Γαστρονομικές συμπράξεις με χαρακτήρα κλείνουν το μάτι στο Fine Dining πρόγραμμα του μήνα.
Οι γαστρονομικές συμπράξεις έχουν πάντα ενδιαφέρον. Ανακαλύπτεις νέες γεύσεις, διεγείρεις τις αισθήσεις σου διαφορετικά, δοκιμάζεις, ταξιδεύεις τον ουρανίσκο μέσα από δημιουργίες που δεν απολαμβάνεις κάθε μέρα. Στην κυριολεξία. Αυτή είναι η ουσία των special events. Επειδή, λοιπόν, ο Μάρτιος είναι αφενός μήνας μεγάλος και αφετέρου οι γαστριμαργικές εκδηλώσεις αρκετές και σπουδαίες ετοιμάσαμε μία mini agenda με όσα ξεχωριστά μαγειρεύονται στην πόλη τις πρώτες ημέρες του μήνα.
Η Ana Ros προσγειώνεται στο Pharaoh
Το όνομά της γνωστό. Η Ana Ros κατόρθωσε να κερδίσει τον σεβασμό των φίλων του καλού φαγητού και κρασιού σχετικά νωρίς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κύμα λατρείας από τους φανατικούς του Netflix. Η αυτοδίδακτη μαγείρισσα – όπως της αρέσει να περιγράφει τον εαυτό της- κατάφερε το 2017 να αναδειχθεί στην κορυφαία σεφ του πλανήτη, σύμφωνα με τα The World's 50 Best Restaurants. Και αυτό δεν είναι κάτι απλό.

Σήμερα, η Ana Ros έχει στην ιδιοκτησία της το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο, Hisa Franko, στη Σλοβενία. Αυτή την Τετάρτη (6 Μαρτίου), πάντως, δίνει ραντεβού στα χαμηλά των Εξαρχείων και το πολυαγαπημένο Pharaoh Athens. Αφορμή η τρίτη εκδοχή των Fire Nights, στην οποία η δημοφιλής σεφ θα σερβίρει ένα ειδικά σχεδιασμένο – για τη βραδιά – μενού, αφού πρώτα τρυπώσει στην κουζίνα για να διευθύνει τις φωτιές. Η τιμή του μενού υπολογίζεται στα 120 ευρώ.
The Perfect Match
Δεν είναι εύκολο να πετύχει κανείς το Perfect Match. Ούτε εντός γαστρονομικού πλαισίου, ούτε στην πραγματική ζωή. Το Brutus Tavern το καταφέρνει. Με την αυθεντικά καρνιβορική του διάθεση, τις ευφυείς δημιουργίες του Μιχάλη Νουρλόγλου, την ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που αυστηρώς επιλέγουν και επιμελούνται ο Άγγελος Αντωνίου και ο Γιώργος Δέδες. Αποτέλεσμα ένα premium οινογαστρονομικό κράμα κρασιού υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές και δημοφιλών πιάτων του εστιατορίου που ηγείται αυτή τη στιγμή στην αγορά του Κολωνακίου.

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, το The Perfect Match εμπιστεύεται τις φινετσάτες επιλογές της Trinity Wines σε ένα απολαυστικό pairing με καρπάτσιο από Wagyu, λάδι φουντουκιού και παλαιωμένο Gouda, bone crème brulee από μεδούλι και foie gras με blueberries, slider burger με dry aged κιμά, spanish black angus côte de bœuf πουρέ πατάτας ή λαχανικά, κρέμα καραμελέ με καφέ. Μία εβδομάδα μετά, 12 Μαρτίου, το ραντεβού δίδεται με αφορμή ένα εντυπωσιακό Four Hands Dinner διά χειρός Μιχάλη Νουρλόγλου και Βασίλη Μουρατίδη.
Η γεύση της Πάρου στην καρδιά της Αθήνας
Τα κυριακάτικα Brunch στο Athénée συνιστούν μία μικρή ιεροτελεστία. Ένας κοσμοπολίτικος θεσμός, ο οποίος φέρει τη γευστική υπογραφή του σεφ Νίκου Σκλήρα. Ένας έμπειρος μαέστρος, ο οποίος κάθε Κυριακή μοιράζεται την κουζίνα του θρυλικού εστιατορίου της Αθήνας με αναγνωρισμένους Pastry Chef ενορχηστρώνοντας ένα πλουραλιστικό μενού με all time favourites αλμυρές επιλογές, νέες προτάσεις, γλυκές δημιουργίες με χαρακτήρα και προοπτική.

Τις Κυριακές του Μαρτίου, το Athénée υποδέχεται τους παριανούς Cannelait, ένα γλυκό ταλαντούχο δίδυμο αποτελούμενο από τους Renie Tieu, Λούλου και Κωνσταντίνο Κασιδόπουλο. Στην τεχνοτροπία τους, οι δυο τους χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό γαλλικών τεχνικών και ελληνικών γεύσεων γεννώντας ένα κράμα απολαυστικά εθιστικό. Στο μενού που ετοίμασαν ειδικά για το Athénée, συναντάμε μία ξεχωριστή ποικιλία από τα αγαπημένα madeleines και financiers, την best seller τάρτα λεμόνι αλλά και αναπάντεχα παντρέματα, όπως αυτό της κάππαρης με τη σοκολάτα και πολλά ακόμη. Εκπληκτικές γεύσεις, πρώτης ποιότητας υλικά, νέες προτάσεις αλλά και ποικιλία στις επιλογές, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά της γλυκιάς γαστρονομικής σύμπραξης που πραγματοποιείται στο Athénée τις Κυριακές αυτού του μήνα, 12:00 – 17:00.
United For A Good Cause
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε θαύματα – μικρότερα ή μεγαλύτερα, δεν έχει τόση σημασία. Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης και η ομάδα του μισελενάτου CTC Restaurant το κάνουν πράξη. Με μία μικρή βοήθεια. Στις 11 Μαρτίου, έξι κορυφαίοι σεφ ετοιμάζονται να ενώσουν τη δημιουργική τους σκέψη για πραγματικά καλό σκοπό.

Ο Νίκος Μπίλλης του Botrini's, ο Γρηγόρης Κίκης του Herve, ο Παύλος Κυριάκης του Gallina στην Αθήνα και πολλών βραβευμένων εστιατορίων στην Ελλάδα, ο Θάνος Φρέσκος του Delta, ο Παναγιώτης Γιακαλής του Patio συναντούν τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη στην κουζίνα του CTC με τον καθένα να δημιουργεί ένα δικό του signature πιάτο σε ένα μενού με έναστρη διάθεση και High End προοπτική. Τα κέρδη της βραδιάς θα διανεμηθούν σε οργανώσεις που στηρίζουν τους ανθρώπους με αυτισμό.