top article

Ξέρεις πώς να διαλέγεις τη σειρά ή την ταινία που θέλεις να δεις και μετά να αράζεις στον καναπέ παρακολουθώντας με τις ώρες. Ίσως όμως δεν γνωρίζεις μερικά "κόλπα" που θα σε κάνουν pro στην πιο διάσημη υπηρεσία streaming, το Netflix.

Για να μην πατήσεις "skip intro" ποτέ ξανά

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις το SkipFlix, ένα extension του Chrome που αναλαμβάνει να δηλώσει εκ μέρους σου ότι δεν θέλεις να δεις την εισαγωγή σε κάθε επεισόδιο. Έτσι, θα μπορείς να παραμένεις απορροφημένη στην υπόθεση της αγαπημένης σου σειράς, χωρίς να ψάχνεις κάθε τόσο για το ποντίκι.

"Ναι, συνεχίζω να βλέπω"

Ας υποθέσουμε ότι είσαι στον καναπέ ή τον κρεβάτι, αγκαλιά με το laptop, αποφασισμένη να δεις και τα δέκα επεισόδια του τρίτου κύκλου του Ozark χωρίς να σηκωθείς! Πριν πατήσεις το play, φρόντισε να έχεις εγκαταστήσει το Never Ending Netflix. Πρόκειται για την πιο χρήσιμη επέκταση του Chrome που σου επιτρέπει να βλέπεις το ένα επεισόδιο μετά το άλλο χωρίς να χρειαστεί να κάνεις διάλειμμα για να προχωρήσεις τους τίτλους ή την εισαγωγή και χωρίς να χρειαστεί να δηλώσεις ότι, ναι συνεχίζεις να βλέπεις, όταν εμφανιστεί το γνωστό κι ενοχλητικό "Are you still watching?" (μα, για ποια με περάσατε;). Τέλος, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αναζήτηση βάσει των δεκάδων χιλιάδων κατηγοριών του Netflix.

Δες τη σειρά που θέλεις ξαπλωμένη

Θέλεις να δεις κάτι στο Netflix στο κρεβάτι αλλά ξέρεις ότι πάλι θα "στραβολαιμιάσεις"; Η λύση είναι το Netflix Flip, άλλο ένα extension του Chrome που σου επιτρέπει να στρίβεις την εικόνα στο κινητό σου, ώστε να μπορείς να βλέπεις ξαπλωμένη στο πλάι. Γύρισε την εικόνα σε γωνία 90 μοιρών (ώστε να μην χρειάζεται να στρίβεις το laptop) ή κάνε το να δείχνει ακόμα και διαγώνια –ανάλογα με το ποια είναι η αγαπημένη σου στάση να απολαμβάνεις την ταινία σου ξαπλωμένη.

"Ήχο έχω εικόνα δεν έχω"

Έχεις αγωνία για το τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο αλλά για κάποιο λόγο δεν γίνεται να έχεις τα μάτια σου στραμμένα στην οθόνη; Μετάτρεψε το Netflix σε audiobook με το Audio Description. H υπηρεσία αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να ακούς σε αφήγηση τι κάνουν οι χαρακτήρες κάθε στιγμή. Δεν είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, εάν όμως τα αγγλικά σου είναι καλά, μπορείς να παρακολουθείς τι γίνεται στο επόμενο επεισόδιο του ELITE, ενώ βγάζεις βόλτα το σκύλο ή ενώ οδηγείς.

Δοκίμασε πρώτη ό,τι καινούριο συμβαίνει στο Netflix

Θέλεις να είσαι από εκείνους που δοκιμάζουν πρώτοι τα νέα features; Ενεργοποίησε την επιλογή "Συμμετοχή σε δοκιμές" ή "Test Participation" -θα τη βρεις στις ρυθμίσεις μέσα στο Λογαριασμό σου. Έτσι, κάθε φορά που το Netflix δοκιμάζει κάτι καινούριο, όπως έναν νέο τρόπο να βαθμολογούνται οι σειρές και οι ταινίες ή ένα νέο μέσο αλληλεπίδρασης με τους χρήστες, θα είσαι από εκείνους που το βλέπουν και το χρησιμοποιούν πριν ακόμα μπει επίσημα στην υπηρεσία.

Βάλε χρονολογική σειρά

Το Netflix κατηγοριοποιεί τις σειρές και τις ταινίες ανά είδος, εάν όμως προτιμάς να επιλέγεις βάσει του πόσο καινούριο είναι κάτι, μπορείς να τα βάλεις σε χρονολογική σειρά. Απλά πηγαίνεις σε μια κατηγορία (π.χ. ταινίες-θρίλερ ή σειρές-ρομαντικές) και πατάς με το ποντίκι πάνω στο κουτάκι με τις τέσσερις τελίτσες που θα βρεις στο δεξί μέρος της οθόνης. Κάνοντας κλικ στο βελάκι δίπλα στη φράση "Προτάσεις για εσάς" ("Suggestions for You”) ανοίγει ένα μενού όπου μπορείς να επιλέξεις εάν η λίστα θα είναι αλφαβητική ή βάσει χρονολογικής σειράς.

Ζήτα αυτό που θέλεις να δεις

Στο Netflix δεν υπάρχουν τα πάντα –ενώ ακόμα και σειρές ή ταινίες που έχουν υπάρξει στην πλατφόρμα μπορεί να "εξαφανιστούν" όταν λήξει η σχετική άδεια εκμετάλλευσης δικαιωμάτων. Εάν όμως υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βλέπεις στο Netflix και δεν το έχεις δει (ή δεν πρόλαβες να το ολοκληρώσεις) μπορείς να στείλεις το αίτημά σου απευθείας στους υπεύθυνους της υπηρεσίας. Απλά, κάνε κλικ στο Κέντρο Βοήθειας, και ενημέρωσε για το ποια σειρά ή ταινία θα ήθελες να ενταχθεί στη λίστα με όσα διατίθενται στο Netflix. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να μιλήσεις τηλεφωνικά ή να κάνεις live chat με εκπρόσωπο. Δεν σου εγγυόμαστε ότι το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί άμεσα –αλλά τι έχεις να χάσεις;

 

 

 

 

 

 

Ιούλιος 2018

>