September 2025
X

Full Moon Dinner by MF

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Κέφι, το ελληνικό! | Πώς το #FullMoonDinnerbyMF μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτι

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

Full Moon Dinner by Madame Figaro | Τα highlights ενός δείπνου που γιόρτασε την πανσέληνο του Ιουλίου

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

S.Pellegrino και Acqua Panna | Iταλική φινέτσα και δροσιά στο Full Moon Dinner της Madame Figaro

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

FullMoonDinnerbyMF | Μία βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπό το φως της πανσελήνου και άρωμα Προβηγκίας με το αγαπημένο μας Rose de Provence Minuty

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

Full Moon Dinner by MF | Η τέχνη του να ζεις το κάθε λεπτό με ξεχωριστό στιλ από την Breitling

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

A night at the Riviera | Το Ploom έφερε την premium εμπειρία του στο Madame Figaro Dinner στο Barbarossa

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Η Χριστίνα Κοντοβά με χρυσή maxi φούστα και flat σανδάλια

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Ποιοι παραβρέθηκαν στο δείπνο του Madame Figaro

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Μελίνα Κόντη με bias cut φόρεμα στο χρώμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Full Moon Dinner by MF | Η Τόνια Σωτηροπούλου φόρεσε το must have φόρεμα του καλοκαιριού

Life

Tasty Guide: Ριζότο με σαφράν και γαρίδες με lemongrass από τον σεφ του Semiramis, Παναγιώτη Τσιργιώτη

Tasty Guide: Ριζότο με σαφράν και γαρίδες με lemongrass από τον σεφ του Semiramis, Παναγιώτη Τσιργιώτη

To Madame Figaro τρώει στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι σεφ τους μας αποκαλύπτουν τις μυστικές τους συνταγές



Κεφαλάρι.
Εντυπωσιακό, ιδιαίτερο, μοναδικό το ξενοδοχείο Semiramis δια χειρός του world class designer Karim Rashid. Έντονα χρώματα, σύγχρονη τέχνη και design στα άκρα.

Ο Chef: Ανάλαφρες, με χρώματα, ανατολίτικες επιρροές και μεσογειακό ταμπεραμέντο, είναι οι γεύσεις που προτείνει στο μενού του ο σεφ Παναγιώτης Τσιργιώτης. Ο οποίος, αν και νεότατος, έχει προλάβει να χτίσει ένα δυνατό βιογραφικό σε καλές κουζίνες.

Τι τρώμε; Τραγανές κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πράσινη σαλάτα, ρόδι και βινεγκρέτ βατόμουρου για τη φρεσκάδα και την αρμονία τους, τα ζουμερά μπέργκερ και τα rib eye από Black Angus μοσχάρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σπανάκι σοτέ, το αρωματικό καρπάτσο σολομού, το χρυσαφένιο ριζότο με σαφράν και καραβίδες, το γενναιόδωρο cheesecake με ολόφρεσκα φρούτα του δάσους.

Ο χώρος:
Ο σχεδιασμός του Karim Rashid άλλαξε τα δεδομένα στο αθηναϊκο ξενοδοχειακό τοπίο. Στο εστιατόριο, τα τυρκουάζ, λάιμ τραπέζια σε βαθύ ροζ φόντο, περιτριγυρισμένα με έργα τέχνης της συλλογής Δάκη Ιωάννου και με θέα στη φουτουριστική πισίνα σε προετοιμάζουν για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Ένα σχόλιο: Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσεις λίγη ώρα στο τραπέζι και να μη φτιάξει το κέφι σου από την αισιοδοξία των χρωμάτων, την ηρεμία του χώρου, την ευγένεια που αποπνέει το σέρβις.

Θα ξαναπάω;
Θέλω να το δω βράδυ, με τα φώτα της πισίνας αναμμένα, για early dinner πριν κατηφορίσω σε πιο βραδινά μαγαζιά της περιοχής.

Τι θα πληρώσω;
Από €8,50-€13 τα ορεκτικά και οι σαλάτες, €8,50-€19 πάστες και ριζότι, €15-€32 τα κυρίως, €5,50 τα γλυκά.

Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, τηλ. 210 6284500


Ριζότο με σαφράν, τσίλι, κόλιανδρο & γαρίδες με λέμονγκρας
Υλικά για 2 άτομα

200 γρ. ρύζι carnarolli
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ζωμός κότας
2 γρ. σαφράν
6 γαρίδες
6 τεμ. λέμονγκρας
4 γρ. πιπεριά τσίλι
10 γρ. ντομάτα confit
4 γρ. φρέσκος κόλιανδρος
80 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. βoύτυρο
10 γρ. χυμός λάιμ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε την ουρά) και της σουβλίζουμε με το λέμονγκρας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο, ιδρώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το ριζότο με μία κουτάλα. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί και να χυλώσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, τον χυμό λάιμ , την ντομάτα confit, την πιπεριά τσίλι, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ριζότο και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και μερικά φύλλα κόλιανδρο.


Σχετικά θέματα:
Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist
Τα 8 καλύτερα brunch της Αθήνας
DIY: Υγιεινά μπέργκερ

BEST OF NETWORK