December 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

World Pasta Day | 5 chef μοιράζονται μια αγαπημένη συνταγή

World Pasta Day | 5 chef μοιράζονται μια αγαπημένη συνταγή Zumapress/Visualhellas.gr

"Ό,τι βλέπετε το χρωστάω στα σπαγγέτι" - Sophia Loren

Υπάρχουν πάνω από 600 σχήματα ζυμαρικών στον κόσμο και τα ονόματά τους παραπέμπουν στο σχήμα τους. Spaghetti, vermicelli (‘μικρά σκουλήκια’), fusili ('σπιράλ'), tortellini (‘μικρά κέικ’), linguini (‘μικρές γλώσσες’), conchiglie (‘κοχύλια’), fettucine (‘φιογκάκια’), penne (‘πένες’) είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή είδη pasta και αποτελούν τη βάση για να πολλές λαχταριστές συνταγές. Για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, ζητήσαμε από 5 chef να μοιραστούν μαζί μας μία αγαπημένη τους συνταγή. 

 

Spaghetti alla puttanesca

από τον Γιώργο Γαλάνη, chef του Meno Male

πουτανεσκα

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 8 φιλέτα αντζούγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 450 γρ. σάλτσα τομάτας
  • 100 γρ. ελιές 
  • 80 γρ. κάπαρη
  • 150 γρ. τοματίνια βελανίδια (προαιρετικά)
  • 1 κ.γ μπούκοβο ή 1πιπεριά τσίλι καυτερή
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζεις λάδι.

Μόλις κάψει το τηγάνι, χαμηλώνεις την ένταση και ρίχνεις μέσα τις αντζούγιες.

Τις ανακατεύεις και τις βλέπεις να διαλύονται.

Στη συνέχεια, βάζεις το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το μπούκοβο ή την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρεις για περίπου 1 λεπτό. 

Προσθέτεις τη σάλτσα τομάτας και τα αφήνεις για περίπου 6 λεπτά να πάρουν βράση και στα 4 λεπτά ρίχνεις τα τοματίνια. 

Ένα λεπτό πριν τελειώσεις την σάλτσα, προσθέτεις τις ελιές και την κάπαρη.

Έχοντας ήδη βράσει τα μακαρόνια, κρατάμε λίγο από το ζεστό νερό για να δέσει η σάλτσα καλύτερα και τα βάζουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Συμπληρώνεις με αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ρίχνεις τον μαϊντανό.

Λιγκουίνι με καπνιστά παντζάρια, τυρί Caprino και άγρια ρόκα

από τον Marko Rossi

linguine
Ο chef συμμετείχε με αυτή τη συνταγή στο Pasta World Championship 2016 της Barilla


Υλικά

  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κιλό παντζάρια baby 
  • 200 γρ. Τυρί Caprino
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό βαλσάμικο ξίδι
  • Θαλασσινό αλάτι 
  • Φρέσκο πιπέρι τριμμένο
  • 1 πακέτο άγρια ρόκα
  • vene cress για το σερβίρισμα

 

Για τα καπνιστά παντζάρια

  • 50 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 50 γρ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 50 γρ. φασκόμηλο αποξηραμένο
  • 50 γρ. δεντρολίβανο αποξηραμένο

 

Εκτέλεση

Βράζεις τα παντζάρια μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν. Τα ξεφλουδίζεις, τα κόβεις σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνεις σε ένα μικρό σουρωτήρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις όλα τα αποξηραμένα βότανα και αρχίζεις να τα καις στη φωτιά. Τα καλύπτεις με αλουμινόχαρτο ή με μεγάλο δίσκο για να τα καπνίσεις. 
Ρίχνεις στην κατσαρόλα τα παντζάρια, καλύπτεις ξανά και συνεχίζεις το κάπνισμα.  Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτεις νερό και μια γενναιόδωρη ποσότητα θαλασσινό αλάτι. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει, προσθέτεις τα λιγκουίνι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τριμμένο σκόρδο, λευκό βαλσαμικό ξύδι, θαλασσινό αλάτι, φρέσκο πιπέρι και τυρί Caprino.

Όταν τα παντζάρια είναι καπνισμένα, τα πολτοποιείς και τα ρίχνεις στο μπολ.
Όταν το ζυμαρικά είναι έτοιμο, τα προσθέτεις στο μπολ μαζί με ένα ποτήρι από το αμυλούχο νερό. Ανακατεύεις μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα και να είναι ζουμερά. Σερβίρεις τα λιγκουίνι και προσθέτεις λίγο τυρί Caprino στην κορυφή με άγρια, vene cress, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Χειροποίητα Gnocchi παντζαριου με blueberries, gorgonzola, φουντούκια και πράσινο μήλο

από τον Αλβέρτο Σιμιλλίδη

νιόκι παντζαριού

 

Υλικά

  • 150 γρ. φρέσκα μούρα
  • 250 γρ. παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα
  • 600 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2κ.γ. αλάτι


Λάδι ρόκας

  • 50 γρ. baby ροκα
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κ.σ. αλάτι


Γαρνίρισμα

  • 1 κ.σ φουντούκια καβουρδισμένα
  • 1 ξινόμηλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Μερικά φύλλα άγριας ρόκας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζεις όλα τα υλικά για τα νιόκι.
Ζυμώνεις για 10 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Αποθηκεύεις τη ζύμη τυλίγοντας τη σε μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες.
Μοιράζεις τη ζύμη σε 60 μικρά μπαλάκια και σχηματίζεις τα νιόκι πιέζοντάς τα σε ξύλινη επιφάνεια.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζεις τα ζυμαρικά για 3.30'.
Σουρώνεις και τοποθετείς τα ζυμαρικά σε μπολ και τα ραντίζεις με το λάδι ρόκας.
Τοποθετείς τα ζυμαρικά σε πιάτο και γαρνίρεις με τα υπόλοιπα υλικά. Απολαμβάνεις με ένα ποτήρι παγωμένο prosecco!

Σπαγγέτι με αντζούγιες και καυτερές πιπεριές

από τον Γιάννη Κανδυλίδη, chef και ιδιοκτήτης του Poké Hawaiian Sushi 

iStock-536190465

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αποξηραμένες καυτερές πιπεριές
  • 300 γρ. τοματίνια
  • 3 φιλέτα αντζούγια
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί 
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Φύλλα βασιλικού 

 

Εκτέλεση

Βράζεις νερό για τα μακαρόνια.

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και το σκόρδο κομμένο σε λεπτές φλίδες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις αναπτύξει θερμοκρασία βάζουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση για περίπου 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ βάζεις τις πιπεριές και τις αντζούγιες κομμένες πάρα πολύ ψιλά και προσθέτουμε αλατοπίπερο με προσόχη γιατί είναι αρκετά αλμυρές οι αντζούγιες από μόνες τους.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να έχουν βράσει και τα μακαρόνια τα οποία σουρώνεις αλλά κρατάς μια κούπα από το νερό που τα έβρασαν.

Βάζεις τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με τα τοματίνια, προσθέτεις το βούτυρο και λίγο από το νερό που κράτησες για να δημιουργηθεί μια δεμένη σάλτσα.

Τελευταία στιγμή τοποθετείς από πάνω τα φύλλα βασιλικού για άρωμα.

Φουσίλι με φρέσκο πέστο και αποξηραμένα τοματίνια

από τον Κώστα Τσίγκα (Ο Chef έχει επιμεληθεί το νέο μενού του Centrale)

pasta

Υλικά

  • 500 γρ φουσίλι 100 γρ αποξηραμένα τοματίνια
  • 70 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κούπα αποξηραμμένα τοματίνια
  • 1 κούπα φύλλα βασιλικού
  • ½ κούπα μαιντανό
  • 5-6 φύλλα δυόσμο
  • 1 φιλετάκι αντζούγια
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι 
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζ τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία σε πολύ καλά αλατισμένο νερό.

Την ώρα που βράζουν τα ζυμαρικά βάζεις όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα τοματίνια, σε blender και τα χτυπάς ελαφρά μέχρι να έχεις ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Σουρώνεις τα ζυμαρικά και κρατάς λίγο από το νερό. Βάζεος λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτεις τα ζυμαρικά μαζί με το πέστο, τα τοματίνια και λίγο από το νερό του βρασμού.

Ανακατεύεις ελαφρά και σερβίρεις με έξτρα παρμεζάνα αν θέλεις.

Διάβασε επίσης: Spaghetti al pomodoro: Πώς θα φτιάξεις την αγαπημένη συνταγή της Audrey Hepburn

κεντρική φωτογραφία: Zumapress/Visualhellas.gr

BEST OF NETWORK