Page 124 - Madame Figaro Paros 2025
P. 124
REST O GUIDE
PAROS REMA FLOGA
Μια νέα άφιξη επανασυστήνει την ελληνική κουζίνα μέσα από
Restaurants φωτιές, ξυλόφουρνο και απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα.
Το μενού αλλάζει σχεδόν καθημερινά ακολουθώντας τον ρυθμό
της φύσης και τη σοφία της κυκλαδίτικης παραγωγής. Με την
υπογραφή των Συν-τροφή (Θεσσαλονίκη) και Άκρα (Αθήνα) και
την επιμέλεια των Στιλιάν, Λουκάκη και Πεδιαδιτάκη, η εμπειρία
αποκτά χαρακτήρα νησιώτικο, σύγχρονο και βαθιά ελληνικό.
NOUVELLE VENUE sur la scène gastrono-
REMA FLOGA mique de l’île, Rema Floga réinvente la cuisine
grecque autour du feu et du four à bois, dans
le plus grand respect du rythme des saisons.
Le menu, en constante évolution, célèbre la
richesse du terroir cycladique. Portée par les
signatures de Syntrofi (Thessalonique) et Akra
(Athènes), et orchestrée par Stilian, Loukakis
et Pediaditakis, l’expérience se veut insulaire,
contemporaine et résolument enracinée. Τél.:
+30 6975029855, IG: @remafloga_paros
MARIO BY THE SEA
Με μοναδικές γευστικές προτάσεις από τον κα-
ταξιωμένο σεφ Γιάννη Μαρκουλή, δημιουργικά
πιάτα της γης και της θάλασσας που «μοσχομυ-
ρίζουν» Πάρο, φτιαγμένα όλα από ολόφρεσκα
ντόπια παριανά προϊόντα της φάρμας Mario,
MARIO BY THE SEA το Mario by the Sea συνδυάζει αρμονικά τη
γαστρονομική εμπειρία της μεσογειακής και της κυκλαδίτικης
κουζίνας του με το ιδανικό φυσικό περιβάλλον.
MARIO BY THE SEA est le restaurant gastronomique du
chef Giannis Markoulis. On y déguste des recettes créatives
inspirées par le terroir de l’île et préparées avec des pro-
duits locaux frais issus de la ferme familiale. Ce restaurant
allie harmonieusement cuisine méditerranéenne et cycla-
dique dans un cadre à la beauté idyllique.
mariorestaurantparos.com
SANTA PACOU
Μέσα σε ένα κυκλαδίτικο σκηνικό με θέα που κόβει την ανάσα,
απολαμβάνεις αληθινό φαγητό, μαγειρεμένο με αγάπη και
πάθος για νοστιμιά. Εδώ τα καλύτερα υλικά της παριανής γης
SANTA PACOU
και θάλασσας συναντιούνται στην κουζίνα για να γίνουν μικρά
γευστικά θαύματα. Βασιλιάς της εμπειρίας, ο παραδοσιακός
ξυλόφουρνος, που δεσπόζει στο πανέμορφο μπαλκόνι και
φουρνίζει αδιάκοπα πίτες, ντόπια κρέατα και πολλά ακόμη.
DANS UN STYLE CYCLADIQUE élégant avec une vue à cou-
per le souffle, Santa Pacou propose de délicieuses recettes
authentiques cuisinées avec amour. Ici, les meilleurs ingrédients
de la terre et de la mer de Paros se retrouvent en cuisine. Au
cœur de cette expérience exceptionnelle, le four à bois installé
sur la terrasse qui cuit, tout au long de la journée, des tartes,
des plats de viande et bien d’autres délices. santapacou.gr
124 | MADAME FIGARO