Ο γνωστός chef pâtissier μοιράζεται με την Madame Figaro τη συνταγή του για εύκολη μους σοκολάτας με τρία υλικά.
Η συνταγή για μους σοκολάτας είναι αρκετά απλή, ώστε να μπορεί κάποιος να την κάνει σπίτι του, αλλά και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του.
Συνταγή για μους σοκολάτας από τον Διονύση Αλέρτα
Υλικά
150 γρ. γάλα
300 γρ. σοκολάτα
450 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα. Σε ένα άλλο, αφού βράσουμε το γάλα, το ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το φουέ (για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μπίμερ). Χτυπάμε την κρέμα σε ελαφριά σαντιγί και την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα, μόλις πέσει η θερμοκρασία. Σερβίρουμε σε ποτήρι. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία μέρα και γαρνίρουμε με σπασμένο μπισκότο.
Η συνταγή για cupcakes σοκολάτας από τους pastry chefs της βασίλισσας Ελισάβετ
To Pret A Manger μοιράζεται την συνταγή για τα chocolate chip cookies του
Δες πρώτη όλες τις ειδήσεις του Madamefigaro.gr στο Google News.