September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Tasty Guide: Πεσκανδρίτσα και μύδια αρωματισμένα με σαφράν από τον σεφ του Food & Wine by Olivier Campanha

Tasty Guide: Πεσκανδρίτσα και μύδια αρωματισμένα με σαφράν από τον σεφ του Food & Wine by Olivier Campanha

To Madame Figaro τρώει στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι σεφ τους μας αποκαλύπτουν τις μυστικές τους συνταγές<br /><div><br /></div>



Κολωνακι.
Εκεί ακριβώς που αρχίζει ο πεζόδρομος της Ξενοκράτους, δρόμος με πολύχρονη ιστορία στη γαλλική κουζίνα. Οι τζαμαρίες, το χρώμα, οι πεζοί, οι περαστικοί, ο «κήπος» με τα δέντρα εντείνουν την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου στο Παρίσι.

Ο CHEF: Ο Γάλλος Olivier Campanha στην κουζίνα, ο Έλλην Γιάννης Μακρής στην κάβα. Το φαγητό υποστηρίζει το καλό κρασί, το κρασί αναδεικνύει τις δημιουργίες της κουζίνας. Food & Wine κυριολεκτικά.

Τι τρωμε; Εξαιρετική cote de boeuf, ζουμερό φιλέτο και φουαγκρά στα κλασικά. Δοκιμάστε ριζότο με μανιτάρια, σπαγγέτι με κρασάτο κόκορα, χοιρινό με κινόα, δαμάσκηνα και βότανα, για τους εμπνευσμένους συνδυασμούς, την ισορροπία και τα γευστικά ξαφνιάσματα μιας φρέσκιας γαλλικής κουζίνας.

Ο χωρος: Γκρι, λευκό, μαύρο, με το ζωντανό πράσινο του κάθετου κήπου να δίνει τον τόνο, έχει ανοιχτή κουζίνα και μια μικρή, τόση δα, βιομηχανική αίσθηση. Νεοϋορκέζικες αναφορές όμορφα ενταγμένες στην αθηναϊκή πραγματικότητα και καλή μουσική.

Ενα σχολιο: Ο σεβασμός στον διπλανό, στο φαγητό και στην απόλαυση του κρασιού, οδήγησε στην απαγόρευση του καπνίσματος. Έτσι, διακρίνεις αρώματα και γεύσεις χωρίς ανεπιθύμητες παρεμβολές.

Θα ξαναπάω; Χωρίς αμφιβολία και όχι μια φορά. Το μενού του Olivier αλλάζει συχνά, ανάλογα με τα προϊόντα της εποχής, ο Γιάννης Μακρής υπόσχεται έντονες οινικές συγκινήσεις από Μπορντό και Λίγηρα για τον χειμώνα.

Τι θα πληρώσω; Από 3 € το κρασί σε ποτήρι, από 14 € η φιάλη, 7 €-14 € τα ορεκτικά και τα πρώτα πιάτα, 12 €-18 € τα κύρια.

Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι, τηλ. 2107211146.

Tasty Guide: Πεσκανδρίτσα και μύδια αρωματισμένα με σαφράν από τον σεφ του Food & Wine by Olivier Campanha - εικόνα 1

Πεσκανδρίτσα και μύδια αρωματισμένα με σαφράν
Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό ουρά πεσκανδρίτσας (χωρίς κόκαλο)
16 μύδια
12 χτένια
240 γρ. καρότα
240 γρ. κολοκυθάκια
150 γρ. κρεμμύδια
90 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
15 γρ. θυμάρι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
250 ml ζωμός ψαριού
λίγες ίνες σαφράν
1/6 λοβού βανίλια Μαδαγασκάρης
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γρ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
ανθός αλατιού

Εκτέλεση
Σε τηγάνι με καπάκι, βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο και το θυμάρι. Όταν αρχίσουν να ροδίζουν, προσθέτουμε τα μύδια και τα χτένια, το λευκό κρασί και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ανολιξουν όλα τα όστρακα.

Μετά αφαιρούμε τα όστρακα και αφήνουμε το κρασί να μειωθεί στο μισό. Προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, το σαφράν, τη βανίλια και αφήνουμε να μειωθεί στο μισό και αυτό.
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα κολοκύθια. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Αλατοπιπερώνουμε την  πεσκανδρίτσα και την ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το βούτυρο και το περνάμε στην πεσκανδρίτσα με την βοήθεια ενός κουταλίου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα όστρακα μαζί με τον ζωμό τους. Τα αφήνουμε για ένα λεπτό να μαγειρευτούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλατοπίπερο.


Σχετικά θέματα:
Tasty Guide: In & Out 2014
Γεύσεις α λα γαλλικά
Top 5: Βιβλία μαγειρικής

BEST OF NETWORK