To Madame Figaro τρώει στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και οι σεφ τους μας αποκαλύπτουν τις μυστικές τους συνταγές
Κεφαλάρι.
Εντυπωσιακό, ιδιαίτερο, μοναδικό το ξενοδοχείο Semiramis δια χειρός του world class designer Karim Rashid. Έντονα χρώματα, σύγχρονη τέχνη και design στα άκρα.
Ο Chef: Ανάλαφρες, με χρώματα, ανατολίτικες επιρροές και μεσογειακό ταμπεραμέντο, είναι οι γεύσεις που προτείνει στο μενού του ο σεφ Παναγιώτης Τσιργιώτης. Ο οποίος, αν και νεότατος, έχει προλάβει να χτίσει ένα δυνατό βιογραφικό σε καλές κουζίνες.
Τι τρώμε; Τραγανές κροκέτες κατσικίσιου τυριού με πράσινη σαλάτα, ρόδι και βινεγκρέτ βατόμουρου για τη φρεσκάδα και την αρμονία τους, τα ζουμερά μπέργκερ και τα rib eye από Black Angus μοσχάρια, το σιγομαγειρεμένο οσομπούκο με πουρέ πατάτας και σπανάκι σοτέ, το αρωματικό καρπάτσο σολομού, το χρυσαφένιο ριζότο με σαφράν και καραβίδες, το γενναιόδωρο cheesecake με ολόφρεσκα φρούτα του δάσους.
Ο χώρος: Ο σχεδιασμός του Karim Rashid άλλαξε τα δεδομένα στο αθηναϊκο ξενοδοχειακό τοπίο. Στο εστιατόριο, τα τυρκουάζ, λάιμ τραπέζια σε βαθύ ροζ φόντο, περιτριγυρισμένα με έργα τέχνης της συλλογής Δάκη Ιωάννου και με θέα στη φουτουριστική πισίνα σε προετοιμάζουν για τις γεύσεις που θα ακολουθήσουν.
Ένα σχόλιο: Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσεις λίγη ώρα στο τραπέζι και να μη φτιάξει το κέφι σου από την αισιοδοξία των χρωμάτων, την ηρεμία του χώρου, την ευγένεια που αποπνέει το σέρβις.
Θα ξαναπάω; Θέλω να το δω βράδυ, με τα φώτα της πισίνας αναμμένα, για early dinner πριν κατηφορίσω σε πιο βραδινά μαγαζιά της περιοχής.
Τι θα πληρώσω; Από €8,50-€13 τα ορεκτικά και οι σαλάτες, €8,50-€19 πάστες και ριζότι, €15-€32 τα κυρίως, €5,50 τα γλυκά.
Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, τηλ. 210 6284500
Ριζότο με σαφράν, τσίλι, κόλιανδρο & γαρίδες με λέμονγκρας
Υλικά για 2 άτομα
200 γρ. ρύζι carnarolli
40 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
60 γρ. κρασί λευκό
400 γρ. ζωμός κότας
2 γρ. σαφράν
6 γαρίδες
6 τεμ. λέμονγκρας
4 γρ. πιπεριά τσίλι
10 γρ. ντομάτα confit
4 γρ. φρέσκος κόλιανδρος
80 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. βoύτυρο
10 γρ. χυμός λάιμ
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες (αφήνουμε την ουρά) και της σουβλίζουμε με το λέμονγκρας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο, ιδρώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το ριζότο με μία κουτάλα. Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να μαγειρευτεί και να χυλώσει το ρύζι. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, τον χυμό λάιμ , την ντομάτα confit, την πιπεριά τσίλι, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ριζότο και από πάνω βάζουμε τις γαρίδες και μερικά φύλλα κόλιανδρο.
Σχετικά θέματα:
Les Connoisseurs: Αθηνά Πάνου, η food stylist
Τα 8 καλύτερα brunch της Αθήνας
DIY: Υγιεινά μπέργκερ