Ιδανικά για τον απογευματινό καφέ
Η βασίλισσα Ελισάβετ έκλεισε χθες τα 94 της χρόνια και μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι εορτασμοί λόγω κορωνοϊού, το Παλάτι έφτιαξε τα πιο εντυπωσιακά σοκολατένια cupcakes προς τιμήν της.
Οι pastry chefs της βασίλισσας μοιράστηκαν τη συνταγή στο Twitter ενώ μάλιστα προέτρεψαν τους followers να μοιραστούν τις δικές τους εκδοχές με το hashtag #royalbakes.
🎂🧁🎈Happy birthday to Her Majesty! To celebrate The Queen's birthday we are sharing a chocolate cupcake recipe from The Royal Pastry Chefs.
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 21, 2020
Remember to share your creations with us #royalbakes pic.twitter.com/Qqje7Cju63
Ακολουθεί παρακάτω η συνταγή για τα σοκολατένια cupcakes:
Υλικά για τη βάση (15 μερίδες)
15γρ. ξύδι
300ml. γάλα
50ml. φυτικό λάδι
60 γρ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο)
2 αυγά
5ml. εκχύλισμα βανίλιας
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
75γρ. σκόνη κακάο
300γρ. ζάχαρη άχνη
10γρ. μαγειρική σόδα
100γρ. λευκά chocolate chips
θήκες για cupcakes
Υλικά για την βουτυρόκρεμα:
90γρ. μαύρη σοκολάτα
100γρ βούτυρο
125γρ άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σόδα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το λάδι και το ξύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το υγρό μείγμα στο στερεό. Ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο απαλό σχήμα. Προσθέτουμε τα chips λευκής σοκολάτας. Βάζουμε τις θήκες των cupcakes σε ένα ταψί. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα με ένα κουτάλι στις θήκες.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά και τα βγάζουμε από τον φούρνο όταν αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το γλάσο:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη ζεστή και λιωμένη σοκολάτα. Με ένα κορνέ (αλλιώς με μία σπάτουλα) ρίχνουμε προσεκτικά το γλάσο πάνω στα cupcakes.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης: Οι pastry chefs της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράζονται τη συνταγή για πασχαλινά μπισκότα