Page 121 - Madame Figaro Paros 2025
P. 121

― MF Special Promotion ―








































                                                   Κedros




                                   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «WITH A TWIST»
                                                                               ΄
                              ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΑΜΠΕΛΑ. // CUISINE GRECQUE CREATIVE AVEC
                                                                     ΄ ΄
                                        UNE TOUCHE D'ORIGINALITE A AMPELAS.

               ΜΕ ΘΕΑ ΤΟΝ ΉΛΙΟ που παιχνιδίζει πάνω στη θάλασσα του Αιγαίου   Avec une vue imprenable sur la mer Égée et les îles de Naxos
               και τη Νάξο και την Ηρακλειά να υψώνονται στο βάθος, ο πολυ-  et Iraklia en arrière-plan, le chef co-propriétaire multi-récom-
               βραβευμένος συνιδιοκτήτης και σεφ του Kedros, Γιάννης Παρίκος,   pensé de Kedros, Giannis Parikos, met en valeur les saveurs
               αναδεικνύει τη γεύση και την απλότητα που κρύβεται στο πνεύμα   et la simplicité d’une taverne grecque devenue institution.
               περασμένων δεκαετιών σε έναν χώρο που φιλοξενεί την κληρονομιά   Ici, le chef crée des plats qui éveillent souvenirs et émotions,
               της ελληνικής ταβέρνας. Εδώ ο σεφ δημιουργεί γεύσεις που ξυπνούν   en utilisant des ingrédients frais et délicieux dans le respect
               αναμνήσεις και συναισθήματα με αγνά υλικά και αγάπη προς την   de la tradition gastronomique locale. Des plats qui touchent
               παράδοση. Πιάτα που μιλούν απευθείας στην καρδιά, όπως τα ντολ-  directement le cœur, tels que les feuilles de vigne au yaourt
               μαδάκια με γιαούρτι και άνηθο, τα πιτάκια με ανθότυρο και μέλι, οι   et à l'aneth, les feuilletés au fromage frais et au miel, les légers
               αέρινοι κολοκυθοκεφτέδες, τα μπιφτεκάκια μαγειρεμένα με μεράκι,   beignets de courgettes, les savoureuses petites brochettes
               οι γαρίδες σαγανάκι και ο μπακαλιάρος σε κουρκούτι με μαύρο   de viande, les crevettes saganaki et le cabillaud en beignet
               σκόρδο. Κάθε πιάτο είναι μια ιστορία, μια αγκαλιά από γεύσεις και   avec de l'ail noir. Chaque plat raconte une histoire avec ses
               αρώματα. Ο Γιάννης Παρίκος, αεικίνητος και υπέρμαχος των δη-  saveurs et ses parfums. Giannis Parikos, dynamique et fervent
               μιουργικών παραλλαγών σε παραδοσιακές συνταγές, συνεχίζει να   défenseur d’une cuisine traditionnelle revisitée, continue de
               γράφει με συνέπεια ιστορία στην κυκλαδίτικη γαστρονομία και να   marquer l'histoire de la gastronomie cycladique et d'offrir aux
               προσφέρει στον επισκέπτη αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.  visiteurs des saveurs grecques authentiques.






                                                            INFO
      MF_CR                                  Ampelas, Paros, tél.: +30 22840 52151, kedrosparos.gr
   116   117   118   119   120   121   122   123   124   125   126