top article

Είναι το πιο εύκολο, γευστικό και δροσιστικό ρόφημα που μπορείς να καταναλώσεις αυτή την περίοδο. Ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, μπορούμε πάντα να δροσιστούμε ένα παγωμένο τσάι στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή -οι πιο τυχερές- στον κήπο μας, απολαμβάνοντας τον ήλιο που -επιτέλους- έκανε την εμφάνισή του. Φτιάξτο μόνη σου, για να έχεις πλήρη έλεγχο των συστατικών που θα βάλεις μέσα, ακολουθώντας τα παρακάτω χρήσιμα βήματα.

1) Επίλεξε το δοχείο που θα το ετοιμάσεις. Προτίμησε ένα μπουκάλι νερού ή ένα άδειο βάζο με καπάκι που κλείνει ερμητικά.

2) Με τη μεζούρα σου, ρίξε κρύο ή χλιαρό νερό στο δοχείο. Δώσε προσοχή στην ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσεις για να μην αποδυναμώσεις την γεύση του τσαγιού σου. Μόλις βάλεις την ποσότητα νερού που θέλεις, ρίξε στο δοχείο μία κουταλιά φύλλα τσαγιού για κάθε ποτήρι, που θέλεις να φτιάξεις, συν ένα επιπλέον κουτάλι. Ανακάτεψε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι, κλείσε το δοχείο σου και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Αν χρησιμοποιείς το τσάι σου σε φακελάκια, βάλε τρία για κάθε δύο ποτήρια τσαγιού, αφού κόψεις τον σπάγγο με το ταμπελάκι τους. Ανακάτευε το τσάι σου στο δοχείο, ανά δύο ώρες.

3) Όταν το τσάι σου είναι όσο δυνατό επιθυμείς, μπορείς να το σουρώσεις.

4) Πρόσθεσε, αν το επιθυμείς λίγη επιπλέον γεύση στο ρόφημά σου. Πρόσθεσε φέτες φρέσκων φρούτων, κομμένα στη μέση φρούτα του δάσους ή φρέσκα μυρωδικά όπως ο δυόσμος ή οι φέτες τζίντζερ.

Διάβασε επίσης: Αυτή είναι η foodie - βασίλισσα της καραντίνας

Ιούλιος 2018

>