Beethoven, Einstein και Charlie Chaplin συνήθιζαν να γευματίζουν σε αυτά
Η απάντηση στην ερώτηση "από πότε λειτουργεί;" ίσως και να είναι ασαφής για τα παρακάτω εστιατόρια, που έστρωσαν αρκετούς αιώνες πριν το πρώτο τους τραπέζι και τα μενού τους χάνονται κάπου στα βάθη του χρόνου.
Είναι κάποια από τα ελάχιστα σε κάθε γωνιά του πλανήτη που κατάφεραν να ξεπεράσουν οποιουδήποτε είδους δυσκολίες, να φιλοξενήσουν σημαντικές μορφές της ιστορίας και να φτάσουν να αποτελούν σήμερα ναούς της γαστρονομικής κληρονομιάς, όχι απαραίτητα για τις επιδόσεις της κουζίνας τους.
Union Oyster House - Βοστώνη, ΗΠΑ
Ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Αμερικής σερβίρει από το 1826
και ειδικεύεται στα θαλασσινά (πιο συγκεκριμένα στα στρείδια, όπως μαρτυρά και το όνομά του). Στη σφαίρα του θρύλου έχει περάσει το πιο δημοφιλές πιάτο του, το New England clam chowder δηλαδή μία σούπα με κυδώνια, πατάτες και κρέμα γάλακτος. Στο Union Oyster House συνήθιζαν να τρώνε μερικοί από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς πολιτικούς του 19ου αιώνα (όπως ο Daniel Webster) και να πίνουν στο μπαρ του τα μεσημεριανά τους μπράντι.
Διάβασε τη συνέχεια στο esquire.com.gr