New season trends
"Δεν μπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, αλλά μπορείς να αγοράσεις παγωτό και είναι περίπου το ίδιο πράγμα" έχει πει ένας σοφός ανώνυμος κι έκτοτε αυτή η ατάκα κάνει τον γύρο του Instagram. Αν η ευτυχία αποτελείται από στιγμές, τότε αυξάνεται κάθε φορά που απολαμβάνουμε ένα παγωτό σε τραγανό χωνάκι.
Το παγωτό είναι συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων, και κάθε φορά το γευόμαστε είναι σαν να παίρνουμε μία μικρή γεύση ανεμελιάς. Για καλή μας τύχη, στην ενήλικη ζωή μας το βρίσκουμε με ευκολία όλο τον χρόνο και μάλιστα φρέσκο, χειροποίητο και σε πληθώρα γεύσεων και επιλογών. Αρκεί να κάνουμε τις σωστές στάσεις στην Αθήνα!

Κόκκιον
Όλη η τέχνη του παγωτού σε ένα μαγαζί που ενώνεται με το παρασκευαστήριό του, καθώς όλα γίνονται in house από τον pastry chef Βασίλη Παπαματθαίου. (Πρωτογένους 2, Ψυρρή)

Le Greche
Το 2015 που άνοιξε για πρώτη φορτά τις πόρτες του στην Αθήνα, η Αθήνα μιλούσε για το χειροποίητο παγωτό της Εύης Παπαδοπούλου. Σήμερα, μιλούν πλέον και οι δεκάδες τουρίστες που κάνουν καθημερινά ουρά για να απολαύσουν το αυθεντικό gelato. (Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα / Λυκούργου 2, Φάρος Ψυχικού)

-14
Ένα πρότυπο εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας προσφέρει φρέσκο χειροποίητο παγωτό σε γεύσεις που δεν έχουν τελειωμό. (Αθηναϊδος 3, Αθήνα)
Τίλλας
Κλασικός προορισμός εδώ και πολλές δεκαετίες για χειροποίητο παγωτό σε φανταστικές γεύσεις. (Πλατεία Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια)