top article

Wedding season

  1. Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν Η εμφάνιση της Μαρίας Ναυπλιώτου με φόρεμα Ελληνίδας σχεδιάστριας που είναι ιδανικό για όλα τα events της σεζόν
  2. Η βασίλισσα Letizia  με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου Η βασίλισσα Letizia με ένα προσιτό φόρεμα που μπορείς να φορέσεις και στο γάμο σου
  3. Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look Καλεσμένη σε γάμο | 10 Zara φορέματα για να δημιουργήσεις το πιο κομψό wedding look
  4. Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου Bridal Emergency Kit | Όσα πρέπει να περιέχει απαραιτήτως το νεσεσέρ σου την ημέρα του γάμου σου
  5. Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση Οι 7 πιο συχνές ερωτήσεις για τα αντηλιακά παίρνουν -επιτέλους- απάντηση
  6. Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show Yes I Do Catwalk by System Professional | Όσα έγιναν στο φαντασμαγορικό bridal fashion show
  7. Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι Η Meghan Markle δείχνει τον πιο stylish τρόπο για να φορέσεις το σορτς φέτος το καλοκαίρι
  8. Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες Παντρεύεσαι; Το natural makeup της Αnne Hathaway στις Κάννες είναι ιδανικό για νύφες
  9. Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις Ετοιμάζεσαι να ανέβεις τα σκαλιά της εκκλησίας; Τα 5 bridal manis που πρέπει να δεις
  10. Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου Pre-Wedding Skin Prep | Πώς θα προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου για την ημέρα του γάμου σου
  11. It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο It's Wedding Season | Tα πιο κομψά χτενίσματα εάν είσαι καλεσμένη σε γάμο

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη μυρωδιά από αυτή της μαστίχας από το φρεσκοψημένο τσουρέκι που έχει βγει μόλις από το φούρνο τις μέρες του Πάσχα.

Η Βάσω Σεβαστοπούλου, κόρη του κύριου Βασίλη, ιδιοκτήτη του θρυλικού πλέον ζαχαροπλαστείου "Τίλλας” στην πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας, μοιράζεται μαζί μας εύκολες συνταγές για τα απαραίτητα γλυκά του πασχαλινού τραπεζιού.

 
 
 

Συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια

Οι καλύτερες συνταγές για τσουρέκι και κουλουράκια για να φτιάξεις το Πάσχα


Υλικά

5 κιλά αλεύρι μαλακό

2 κιλά βούτυρο αγελάδος

500γρ βούτυρο γάλακτος

10 αυγά

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

2 κουταλάκια του γλυκού αμμωνία

1 κιλό γάλα

Βανίλια στη μύτη του κουταλιού του γλυκού

 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε στο μίξερ όλα τα υλικά. Έχουμε χτυπήσει την αμμωνία με λίγο από το γάλα πριν τη ρίξουμε στο μίξερ. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και στη συνέχεια αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα κουλουράκια. Αλείφουμε με αυγό (2 κρόκους κι ένα ασπράδι χτυπημένα) και ψήνουμε στους 210 βαθμούς για 10 με 12 λεπτά.

 

Συνταγή για Πασχαλινό τσουρέκι

τσουρέκι

Υλικά
Για 8 τσουρέκια του μισού κιλού ή 4 του κιλού

2 κιλά αλεύρι σκληρό για τσουρέκι
200 γρ. μαγιά
400 γρ.βούτυρο αγελάδος
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ.μαχλέπι
20 γρ.μαστίχα
600 γρ. Ζάχαρη


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και με το 1/4 από αυτό "πιάνουμε" μαγιά - δηλαδή το ανακατεύουμε με τη μαγιά μας,αλεσμένη μαστίχα, αλεσμένο μαχλέπι μαζί με λίγο νεράκι (να "λασπώσει” αρχικά το μείγμα). Λιώνουμε το βούτυρο (προσέχουμε να μην κάψει). Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, με το μείγμα που έχουμε με τη μαγιά, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο, σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε λίγο νερό και στο τέλος τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λαστιχωτό.

Αφήνουμε το μείγμα σε μία λεκάνη σκεπασμένο με καθαρή πετσέτα να ξεκουραστεί. Αφού φουσκώσει, κόβουμε σε βάρος που θέλουμε να είναι το κάθε τσουρέκι και πλέκουμε. Αφήνουμε πάλι να ξεκουραστεί, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά.

Ευχαριστούμε για τις συνταγές το ζαχαροπλαστείο Τίλλας

Πλατεία Πατριάρχου 10, Ν. Φιλαδέλφεια

facebook.com/Tillas

instagram.com/tillas_patisserie 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για Mόδα, Ομορφιά, Συγχρονη Ζωή, Πολιτισμό, Design και Γαστρονομία στο madamefigaro.gr

Ιούλιος 2018

>