Page 118 - Madame Figaro Paros 2025
P. 118

GASTRONOMY





                       Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ
                                   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
                  της Πάρου







                         Η ΠΑΡΙΑΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ
                 ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ.
               L’IDENTITÉ GASTRONOMIQUE DE PAROS //
                LA PRODUCTION LOCALE AU CŒUR D’UNE
                              HOSPITALITÉ AUTHENTIQUE.

                                             Texte: Tania Zervou


          Μ              ε ένα νέο project που τιμά τα το-

                         πικά προϊόντα και την παράδοση
                         η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-
                         Αντιπάρου κάνει ένα σημαντικό
          βήμα προς την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτό-
          τητας του νησιού. Κρασί, τυριά, μέλι, είδη αρτοποιίας,                         Γευστικές εμπειρίες που
          κρέας, ελαιόλαδο και μια πληθώρα εξαιρετικής ποιό-                             συνδέουν τον επισκέπτη
          τητας αγαθών της παριανής γης αποκτούν τον χώρο                                με την αυθεντική
          και τη σημασία που τους αξίζει μέσα από συνέργειες                             πλευρά της Πάρου. // Des
                                                                                         expériences gustatives
          με ξενοδοχεία, τοπικούς παραγωγούς και γευστικές                               qui reconnectent le visiteur
          εμπειρίες που συνδέουν τον επισκέπτη με την αυθε-                              à l’authenticité de Paros.
          ντική πλευρά της Πάρου.
          Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, τον περασμένο
          Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση
          όπου επαγγελματίες του τουρισμού, παραγωγοί και
          τοπικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν για
          να διερευνήσουν περαιτέρω τρόπους συνεργασίας.
          Παράλληλα, για την προβολή των τοπικών προϊόντων
          η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου σχεδιάζει ει-
          δικό ενημερωτικό έντυπο που θα διανέμεται στους
          επισκέπτες του νησιού. Η προσπάθεια ενισχύεται με την επίσκεψη των
          φιλοξενουμένων μέσω των ξενοδοχείων σε οινοποιεία και τυροκομεία.
          Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή τη σύνδεση της
          παριανής φιλοξενίας με τις ρίζες και την ποιότητα του τόπου θα βρουν
          πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης paroshotels.gr.





          PORTÉE PAR UN PROJET NOVATEUR mettant à l’honneur les produits du terroir et les traditions insulaires, l’Union des hôteliers de
          Paros-Antiparos s’engage pleinement dans la redéfinition de l’identité gastronomique de l’île. Vins, fromages, miel, pains, viandes,
          huile d’olive… autant de trésors locaux qui retrouvent leurs lettres de noblesse à travers des collaborations entre hôteliers, produc-
          teurs et artisans du goût, offrant aux visiteurs un aperçu sincère et savoureux de Paros.
          En février dernier, une rencontre a rassemblé professionnels du tourisme, acteurs locaux et producteurs, dans le but de renforcer les
          synergies et d’imaginer de nouveaux axes de coopération. Parallèlement, un livret dédié à la découverte des produits pariens est
          en cours de réalisation et sera prochainement proposé dans les établissements de l’île. Cette initiative s’accompagne également
          de visites organisées dans des domaines viticoles et des ateliers fromagers, accessibles via les hôtels partenaires. Une invitation à
          plonger dans les saveurs du territoire et à renouer avec l’authenticité d’une hospitalité enracinée. paroshotels.gr


          118 | MADAME FIGARO
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123