Page 126 - Madame Figaro Paros 2025
P. 126

― MF Special Promotion ―













































                                        Thalassamou




                          ΝΈΑ ΣΈΛΊΔΑ ΒΑΣΊΣΜΈΝΗ ΣΤΗ ΦΩΤΊΑ. // UN NOUVEAU CHAPITRE S’OUVRE.


               ΜΕΤΆ ΆΠΌ 13 ΆΞΕΧΆΣΤΕΣ ΣΕΖΌΝ το αγαπημένο Thalassamou   Après treize saisons inoubliables, l’emblématique Thalassamou
               κάνει νέα αρχή στη μαρίνα της Αλυκής της Πάρου αγκαλιάζο-  écrit une nouvelle page de son histoire à Aliki, le port de plaisance
               ντας ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς με πανοραμική θέα και   de Paros. Un lieu d’exception embrassé par la mer, offrant une
               ηλιοβασίλεμα που κόβει την ανάσα. Ο Μάριος Σαλματάνης,   vue panoramique à couper le souffle et des couchers de soleil in-
               επανέρχεται εκεί απ’ όπου όλα ξεκίνησαν: στη φωτιά. Η μαγει-  candescents. À la tête de ce renouveau, Marios Salmatanis revient
               ρική γίνεται τελετουργία που ξεδιπλώνεται σε ανοιχτή κουζίνα,   à l’essence même de sa cuisine : le feu. Ici, tout se joue à ciel ouvert.
               αποκλειστικά με ξύλα ελιάς και σκεύη από μαντέμι και κεραμικό.   La cuisine devient un véritable rituel, orchestré autour de braises
               Με σεβασμό στις εποχές και στην πρώτη ύλη, ο σεφ προτείνει   d’olivier, de fonte et de céramique. Fidèle aux saisons et aux produits
               δημιουργικά μεσογειακά πιάτα που αναδεικνύονται μέσα από   du terroir, le chef propose une interprétation contemporaine de la
               slow cooking τεχνικές αναβιώνοντας παλιές μνήμες με σύγχρονη   gastronomie méditerranéenne, magnifiée par les techniques lentes
               ματιά. Τοπικοί παραγωγοί, αλιείς και τυροκόμοι πλαισιώνουν   du slow cooking. Chaque plat convoque souvenirs d’antan et saveurs
               το project ενισχύοντας τον sustainable χαρακτήρα του, ενώ   intemporelles. Soutenu par un réseau de producteurs, pêcheurs
               καθετί αξιοποιείται χωρίς σπατάλες. Ο χώρος ενσωματώνει   et artisans locaux, le projet revendique une démarche durable et
               με σύγχρονο τρόπο διακριτά κυκλαδίτικα στοιχεία και είναι   sans gaspillage. L’espace, quant à lui, allie design contemporain et
               ιδανικός και για ποικίλες εκδηλώσεις. Ο ξυλόφουρνος «ξυπνά»   charme cycladique discret, prêt à accueillir tout type d’événement.
               κάθε πρωί προσφέροντας φρέσκο προζυ-                           Dès l’aube, le four à bois s’anime pour offrir un
               μένιο ψωμί και το brunch, ενώ το εστιατόριο                    pain au levain tout juste sorti du feu, accompagné
               εξυπηρετεί με χαρά και τα σκάφη της μαρίνας                    d’un brunch généreux. L’établissement répond
               ικανοποιώντας τις γαστρονομικές ανάγκες      INFO              également aux besoins des plaisanciers de la
               των ταξιδιωτών. Εδώ το καλοκαίρι μυρίζει   Aliki, Paros, tél.: +30 22840 91461,   marina, avec un service dédié. Ici, l’été se vit au
               ξύλο, αλάτι και αυθεντική ελληνική φιλοξενία.  IG: @thalassamou  rythme du feu de bois, et de la mer.  MF_CR
   121   122   123   124   125   126   127   128   129   130   131