December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Fashion loves cooking: Καριόκες από τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελίνα Κακούρου

Fashion loves cooking: Καριόκες από τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελίνα Κακούρου

Η δημιουργός του KAKURU μοιράζεται τη συνταγή για το αγαπημένο της γλυκό

Η Ελίνα Κακούρου μάς δίνει τη συνταγή για ένα γλυκό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα παιδικά μας χρόνια και τα καλέσματα σε φιλικά σπίτια των γιαγιάδων μας. Η σχεδιάστρια κοσμημάτων και δημιουργός του brand KAKURU φτιάχνει καριόκες και μας προτρέπει να τις προσφέρουμε σε όποιον έχουμε δίπλα μας.

Συνταγή για καριόκες

 

Υλικά

Με αυτή την δοσολογία βγαίνουν περίπου 20-25 τεμάχια.

100 γραμμάρια Καρύδια

220 γραμμάρια μπισκότα (ό,τι μπισκότα υπάρχουν ή ακόμα και κέικ που μας έχει μείνει και μπορούμε να το αφήσουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσει και μετά να το χρησιμοποιήσουμε – εγώ χρησιμοποίησα μπισκότα ολικής αλέσεως όχι πολύ γλυκά – σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε κέικ και μπισκότα τότε μπορούμε να μοιράσουμε τα συνολικά γραμμάρια των 220 γραμμαρίων)

120 γραμμάρια βούτυρο

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 δύο βανίλιες σε σκόνη)

150 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα

10 γραμμάρια κονιάκ (ή οποιαδήποτε άλλο αρωματικό ποτό ή αν δεν έχουμε δεν προσθέτουμε τίποτα)

15 γραμμάρια κακάο

350 γραμμάρια κουβερτούρα, λιωμένη σε μπεν μαρί

1 κουτάλι της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κανέλα

Εκτέλεση

kariokes

Οι καριόκες δεν χρειάζονται ούτε μίξερ ούτε ψήσιμο γι' αυτό και είναι εύκολο να τις φτιάξουμε στο σπίτι μας ακόμα και αν δεν φτιάχνουμε πολλά γλυκά.

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι ή στο μπρίκι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μούλτι βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια και τα χτυπάμε. Θέλουμε να μείνουν μερικά κομμάτια να μην γίνουν εντελώς σκόνη (αν δεν έχουμε μούλτι μπορούμε τα μπισκότα και τα καρύδια να τα θρυμματίσουμε και με ένα μεγάλο μαχαίρι)

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια αφού τα κόψουμε και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε γάντια αν έχουμε και πιέζουμε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει. Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Το μεταφέρουμε σε μία διάφανη μεμβράνη ή σε μια λαδόκολλα.

Με τα χέρια μας το απλώνουμε και του δίνουμε ένα μακρόστενο σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγουμε στη μεμβράνη ή την λαδόκολλα. Αν βάλουμε λαδόκολλα επειδή δεν κολλάει τόσο καλά όσο η μεμβράνη προσέχουμε να τυλιχτεί καλά το μείγμα. Το ξανατυλίγουμε σε μια ακόμα μεγάλη μεμβράνη ή λαδόκολλα ώστε να τυλιχθεί πολύ σφιχτά. Το πιέζουμε λίγο από πάνω να πάρει αυτό το οβάλ σχήμα που έχουν οι καριόκες.

Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Αφού περάσουν οι 3 ώρες αρχίζουμε να λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε σε μέτρια φωτιά νερό να βράζει. Πάνω στο κατσαρολάκι τοποθετούμε ένα μπολ το οποίο δεν πρέπει να ακουμπάει το νερό.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την τοποθετούμε στο μπολ και μόλις δούμε ότι αρχίζει να λιώνει την ανακατεύουμε με μια μαρίζ (ή με ένα κουτάλι). Όταν έχουν λιώσει τουλάχιστον τα 2/3 της κουβερτούρας και έχουν μείνει λίγα κομμάτια κατεβάζουμε το μπολ από το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει εντελώς.

Όταν τελειώσουμε με την κουβερτούρα, βγάζουμε από το ψυγείο το μακρόστενο μείγμα, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ. (προσοχή μην μείνει μεμβράνη πάνω στο μείγμα)

Παίρνουμε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα (δεν περιμένουμε να κρυώσει). Το αναποδογυρίζουμε ώστε να πάει η κουβερτούρα παντού εξωτερικά. Αφαιρούμε και βάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Από τη στιγμή που το σαλάμι μας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο. Τις διατηρούμε καλύτερα μέσα στο ψυγείο.

Διάβασε επίσης:

Fashion loves cooking: Crème patisserie με φρούτα από τις δημιουργούς του MaaBoo

 

BEST OF NETWORK