Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Αν τις κρύες ημέρες του χειμώνα νιώθεις αδύναμη τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι γεύματα που θα σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια και θα σε κρατήσουν ζεστή κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα φαγητό ιδανικό για τον χειμώνα είναι η σούπα: και χορταστικό και comfort.
Ανάμεσα στις επιλογές που μπορείς να φτιάξεις είναι η σούπα με βασικό συστατικό την πατάτα. Η πλούσια και κρεμώδης υφή της θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία και αποτελεί μία καλή λύση για το βραδινό γεύμα.
Διάβασε παρακάτω τρεις εύκολες συνταγές για σούπα οι οποίες θα γίνουν οι αγαπημένες σου για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες.
Με καρότο και πατάτα
Θα χρειαστείς
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κομμένα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
5 κούπες ζωμό από κοτόπουλο
3 μικρές κούπες ψιλοκομμένο καρότο
1 φυλλαράκι δάφνης
μείγμα μπαχαρικών (όπως θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικό και ρίγανη)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκίνα με το σωτάρισμα των κρεμμυδιών μαζί με το σκόρδο μέσα στη μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου μαζί με τα καρότα, τις πατάτες, τη δάφνη και τα μπαχαρικά της επιλογής σου. Άσε το μείγμα να βράσει για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια ανακάτεψε το μείγμα με ένα μπλέντερ μέχρι να πάρει μία βελουτέ μορφή και πρόσθεσε τη δάφνη μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

Με μπρόκολο και πατάτα
Θα χρειαστείς
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες
1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
2 μεγάλες πατάτες κομμένες και ξεφλουδισμένες
ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
Σε μία μεσαίου μήκους κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το σκόρδο με το κρεμμύδι και ανακάτεψε για τρία λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Αφού χαμηλώσεις τη φωτιά πρόσθεσε το μπρόκολο, την πατάτα, το ζωμό μαζί με δύο ποτήρια νερό και άφησέ τα να βράσουν για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι η πατάτα να γίνει μαλακή. Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα blender ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βελουτέ μορφή. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι.
Με πράσο, ρεβίθια και chorizo
Θα χρειαστείς
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
2 πράσα κομμένα
ζωμό κοτόπουλου
900γρ πατάτες κομμένες και ξεφλουδισμένες
400 γρ. πλυμένα και στραγγισμένα ρεβίθια
1 chorizo
1 ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Μέσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε το πράσο και ανακάτεψε για πέντε λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Πρόσθεσε το σκόρδο ανακατεύοντας για ένα λεπτό και έπειτα βράσε τις πατάτες σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνουν μαλακές.
Μετέφερε τη μισή από τη σούπα σε ένα ζεστό μπολ και ανακάτεψε τη με το blender μέχρι να πάρει μία βελουτέ μορφή. Τέλος, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα με αυτή τη διαδικασία σώταρε το chorizo σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο σέρβιρε το μαζί με το σχοινόπρασο πάνω από τη σούπα.
Καλή απόλαυση!