September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

3 λαχταριστές συνταγές για να δοκιμάσεις φέτος το φθινόπωρο

3 λαχταριστές συνταγές για να δοκιμάσεις φέτος το φθινόπωρο imdb

Φθινοπωρινός καιρός σημαίνει μόνο comfort food

Αν μία ταινία μάς παροτρύνει να μπούμε αμέσως στην κουζίνα και να αρχίσουμε το μαγείρεμα τότε αυτή είναι σίγουρα η υπέροχη κωμωδία Julie & Julia με πρωταγωνίστριες τις Meryl Streep και Amy Adams. 

H Julie Powel αποφασίζει να φτιάξει τις 524 συνταγές που υπάρχουν στο βιβλίο της διάσημης σεφ Julia Child και παρόλο που πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές γυναίκες, η μαγειρική είναι το στοιχείο που τις ενώνει. Αυτή η ταινία της Nora Ephron ταίριαξε με εξαιρετικό τρόπο την παριζιάνικη κουζίνα της δεκαετίας του '50 με την σύγχρονη κουζίνα και αποτελεί σίγουρα μία ταινία - οδηγός για όλες εκείνες τις συνταγές που λατρεύουμε.

Μπαίνοντας λοιπόν στον ρόλο της Julie και μιας που ο φθινοπωρινός καιρός κάνει την εμφάνισή του έφτασε η στιγμή να δοκιμάσεις comfort συνταγές με τα υπέροχα φρούτα και λαχανικά της εποχής. Ρόδι, κολοκύθα, κυδώνια, παντζάρια και μανιτάρια αποτελούν την ιδανική βάση για λαχταριστές συνταγές.

Julie & Julia

Σαλάτα με ρόκα, ρόδι και αβοκάντο

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνια ακατέργαστα καρύδια

1/3 του φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

6 φλιτζάνια μαρούλι & σπανάκι

2 φλιτζάνια ρόκα

170gr ψιλοκομμένο κατσικίσιο τυρί (ή φέτα)

1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες

1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού

Υλικά για την βινεγκρέτ

1/3 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο ή ξύδι από κόκκινο κρασί

2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού

2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί άπλωσε τα καρύδια ρίχνοντας από πάνω το σιρόπι σφενδάμου μαζί με λίγο αλάτι. Ψήσε για περίπου 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις ψηθούν τοποθέτησέ τα σε μία επιφάνεια για να κρυώσουν.

2. Πρόσθεσε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα λαχανικά μαζί με το ρόδι, το αβοκάντο, τα καρύδια και το τυρί και ανακάτεψε ελαφρά. 

3. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό βαζάκι πρόσθεσε το ελαιόλαδο μαζί με το βαλσάμικο, το χυμό ροδιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε. Τέλος, πρόσθεσε την βινεγκρέτ στη σαλάτα και είναι έτοιμη. 

 

Mac & Cheese με μανιτάρια

Υλικά (για 6 μερίδες)

450gr κοφτό μακαρονάκι (μαγειρεμένο για 4 λεπτά)

110gr γραβιέρα τριμμένη

110gr cheddar, τριμμένο

55gr παρμεζάνα, τριμμένη

3 σκελίδες σκόρδου

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 κούπες γάλα

55gr κρεμώδες τυρί, κομμένο σε μικρά κομμάτια

6 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένη πιπεριά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

450gr μανιτάρια cremini, χωρίς τα κοτσάνια

1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

Εκτέλεση

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα πρόσθεσε τα ζυμαρικά, το τυρί, το σκόρδο, το κρεμμύδι μαζί με το κρεμώδες τυρί, το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

2. Ρίξε το γάλα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά. Τα ζυμαρικά θα πρέπει να καλυφθούν από το γάλα. Μαγείρεψε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες και έπειτα αφαίρεσε το καπάκι της κατσαρόλας και ανακάτεψε τα υλικά. 

3. Τοποθέτησε τα μανιτάρια πάνω από τα μακαρόνια και το τυρί.

4. Πρόσθεσε λίγο από το βούτυρο που έχει απομείνει σε κάθε μανιτάρι, στο σημείο που έχεις αφαιρέσει τα κοτσάνια τους. Κάλυψε ξανά την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγείρεψε για ακόμη 1 ώρα. 

5. Σέρβιρε όσο τα mac & cheese είναι ζεστά, προσθέτοντας στην κορυφή σχοινόπρασο και μαϊντανό. 

 

Nachos με brie και λαχανάκια Βρυξελλών

Υλικά (6 μερίδες)

1 μεγάλη γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο

1 κομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

2 φλιτζάνια λαχανάκια Βρυξελλών τεμαχισμένα

αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τα nachos

tortilla chips 

3/4 του φλιτζανιού cranberry sause

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί cheddar

220gr τυρί brie, κομμένο σε φέτες

μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο

φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Για τις γλυκοπατάτες και τα λαχανάκια Βρυξελλών: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Άπλωσε το κρεμμύδι και τις γλυκοπατάτες στο φύλλο ψησίματος και ρίξε λίγο ελαιόλαδο. Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.

3. Ψήσε μέχρι οι γλυκοπατάτες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα για 12 ή 15 λεπτά. Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα λαχανάκια Βρυξελλών στο φύλλο ψησίματος. Επέστρεψε το φύλλο στον φούρνο μέχρι τα λαχανικά να πάρουν ένα χρυσό καφετί χρώμα για 7 ή 10 λεπτά.

4. Για τα nachos: Τοποθέτησε τα chips τορτίγιας σε μια στρώση σε ένα τηγάνι. Πρόσθεσε με κουτάλι τα 3/4 της σάλτσας cranberry πάνω από τα chips τορτίγιας. Ρίξε από πάνω τα 3/4 των λαχανικών. Στη συνέχεια τοποθέτησε από πάνω το cheddar και το brie σε μια στρώση και από πάνω ολοκλήρωσε με μια στρώση της σάλτσας cranberry που έχει απομείνει και του μείγματος λαχανικών.

5. Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε μέχρι τα τυριά να λιώσουν αρκετά για 15 ή 18 λεπτά. Βγάλε το ταψί από τον φούρνο και σέρβιρε αμέσως, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

BEST OF NETWORK