top article

Η Audrey Hepburn έχει υποδυθεί αρκετούς ρόλους στη ζωή της, αλλά ο λιγότερο γνωστός ήταν αυτός της μαγείρισσας. Στην πραγματικότητα όμως ήταν κι ένας από τους αγαπημένους της. Στο βιβλίο Audrey Hepburn, An Elegant Spirit, ο γιος της Hepburn, Sean Hepburn Ferrer, αποκαλύπτει ότι η μητέρα του λάτρευε τους υδατάνθρακες. Το αγαπημένο της πιάτο; Spaghetti al Pomodoro, με μπόλικη σάλτσα. Της άρεσε τόσο που το απολάμβανε μία φορά την εβδομάδα. Δύσκολο να βρεις καλύτερη γαστρονομική έγκριση από αυτό. Δοκίμασε τη συνταγή της:

 

Τι θα χρειαστείς

1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, σε μικρούς κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε μικρούς κύβους
2 μεγάλα φλιτζάνια αποφλοιωμένες ντομάτες
1 μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό, πλυμένο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πακέτο σπαγγέτι
Αλάτι
Τριμμένη παρμεζάνα

 

Πώς θα το κάνεις

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τις ντομάτες. Περιχύνεις με ελαιόλαδο. Παίρνεις τον μισό βασιλικό και αφαιρείς όλα τα φύλλα και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα. Βράζεις τη σάλτσα για 45 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και διαλύοντας τις μεγαλύτερες ντομάτες καθώς μαγειρεύονται.
Όσο βράζει η σάλτσα, γεμίζεις μία άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 4 τέταρτα νερό και το αφήνεις να ζεσταθεί. Παίρνεις τον υπόλοιπο βασιλικό και με ένα ψαλίδι κόβεις τα φύλλα σε μικρά κομμάτια. Τα αφήνεις στην άκρη.
Μετά από 45 λεπτά ή όταν θα έχουν πλέον μαλακώσει τα λαχανικά, κλείνεις το μάτι. Αφήνεις τη σάλτσα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. 
Στο νερό που βράζει, προσθέτεις αλάτι (αν το επιθυμείς). Μαγειρεύεις τα spaghetti al dente (ανάλογα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία) . Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Τοποθετείς μία μερίδα σε ένα πιάτο και συνοδεύεις με αρκετή σάλτσα στην κορυφή. Πασπαλίζεις με την παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού.
 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>