Page 126 - Madame Figaro Paros 2025
P. 126
― MF Special Promotion ―
Thalassamou
ΝΈΑ ΣΈΛΊΔΑ ΒΑΣΊΣΜΈΝΗ ΣΤΗ ΦΩΤΊΑ. // UN NOUVEAU CHAPITRE S’OUVRE.
ΜΕΤΆ ΆΠΌ 13 ΆΞΕΧΆΣΤΕΣ ΣΕΖΌΝ το αγαπημένο Thalassamou Après treize saisons inoubliables, l’emblématique Thalassamou
κάνει νέα αρχή στη μαρίνα της Αλυκής της Πάρου αγκαλιάζο- écrit une nouvelle page de son histoire à Aliki, le port de plaisance
ντας ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς με πανοραμική θέα και de Paros. Un lieu d’exception embrassé par la mer, offrant une
ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα. Ο Μάριος Σαλματάνης, vue panoramique à couper le souffle et des couchers de soleil in-
επανέρχεται εκεί απ’ όπου όλα ξεκίνησαν: στη φωτιά. Η μαγει- candescents. À la tête de ce renouveau, Marios Salmatanis revient
ρική γίνεται τελετουργία που ξεδιπλώνεται σε ανοιχτή κουζίνα, à l’essence même de sa cuisine : le feu. Ici, tout se joue à ciel ouvert.
αποκλειστικά με ξύλα ελιάς και σκεύη από μαντέμι και κεραμικό. La cuisine devient un véritable rituel, orchestré autour de braises
Με σεβασμό στις εποχές και στην πρώτη ύλη, ο σεφ προτείνει d’olivier, de fonte et de céramique. Fidèle aux saisons et aux produits
δημιουργικά μεσογειακά πιάτα που αναδεικνύονται μέσα από du terroir, le chef propose une interprétation contemporaine de la
slow cooking τεχνικές αναβιώνοντας παλιές μνήμες με σύγχρονη gastronomie méditerranéenne, magnifiée par les techniques lentes
ματιά. Τοπικοί παραγωγοί, αλιείς και τυροκόμοι πλαισιώνουν du slow cooking. Chaque plat convoque souvenirs d’antan et saveurs
το project ενισχύοντας τον sustainable χαρακτήρα του, ενώ intemporelles. Soutenu par un réseau de producteurs, pêcheurs
καθετί αξιοποιείται χωρίς σπατάλες. Ο χώρος ενσωματώνει et artisans locaux, le projet revendique une démarche durable et
με σύγχρονο τρόπο διακριτά κυκλαδίτικα στοιχεία και είναι sans gaspillage. L’espace, quant à lui, allie design contemporain et
ιδανικός και για ποικίλες εκδηλώσεις. Ο ξυλόφουρνος «ξυπνά» charme cycladique discret, prêt à accueillir tout type d’événement.
κάθε πρωί προσφέροντας φρέσκο προζυ- Dès l’aube, le four à bois s’anime pour offrir un
μένιο ψωμί και το brunch, ενώ το εστιατόριο pain au levain tout juste sorti du feu, accompagné
εξυπηρετεί με χαρά και τα σκάφη της μαρίνας d’un brunch généreux. L’établissement répond
ικανοποιώντας τις γαστρονομικές ανάγκες INFO également aux besoins des plaisanciers de la
των ταξιδιωτών. Εδώ το καλοκαίρι μυρίζει Aliki, Paros, tél.: +30 22840 91461, marina, avec un service dédié. Ici, l’été se vit au
ξύλο, αλάτι και αυθεντική ελληνική φιλοξενία. IG: @thalassamou rythme du feu de bois, et de la mer. MF_CR