top article

Σήμερα, είναι η ιδανική μέρα για να φτιάξεις την τέλεια καρμπονάρα. Με αφορμή την #carbonaraday, συγκεντρώσαμε τα tips που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία.

Χρησιμοποίησε αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά στη σάλτσα και δίνοντας προσοχή στη θερμοκρασία των αυγών, θα πετύχεις την τελειότητα. Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε άλλο, βγάλε τα αυγά από το ψυγείο και άφησέ τα έξω στον πάγκο.

Ανακάτεψε πολύ καλά

Είναι σημαντικό να δώσεις προσοχή στο σωστό ανακάτεμα των αυγών, ώστε να ενωθούν καλά οι κρόκοι.

Βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά

Εδώ γίνεται το συχνότερο μπέρδεμα στην προετοιμασία της καρμπονάρας. Δεν μπορείς να ανακατέψεις τα ζυμαρικά με τη σάλτσα όσο είναι πάνω στο καυτό μάτι. Απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνέχισε τη διαδικασία.

Πρόσθεσε τα αυγά αμέσως (αλλά αργά)

Θέλεις τα ζυμαρικά να είναι όσο το δυνατόν πιο ζεστά, ώστε να μαγειρευτούν τα αυγά και να δέσει η σάλτσα. Αλλά μην ρίξεις αμέσως όλο το μείγμα με τα αυγά. Θα πρέπει να προσθέσεις τη σάλτσα σταδιακά, έτσι ώστε να παραμείνει πυκνή.

Φρόντισε να ανακινείς τα ζυμαρικά

Όσο περιχύνεις τα ζυμαρικά, σιγουρέψου ότι η σάλτσα κατανέμεται ομοιόμορφα. Όταν προσθέτεις το μείγμα του αυγού και του τυριού με το ένα χέρι, θα πρέπει να έχεις μια κουτάλα ή ένα πιρούνι στο άλλο για να ανακατεύεις τα ζυμαρικά.

Είσαι έτοιμη για να φτιάξεις μια λαχταριστή καρμπονάρα με 9 υλικά.

Ιούλιος 2018

>