September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκι και κουλουράκια για να φτιάξεις το Πάσχα

Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκι και κουλουράκια για να φτιάξεις το Πάσχα iStock

Ζητήσαμε τις συνταγές για τσουρέκι και κουλουράκια από ένα θρυλικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας και τώρα μπορείς να τις δοκιμάσεις κι εσύ

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη μυρωδιά από αυτή της μαστίχας από το φρεσκοψημένο τσουρέκι που έχει βγει μόλις από το φούρνο τις μέρες του Πάσχα.

Η Βάσω Σεβαστοπούλου, κόρη του κύριου Βασίλη, ιδιοκτήτη του θρυλικού πλέον ζαχαροπλαστείου "Τίλλας” στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, μοιράζεται μαζί μας εύκολες συνταγές για τα απαραίτητα γλυκά του πασχαλινού τραπεζιού.

 
 
 

Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

κουλουράκια


Υλικά

5 κιλά αλεύρι μαλακό

2 κιλά βούτυρο αγελάδος

500γρ βούτυρο γάλακτος

10 αυγά

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

2 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία

1 κιλό γάλα

Βανίλια στη μύτη του κουταλιού του γλυκού

 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά. Έχουμε χτυπήσει την αμμωνία με λίγο από το γάλα πριν τη ρίξουμε στο μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και στη συνέχεια αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα κουλουράκια. Αλείφουμε με αυγό (2 κρόκους κι ένα ασπράδι χτυπημένα) και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

 

Συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι

τσουρέκι

Υλικά
Για 8 τσουρέκια του μισού κιλού ή 4 του κιλού

2 κιλά αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
200 γρ. μαγιά
400 γρ.βούτυρο αγελάδος
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ.μαχλέπι
20 γρ.μαστίχα
600 γρ. Ζάχαρη

Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκι και κουλουράκια για να φτιάξεις το Πάσχα - εικόνα 3


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και με το 1/4 από αυτό "πιάνουμε" μαγιά - δηλαδή το ανακατεύουμε με τη μαγιά μας,αλεσμένη μαστίχα, αλεσμένο μαχλέπι μαζί με λίγο νεράκι (να "λασπώσει” αρχικά το μείγμα). Λιώνουμε το βούτυρο (προσέχουμε να μην κάψει). Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, με το μείγμα που έχουμε με τη μαγιά, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο, σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε λίγο νερό και στο τέλος τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λαστιχωτό.

Αφήνουμε το μείγμα σε μία λεκάνη σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί. Αφού φουσκώσει, κόβουμε σε βάρος που θέλουμε να είναι το κάθε τσουρέκι και πλέκουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ευχαριστούμε για τις συνταγές το ζαχαροπλαστείο Τίλλας

Πλατεία Πατριάρχου 10, Ν. Φιλαδέλφεια

facebook.com/Tillas

instagram.com/tillas_patisserie 

BEST OF NETWORK