Το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου ανοίγει τις πόρτες του στις 16 Φεβρουαρίου.
Ας συμφωνήσουμε ότι οι σύγχρονες γαστροταβέρνες της πόλης είναι ο πιο σημερινός τρόπος να δοκιμάσεις και να πειραματιστείς με την ελληνική κουζίνα. Να ανακαλύψεις εγχώριες ντόπιες ύλες, να αναθερμάνεις τη σχέση σου με παραδοσιακές συνταγές και τα μυστικά μίας κουζίνας που δεν σταματά να ξυπνά αναμνήσεις και να μάς εμπνέει. Στο ΙΑΜΑ, το νέο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου, μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό.
Στο νέο μεζεδοπωλείο που ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί στις 16 του μήνα (Παρασκευή), οι ατόφιες πρώτες ύλες έχουν τον πρώτο λόγο και η γαστριμαργική τέχνη του ξυλόφουρνου τον τελευταίο. Και κάπως έτσι, ένα πλουραλιστικό μενού με ελληνικό χρώμα γεννάται.
Στα highlights των γευστικών προτάσεων οι διάφορες προυσκέτες του ξυλόφουρνου με προζυμένιο ψωμί, όπως η βουκολική της εκδοχή με κρέμα ελληνικών τυριών, αυγά μάτια και χόρτα εποχής, αλλά και η εμπνευσμένη από την Αθήνα με ροφό, κολοκύθι, πατάτα, μαγιονέζα μυρωδικών.

Και αφού επιλέξεις την αλοιφή που ταιριάζει στις γεύσεις σου, μπορείς να προχωρήσεις στα ορεκτικά. Εκεί, τα πεϊνιρλί με κιμά, αυγό, σουμάκ αλλά και με χοιρινά μάγουλα, πιπεριές, μανιτάρια, καραμελωμένο κρεμμύδι και γιαούρτι πασκιτάν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Τις εντυπώσεις κερδίζουν τα χειροποίητα ποντιακά Μαντί από τον ξυλόφουρνο. Στις σαλάτες, η κλασική ταμπουλέ αναβαθμίζεται με κράνα και αγγούρι, ενώ η custom made επιλογή περιλαμβάνει μεσογειακές γεύσεις με ξινομυζήθρα Κρήτης και κουλούρι Θεσσαλονίκης.
Ας περάσουμε στα κυρίως. Εκεί όπου μπορείς να κινηθείς είτε σε ατομικά μονοπάτια είτε σε to-share οδούς. Αν ρωτήσεις τους ειδικούς του μαγαζιού, θα σου πουν ότι το γιουβέτσι στον ξυλόφουρνο, το μοσχαράκι χιουνκάρ, το τραχανότο μανιταριών, η κρητική καρμπονάρα με σκιουφηχτά, κρέμα γραβιέρας, απάκι κοτόπουλο, αυγό ποσέ, το κρασάτο κοκκοράκι κρασάτο κρασοτύρι Σίφνου και το ριζότο Κακκαβιάς ανήκουν στα πιάτα που πρέπει να αφήσεις τον ουρανίσκο σου να ταξιδέψει.
Ο επίλογος είναι γλυκός και περιλαμβάνει από λευκό κορμό με φιστίκι Αιγίνης μέχρι Semifreddo μπακλαβά σε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή.
ΙΑΜΑ
Δ/νση: Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
Τηλ: 2109833838
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/02/2024