγαινε μέχρι χθες ο κόσμος που γεμίζει τα wine bars; Τα οποία ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, τα περισσότερα γεμίζουν και όμορφες παρέες, πολλές κοριτσιών, αλλά και αρκετές «μεικτές», περνούν ώρες γύρω από ένα τραπέζι με κρασί, τυρί και αλλαντικά. Μια όμορφη, στ’ αλήθεια, μόδα.

Burger Restaurants
Burger Restaurants
Τα πάσης φύσεως burgers, από το πιο απλό μέχρι εκείνα από μοσχάρι Black Angus, έχουν την τιμητική τους στα χειμερινά μενού. Εκτός από τα εξειδικευμένα μπεργκεράδικα, θα τα βείτε πια στους περισσότερους καταλόγους.

Tasty Guide: In & Out 2014
Αβγά Βenedict Vs αβγά μάτια με πατάτες
Ομελέτες και scrambled, ποσέ, μάτια, βραστά, με σολομό ή σπαράγγια, όλες οι διεθνείς εκδοχές με προεξάρχουσα αυτή των αβγών Benedict -ποσέ πάνω σε ψωμάκι με «cured ham» και περιχυμένα με σος ολαντέζ- παρελαύνουν σε μενού που μέχρι πρόσφατα πρότειναν τη δική τους εκδοχή της ρουστίκ τηγανητής πατάτας με αβγό μάτι από πάνω, άντε και λίγο χοντροκομμένο πιπέρι.

sushi
Raw Fish Bar Vs Sushi
Χωρίς να ξεχνάμε τον έρωτα μας για την ιαπωνική κουζίνα, τα σούσι υποχωρούν στους καταλόγους, δίνοντας τη θέση τους σε ωμά, μαριναρισμένα ψάρια, με πιο ευρωπαϊκά ονόματα, αλλά με ασιατικό άγγιγμα στα υλικά της μαρινάδας τους: Ταρτάρ τόνου και σολομού, καρπάτσο hamachi (κιτρινόπτερου τόνου δηλαδή) και άλλα.

χοιρινό
Χοιρινή πανσέτα Vs βοδινή ουρά και μάγουλα
Δεν υπάρχει εστιατόριο που να σέβεται τον εαυτό του και να μην έχει φέτος να προτείνει τη δική του εκδοχή σιγομαγειρεμένης καραμελωμένης πανσέτας, συνοδευόμενης από κάποιου είδους πουρέ ή σουκρούτ. Το... έντεχνο χοιρινό αφήνει για λίγο στην άκρη τις βαθιά ρουστίκ γεύσεις ενός ραγού ή ενός στιφάδου.